19/03/2024
Άλλα αθλήματα | Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 - 17:00

Δεύτερη η Στεφανίδη, τρίτη η Κυριακοπούλου στο Μπέρμιγχαμ

Χαμηλές πτήσεις ελέω αέρα στο επί κοντώ * Έκτος ο Τεντόγλου

Λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου έκαναν το 1-2, Κατερίνα Στεφανίδη (ΦΩΤΟ) και Νικόλ Κυριακοπούλου υποχώρησαν κατά μία θέση στον τελικό του επί κοντώ του Diamond League στο Μπέρμιγχαμ το Σάββατο (18/8).

Η Ολυμπιονίκης μας ήταν δεύτερη, έχοντας ξεκινήσει τον αγώνα από τα 4.52 μέτρα τα οποία ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια και στη συνέχεια είχε μια αποτυχημένη στα 4.62μ., ύψος το οποίο άφησε. Στη συνέχεια επεχείρησε στα 4.62μ. όπου είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες και ολοκλήρωσε το αγώνα της με καλύτερη προσπάθεια 4.52μ.

Νικήτρια ήταν η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4.62μ και τρεις αποτυχημένες στα 4.72μ.   

Η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης, Κυριακοπούλου, πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4.40μ., ενώ στη συνέχει απέτυχε να ξεπεράσει τα 4.52μ. μένοντας στην τρίτη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι συμπλήρωσε τους απαραίτητους βαθμούς και πλέον βρίσκεται στην 12άδα του τελικού της σειράς των αγώνων.

Γενικότερα, πάντως, οι... πτήσεις ήταν χαμηλές λόγω του αέρα και το αγώνισμα ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία ώρα, με τις αθλήτριες να δίνουν πλέον... ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους στον τελικό της Ζυρίχης στις 30 Αυγούστου.

Στα... χαμηλά και ο Τεντόγλου

Εκτός βάθρου έμεινε ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα σε μήκος, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.

Το αγώνισμά του δεν ήταν στο επίσημα πρόγραμμα του Diamond League, αλλά έγινε προς τιμήν του Βρετανού Ολυμπιονίκη Γκρεγκ Ράδεφορντ ο οποίος τερμάτισε την καριέρα του με αυτόν τον αγώνα.

Ο πρωταθλητής μας, μερικές ημέρες αφού κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, είχε καλύτερο άλμα στα 7.82μ., ενώ νικητής ήταν ο Λούβο Μανιονόγκα από τη Νότιο Αφρική με 8.53μ. (1,5), επίδοση που αποτελεί ρεκόρ μίτινγκ.

Το φετινό Diamond League ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις, σε δύο πόλεις, στις 30/8 στη Ζυρίχη και στις 31/8 στις Βρυξέλλες.

Μοιραστείτε το: