27/04/2024
Πρωτάθλημα | Κυριακή 5 Μαΐου 2019 - 21:04

Έκανε… προπόνηση εν όψει τελικού η ΑΕΚ

Εύκολο «τρίποντο» για την Ένωση με 0-3 επί του Λεβαδειακού, που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 61'

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η ΑΕΚ την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον υποβιβασμένο Λεβαδειακό, για την 30ή και τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η Ένωση επιβλήθηκε με 0-3 την Κυριακή (5/5), κατέκτησε την τρίτη θέση και πλέον στρέφει την προσοχή της στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν κλάσεις ανώτερη από τους υποβιβασμένους και ακίνδυνους Βοιωτούς, που ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολή τους Νανγκίς, και με τρία γκολ από τους Μπακασέτα, Λιβάγια και Πόνσε πήραν ένα εύκολο τρίποντο.

Στα αξιωσημείωτα του ματς, η επιστροφή του Τσιγκρίνσκι στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και αυτή του Λόπες για πρώτη φορά μετά από 7 μήνες.

Ο «Δικέφαλος» πήρε από το ξεκίνημα του ματς τα ηνία και με γρήγορη κυκλοφορία προσπαθούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων. Η πρώτη «κιτρινόμαυρη» απειλή ήρθε στο 10’ με το σουτ του Γαλανόπουλου ενώ στο 22’ ο Μάνταλος αστόχησε από καλή θέση. Στο 41’ ο Μπακασέτας σούταρε πάνω στον Μπάγιτς αλλά στο 45’ με γεμάτο βολέ έκανε το 0-1.

Δυνατά μπήκε και στην επανάληψη η ΑΕΚ και στο 54’ βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Λιβάγια, ο οποίος συνεργάστηκε άψογα με τον Μάνταλο. Στο 61’ ο Λεβαδειακός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νανγκίς για κουτουλιά στον Μάνταλο και κάπου εκεί τα πράγματα για τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έγιναν πιο απλά… Στο 63’ ο Πόνσε έχασε το… άχαστο ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα πήρε το αίμα του πίσω και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Μπάγιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.

Διαιτητής ήταν ο Γκορτσίλας (Μακεδονίας), με βοηθούς τους Δημητριάδη και Νικολαΐδη από τον ίδιο Σύνδεσμο. Τέταρτος ήταν ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου (68’ Όμο), Χατζηλάμπρος, Ρεκιασβίλι (61’ Τσαμπούρης), Λιάγκας, Κονέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μαρκόφσκι (64’ Καραχάλιος), Νανγκίς, Νίκας.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (77’ Γιαννούτσος), Χουλτ (85’ Λόπες), Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μπακασέτας, Λιβάγια, Μάνταλος (70’ Μπογέ), Πόνσε.  

Μοιραστείτε το: