24/04/2024
Πρωτάθλημα | Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 - 21:12

Ο Κλωναρίδης έσωσε την ΑΕΚ από κάζο στη Νέα Σμύρνη

Με γκολ του 27χρονου άσου στο 92', η Ένωση απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον Πανιώνιο * Ντεμπούτο με τα «κιτρινόμαυρα» για Λάτσι και Μαχαίρα

Παραλίγο «κηδεία» για την ΑΕΚ... Η Ένωση φιλοξενήθηκε την Κυριακή (1/3) από τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Σούπερ Λίγκας 1, και υποχρεώθηκε σε ισοπαλία με σκορ 1-1.

Λίγο έλειψε ωστόσο να την «πατήσει» άσχημα, με τον Κλωναρίδη να ισοφαρίζει στο 92' το γκολ του Εμμανουηλίδη στο πρώτο ημίχρονο, με το οποίο είχαν προηγηθεί οι Νεοσμυρνιώτες, και να την κρατά αήττητη για ενδέκατο συνολικά ματς.

Πάντως, το τελικό σκορ αφήνει την πιο πικρή γεύση στους γηπεδούχους οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι τις δέκα απουσίες της αντιπάλου τους (Λιβάγια, Βράνιες, Κρίστιτσιτς, Τσιγκρίνσκι, Μπάρκας, Γαλανόπουλος, Ολιβέιρα, Λόπες, Οικονόμου, Γιακουμάκης), έχασαν κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρουν για δεύτερη φορά και να «καθαρίσουν» το ματς πιο νωρίς. Φάσεις όμως είχαν και οι φιλοξενούμενοι, που είδαν τον Κότνικ να κάνει σπουδαίες αποκρούσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Πανιώνιο στο 8', με τον Τσιντώτα να εξουδετερώνει την κεφαλιά του Ντομίνγκες. Οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν στροφές μετά το 25' και απάντησαν με Σαμπανάτζοβιτς (25') και Βέρντε όμως και στις δύο περιπρώσεις ο Κότνικ είπε «όχι». Για να φτάσουμε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου όταν το κάτι σαν... σουτ του Αραμπούλι βγήκε σαν σέντρα για τον Εμμανουηλίδη ο οποίος σε κενό τέρμα σκόραρε για το 1-0.

Η ΑΕΚ κινδύνευσε σοβαρά και στο 58' όταν ο Αραμπούλι έφυγε μόνος του απέναντι από τον Τσιντώτα αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει ενώ στο 63' ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε το πλασέ του Σιμόες. Ακολούθησαν δύο μεγάλες επεμβάσεις του Τσιντώτα σε προσπάθειες των Τσιλούλη (70') και Εμμανουηλίδη (73') κα ιεκεί που έδειχναν ότι οι ουραγοί της κατάταξης θα έπαιρναν ένα μεγάλο τρίποντο, ήρθε η ισοφάριση. Ο Κλωναρίδης έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Σταυρόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Πολυτιμότεροι του αγώνα ήταν, φυσικά, οι τερματοφύλακές των δύο ομάδων. Από εκεί και πέρα, πολύ καλό παιχνίδι για τον Πανιώνιο έκαναν Οικονομίδης και Εμμανουηλίδης ενώ από πλευράς «Δικεφάλου» ξεχώρισε και οι Σαμπανάτζοβιτς. Να σημειωθεί ότι θετικές εντυπώσεις άφησε και ο Λάτσι, που πραγματοποίησε, όπως και ο Μαχαίρας, ντεμπούτο με τα «κιτρινόμαυρα».

Την αναμέτρηση σφύριξε ο Ευαγγέλου (Αθηνών), με βοηθούς τους Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής) και Πάγκαλο (Λασιθίου). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Παπαπέτρου (Αθηνών) και AVAR ο Πετρόπουλος. Τέταρτος ήταν ο Γιουματζίδης (Πέλλας).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Οικονομίδης (84' Λυμπεράκης), Παπαγεωργίου, Εμμανουηλίδης (90+1' Καμαρά), Τσιλούλης, Παπανικολάου, Αραμπούλι (89' Ρέτσος).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα) : Τσιντώτας, Χουλτ, Λάτσι, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς (71' Σιμάνσκι), Μάνταλος, Αλμπάνης (46' Κλωναρίδης), Βέρντε (77' Μαχαίρας), Αραούχο.

Μοιραστείτε το: