26/04/2024
Μπάσκετ | Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 - 22:54

Κατάρρευση και 93-80 ο Παναθηναϊκός

Καταστροφικό το β' ημίχρονο για τον Ολυμπιακό, με τους «πράσινους» να είναι ισοπεδωτικοί και να κερδίζουν δίκαια στο ντέρμπι της Ευρωλίγκας

Θα παίξουν και φέτος πολλές φορές μεταξύ τους και την πρώτη παρτίδα την κέρδισε ο Παναθηναϊκός... Το βράδυ της Παρασκευής (9/11) οι «πράσινοι» έπιασαν εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 93-80 για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και παίρνοντας το ψυχολογικό προβάδισμα εν όψει και του ντέρμπι για την Α1 στις 15 του μήνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο α' ημίχρονο, έπαιξαν ωραίο και μυαλωμένο μπάσκετ, όμως στη συνέχεια κατέρρευσαν αδικαιολόγητα και, με φωτινή εξαίρεση τον Πρίντεζη, δεν κατάφεραν να αποφύγουν τη δεύτερη σερί ήττα τους στη διοργάνωση.

Ο υπαρχηγός της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ σταμάτησε στους 26 πόντους την ίδια στιγμή που πρώτος σκόρερ για το «τριφύλλι» ήταν ο Λεκαβίτσιους με 17 πόντους, με τον Λιθουανό γκαρντ να καταγράφει άλλη μία σπουδαία εμφάνιση ενάντια στον Ολυμπιακό.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν ο έτερος πρωταγωνιστής των νικητών, αλλάζοντας το μομέντουμ του αγώνα με μεγάλες άμυνες και απανωτούς πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο.

Πιο ομαδικός ο Ολυμπιακός...

Οι δύο ομάδες δεν έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στα αμυντικά τους καθήκοντα στο πρώτο δεκάλεπτο και μάλλον ανέλπιστα το σκορ πήγε ψηλά, με τους παίκτες του Μπλατ να προηγούνται με 23-21.

Στη δεύτερη περίοδο οι Πειραιώτες ήταν αρκετά εύστοχοι έξω από τα 6,75μ., ο Τίμα μέτρησε 4/4 τρίποντα, αλλά το +7 (41-48) με το οποίο πήγαν οι «ερυθρόλευκοι» στα αποδυτήρια είχε να κάνει κυρίως με την ομαδικότητά τους.

Συνολικά, κατέγραψαν 13 ασίστ έναντι μόλις 2 των πρωταθλητών, που έπαιζαν με ατομικές προσπάθειες και αυτό δεν τους βγήκε, την ίδια στιγμή που ο Λάνγκφορντ είχε φορτωθεί νωρίς με 4 φάουλ.

Toν «έπνιξε» με την άμυνά του ο ΠΑΟ...

Το β' ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στους «πράσινους», που έπαιξαν φοβερή άμυνα και ιδίως ο Αντετοκούνμπο έβγαλε παντελώς εκτός ρυθμού τους φιλοξενούμενους.

Ο φόργουορντ των πρωταθλητών έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση και με συνεχόμενα καλάθια κι έτσι η ομάδα του Πασκουάλ βρέθηκε στο +10 (67-57), έχοντας βέβαια και τη θερμή συμπαράσταση των οπαδών της.

Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Λεκαβίτσιους για τον ΠΑΟ, την ίδια στιγμή που ο Πρίντεζης πάλευε μόνος του για λογαριασμό του Ολυμπιακού, αλλά προφανώς δεν αρκούσε.

Έτσι, οι γηπεδούχοι, με επιμέρους σκορ 52-32, έφτασαν δίκαια στο τέταρτο φετινό τους ροζ φύλλο στην Ευρωλίγκα, με τους Πειραιώτες να πηγαίνουν στο 3-3.

Tα δεκάλεπτα: 21-23, 41-48, 67-62, 93-80
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Τόμας 9 (1), Λάνγκφορντ 3 (1), Παπαγιάννης, Λάσμε 5, Παπαπέτρου 7 (1), Παππάς 3, Γκιστ 10, Λεκαβίτσιους 17 (3), Λοτζέσκι 10 (3), Καλάθης 14 (2), Αντετοκούνμπο 12, Μήτογλου 3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος, Τουπάν 9 (1), Σπανούλης 4, Τίμα 17 (5), Μιλουτίνοφ 11, Βεζένκοφ 2, Πρίντεζης 26 (1), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Μπόγρης, ΛεΝτέι 7.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

 

Μοιραστείτε το: