06/06/2020
Ελλάδα | Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 - 14:35

Αθώωση της καθαρίστριας από τον Βόλο εισηγήθηκε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η 53χρονη καταδικάστηκε σε 10ετη κάθειρξη επειδή είχε πλαστό απολυτήριο Δημοτικού

Την αθώωση της Δήμητρας Τσιαντάκη, της καθαρίστριας από τον Βόλο που καταδικάστηκε σε 10ετη κάθειρξη για πλαστό τίτλο σπουδών της ΣΤ' Δημοτικού, πρότεινε την Πεμπτη (16/5) η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή, προς την Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Η κ. Σμυρλή τόνισε ότι δεν υπήρξε περιουσιακή βλάβη του ελληνικού Δημοσίου, καθώς η 53χρονη έλαβε τους μισθούς που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό του κράτους για την οργανική θέση που κατείχε. Όπως επεσήμανε, η παραπλανητική συμπεριφορά εκδηλώθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικά, άρα το αδίκημα που αφορά σε απάτη κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου πρέπει να παραγραφεί.

Η Δήμητρα Τσιαντάκη, που ήταν παρούσα κατά τη συζήτηση της υπόθεσής της στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, μαζί με την κόρη της, το σύζηγό της και τη μητέρα της, δήλωσε: «Μακάρι να πάνε όλα καλά, περιμένω την απόφαση του Αρείου Πάγου, να δω εάν θα τελειώσει η περιπέτεια μου και τι θα κάνω με τη ζωή μου. Μέχρι τότε θα με τρώει το άγχος. Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου».

Μοιραστείτε το: