04/07/2020
Εθνικές ομάδες | Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 - 13:07

Φαν'τ Σιπ: «Ελπίζω πως κάποια στιγμή θα δούμε και πάλι το γήπεδο γεμάτο»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι στόχος είναι να είναι η Εθνική έτοιμη για τη νέα πρόκληση στο Nations League * Τι είπε ο Χατζηδιάκος εν όψει Φινλανδίας

Τη Δευτέρα (18/11, 21.45) κόντρα στη Φινλανδία ολοκληρώνονται οι υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020, χωρίς να έχει ελπίδες πρόκρισης.

Ο Τζον Φαν'τ Σιπ κοιτάει πλέον μπροστά και στη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή (17/11) σημείωσε ότι στόχος πλέον είναι η Εθνική να είναι έτοιμη για τη νέα πρόκληση στο Nations League.

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι τα θετικά αποτελέσματα θα φέρουν τους φιλάθλους και πάλι κοντά στην ομάδα, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος για την εξέλιξη που έχει σημειωθεί.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν κοιτάει περισσότερο μία ακόμα καλή εμφάνιση ή μία ακόμα νίκη:

«Αυτά πηγαίνουν μαζί. Δουλεύουμε πάνω στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Μέχρι τώρα έχουμε δει ότι κάνουμε καλά βήματα. Στα δύο τελευταία ματς έχουμε δύο θετικά αποτελέσματα. Μία καλή απόδοση δεν ισοδυναμεί πάντα με νίκη. Έχουμε ένα πλάνο, θέλουμε να παίξουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, να δείξουμε ότι έχουμε βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και αν κερδίσουμε θα είναι ένα μπόνους. Κοιτάμε την απόδοση της ομάδας, πιστεύω όμως ότι με αυτό τον τρόπο παιχνιδιού είναι πιο εύκολο να φτάσουμε στη νίκη. Είμαστε επαγγελματίες και θέλουμε να κερδίζουμε πάντα».

Για τα πλάνα του για το παιχνίδι με τη Φινλανδία:

«Αυτό που κοιτάμε είναι σε τι κατάσταση είναι η ομάδα σήμερα μετά από ένα εκτός έδρας παιχνίδι και ένα ταξίδι. Θα δω αν χρειάζεται να ανανεώσουμε κάποιους παίκτες. Αν όλοι είναι σε καλή κατάσταση ίσως επιλέξω και την ίδια ενδεκάδα. Θέλω και πάλι να έχουμε κατοχή της μπάλας και να παίζουμε στη γραμμή λαμβάνοντας πάντα υπόψιν ότι είναι καλή ομάδα».

Για την καλή παράδοση των Φιλανδών κόντρα στην Ελλάδα:

«Το πιο σημαντικό κίνητρο είναι αυτό που έχουμε για εμάς, για το πως θέλουμε να παίζουμε. Κάθε φορά δουλεύουμε σκληρά και ελπίζουμε να κερδίσουμε. Όταν εφαρμόζεις το πλάνο σου είναι πιο πιθανό να κερδίσεις. Δεν υπάρχει λόγος να κοιτάμε το παρελθόν και τα στατιστικά. Αύριο είναι για εμάς μία ευκαιρία να παίξουμε κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο».

Για το αν με αυτή την ομάδα και με τον ίδιο προπονητή άρχιζε αυτή η σειρά προκριματικών, θα μπορούσε να έρθει η πρόκριση:

«Στην ερώτηση αυτή δεν μπορώ να απαντήσω, είναι κάτι στο οποίο πρέπει να μαντέψω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είμαστε σε μία διαδικασία, χτίζουμε μία νέα ομάδα και είμαι ικανοποιημένος για την εξέλιξη που έχουμε».

Για το μήνυμα προς μελλοντικούς αντιπάλους:

«Είναι φυσιολογικό όταν έχεις συνεχή καλά αποτελέσματα το γνωρίζουν οι αντίπαλοι. Αν έχουμε θετικά αποτελέσματα θα έρθουν και οι φίλαθλοι πίσω. Η Εθνική ομάδα τους χρειάζεται να γυρίσουν. Ελπίζω πως κάποια στιγμή θα δούμε και πάλι το γήπεδο γεμάτο».

Για το αν εκλαμβάνει την αναγνώριση η που υπάρχει προς το πρόσωπό του:

«Τα ελληνικά μου δεν είναι ακόμα τόσο καλά. Σίγουρα όμως είναι καλό όταν βγαίνεις στο δρόμο να βλέπεις τον κόσμο να του αρέσει αυτό που παρακολουθεί. Βλέπει κάτι καινούργιο, παίκτες όπως ο Παντελής αλλά και πολλοί ακόμα. Αυτό σίγουρα με χαροποιεί. Όλα αυτά τα συστατικά θα μας βοηθήσουν να έχουμε μία καλή περίοδο για την Εθνική ομάδα έτσι ώστε να είναι έτοιμη για τη νέα πρόκληση στο Nations League».

Χατζηδιάκος: «Να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι και από τη Φινλανδία που προκρίθηκε»

Εκ μέρους των παικτών μίλησε ο Παντελής Χατζηδιάκος, ο οποίος τόνισε ότι στόχος είναι μια καλή εμφάνιση, αλλά και να αποδείξει η Εθνική ότι είναι καλύτερη από τη Φινλανδία που ήδη προκρίθηκε.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν έχει μεγαλύτερη σημασία μία ακόμα καλή εμφάνιση ή η νίκη: «Σίγουρα μία καλή εμφάνιση, να δείξουμε ότι βελτιωνόμαστε. Στην Ιταλία παίξαμε καλά, τη Βοσνία την κερδίσαμε με πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ο αγώνας με την Αρμενία ήταν σημαντικός να δείξουμε τι αξίζουμε. Τώρα και με τη Φινλανδία θέλουμε μία καλή εμφάνιση».

Για το τι έχει βοηθήσει στην αλλαγή εικόνας: «Δεν ήταν κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Αυτό που μας βοήθησε πολύ ήταν να μιλάμε καλά μέσα στον αγώνα. Να δουλεύουμε ο ένας για τον άλλον. Τα λάθη επιτρέπονται αρκεί όταν γίνονται να βοηθάει ο συμπαίκτης να διορθωθεί».

Για τον αγώνα με τη Φινλανδία: «Να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι και από τη Φινλανδία που προκρίθηκε».

Για τον φορ των Φινλανδών, Τέεμου Πούκι: «Δεν έχει σημασία ο αντίπαλος, αλλά να κάνουμε αυτό που μας δείχνει ο προπονητής μας».

 

Μοιραστείτε το: