19/04/2024
Πρωτάθλημα | Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 - 21:33

Εμφανίστηκε ως Θρύλος στο β' ημίχρονο και διέλυσε την ΑΕΚ!

Μετά από ένα απογοητευτικό πρώτο 45λεπτο, στο οποίο η Ένωση προηγήθηκε, ο Ολυμπιακός γκάζωσε και… εξαφάνισε τους φιλοξενούμενους με 4-1 * Δύο γκολ ο Φορτούνης

Όταν ξύπνησε την έλιωσε... Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε επί της ΑΕΚ με 4-1 το βράδυ της Κυριακής (17/2) στο «Γ. Καραϊσκάκης» και άφησε πίσω με τον ιδανικότερο τρόπο την ήττα από τον ΠΑΟΚ και το «Χ» με την Ντιναμό Κιέβου.

Ήταν μια νίκη που οι Πειραιώτες τη χρωστούσαν στον κόσμο τους ύστερα από τα ουκ ολίγα αρνητικά αποτελέσματα σε ντέρμπι την τελευταία διετία, σε ένα ματς πάντως που είχε μια σχεδόν τρελή εξέλιξη και με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα καλό ημίχρονο.

Στο πρώτο 45λεπτο η Ένωση ήταν το αφεντικό, οι γηπεδούχοι παρέπαιαν και θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που ήταν πίσω στο σκορ μόνο με 1-0.

Ωστόσο, εμφανίστηκαν μεταμορφωμένοι στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, «πάτησαν» τους «κιτρινόμαυρους» και έδωσαν χαρά στους οπαδούς τους, από τους οποίους είχαν ακουστεί έντονες αποδοκιμασίες στην ανάπαυλα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς διόρθωσε εγκαίρως τα αρχικά του λάθη στον καταρτισμό της ενδεκάδας, αντικατέστησε τον αρνητικό Βούκοβιτς με τον Τοροσίδη, που ανέλαβε το φυσικό του ρόλο του δεξιού μπακ και απάλλαξε τον Μεριά από μια θέση που είναι πασιφανές ότι δεν του ταιριάζει, με Φορτούνη, Ποντένσε, Γκιλιέρμε και Καμαρά να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοσή τους και τον πρώτο να σημειώνει δύο γκολ.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ «πνίγηκαν» στην έντονη πίεση του Ολυμπιακού, κατέστρεψαν ό,τι είχαν κτίσει στο α' ημίχρονο και πλέον είναι ξανά στο -8 από τους «ερυθρόλευκους» (48 οι Πειραιώτες στη δεύτερη θέση, 40 η ΑΕΚ στην 3η σε 21 αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας). 

Πρώτα άστα να πάνε, μετά καταιγίδα...

Η ΑΕΚ, λοιπόν, πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, καθώς μόλις στο 3' ο Πόνσε εκμεταλλεύτηκε τα παιδαριώδη λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού και την κακή αντίδραση του Σα στη σέντρα του Κλωναρίδη, με το 0-1 να αποσυντονίζει πλήρως τους παίκτες του Μαρτίνς.

Χωρίς αρχή, μέση και τέλος ήταν οι Πειραιώτες και οι πρωταθλητές, που ήταν συμπαγείς αμυντικά και κίνδυνος θάνατος στις αντεπιθέσεις, θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα τέρματα αν ήταν πιο προσεκτικοί.

Όμως, οι γηπεδούχοι από εκεί που θύμιζαν τα περσινά χάλια μπήκαν αποφασισμένοι στο β' ημίχρονο να αλλάξουν την κατάσταση και τα κατάφεραν περίφημα, πηγαίνοντας από το ναδίρ στο ζενίθ.

Βοήθησε αναμφίβολα η γρήγορη ισοφάριση του Καμαρά στο 50' και από εκεί και πέρα ο... «ερυθρόλευκος» χείμαρρος παρέσυρε την αποσβολωμένη και ανήμπορη να αντιδράσει ΑΕΚ.

Ο Φορτούνης στο 72' έβαλε... φωτιά στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το 2-1, στο 83' ο Χασάν έγραψε το 3-1 και το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε μέσα σε αποθέωση ο Φορτούνης και πάλι στο 87ο λεπτό.

Έτσι, ο Ολυμπιακός πάει και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στη ρεβάνς του Κιέβου με την Ντιναμό για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γερμανός Στίλερ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Γιόλενμπεκ και Γκίτελμαν. 

Κίτρινες: 71' Καμαρά, 89' Γκιλιέρμε - 41' Οικονόμου, 90'+3 Γαλανόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μεριά, Τσιμίκας, Σισέ, Βούκοβιτς (46' Τοροσίδης), Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ντίας (46' Χριστοδουλόπουλος, 68' λ. τρ. Γκερέρο), Ποντένσε, Φορτούνης, Χασάν.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου, Άλεφ (78' Γαλανόπουλος), Σιμόες, Κλωναρίδης (57' Μπακασέτας), Λιβάγια, Μάνταλος (86' Aλμπάνης), Πόνσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: