26/04/2024
Πρωτάθλημα | Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 - 21:31

Σοβαρεύτηκε στο β' ημίχρονο και το γύρισε (2-1) ο Ολυμπιακός

Ο Ατρόμητος έβαλε δύσκολα στους απρόσεκτους «ερυθρόλευκους», καθώς προηγήθηκε 0-1 στο πρώτο 45λεπτο ενώ είχε και δοκάρι στο ξεκίνημα του ματς * Καλύτεροι μετά την ανάπαυλα οι Πειραιώτες πέτυχαν την ανατροπή και πήραν τη νίκη

Συνεχίζει νικηφόρα στην προσπάθειά του να τελειώσει τη σεζόν όσο καλύτερα γίνεται... Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε με 2-1 το εμπόδιο του Ατρομήτου το βράδυ της Κυριακής (31/3) στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης», φτάνοντας τους 60 βαθμούς και έχοντας βέβαια σε εκκρεμότητα το τι θα συμβεί τελικά με την τύχη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν ήταν και στα καλύτερά της στο πρώτο μισό του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται, να βρίσκουν το γκολ με τον μόνιμο σκόρερ τους Κουλούρη και να πηγαίνουν δίκαια στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0.

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» αφυπνίστηκαν εν συνεχεία, ανεβασαν αρκετά την απόδοσή τους και η λύση στο σκοράρισμα ήρθε αυτή τη φορά από τους αμυντικούς χαφ, τον Γκιλιέρμε και τον Μπουχαλάκη.

Ο Κρητικός μέσος μαζί με τους Ποντένσε και Ελαμπντελαουί ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, ενώ για την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι, που είδε τον Άρη να την πιάνει στην 4η θέση και τους 43 βαθμούς ύστερα από 26 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα, ξεχώρισαν ο Μπρούνο, ο Μάντσον και ο Ουάρντα, όσο είχε δυνάμεις. 

Ξύπνησε και το γύρισε...

Οι Περιστεριώτες, λοιπόν, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2ο λεπτό ο Ουάρντα είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι μετά την επέμβαση του Σα στο φάουλ που εκτέλεσε.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν μουδιασμένοι και δεν μπορούσαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας πάντως με τη σειρά τους σημαντική ευκαιρία με τον Μασούρα στο 13'.

Ο Ατρόμητος ήταν στιβαρός, ήλεγχε το ρυθμό και ο Κουλούρης στο 30' άνοιξε το σκορ σε φάση που ξεκίνησε από λάθος του Γκιλιέρμε.

Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και μοιραία η ανάπαυλα τους βρήκε να ψάχνουν την ανατροπή.

Αυτή επετεύχθη στο β' ημίχρονο και είχε να κάνει και με την οπισθοχώρηση των παικτών του Κάναντι από το 40' και μετά, με τον Γκιλιέρμε να ισοφαρίζει στο 50' με ωραία κεφαλιά, σε μια προσωπική εξιλέωση για τον Βραζιλιάνο μέσο, που πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα.

Ο Ολυμπιακός έφερε το ματς στα μέτρα του, άλλαζε καλά την μπάλα, είχε υπομονή στο παιχνίδι του και στο 75' ο Μπουχαλάκης με προβολή αξιοποίησε τη σέντρα του Ποντένσε για το 2-1.

Ο τελευταίος ήταν απολαυστικός στην τελική ευθεία του αγώνα, έκανε υπέροχες ενέργειες, αλλά δεν είχε καλά τελειώματα σε δύο τουλάχιστον φάσεις, που θα μπορούσαν να φέρουν και τρίτο γκολ για τους «ερυθρόλευκους».

Το σφύριγμα της λήξης, πάντως, βρήκε τον βελτιωμένο Ολυμπιακό του δευτέρου 45λέπτου να φτάνει δίκαια στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φινλανδός Γκεστράνιους με βοηθούς τους συμπατριώτες του Αραβίρτα και Αλακάρε. 

Κίτρινες: 68' Ελαμπντελαουί - 53' Μάντσον.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Eλαμπντελαουί, Κούτρης, Σισέ, Μεριά, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας (46' Χασάν), Ποντένσε, Φορτούνης (90'+1 Καμαρά), Γκερέρο (46' Ντίας).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Κιβρακίδης (76' Μανούσος), Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζησαΐας, Μπουσούλατζιτς, Μάντσον, Ενσικουλού (82' Μούγιακιτς), Ουάρντα (62' Καρασαλίδης), Μπρούνο, Κουλούρης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: