22/10/2018
Διοικητικά - Δικαστικά | Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 - 14:48

Λεουτσάκος: «Δεν έχουμε πάρει… ευρώ από τη Σούπερ Λίγκα μετά το 2006»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Β' Εθνικής αναφέρθηκε στην αγωγή που έχει καταβληθεί και το πλάνο της αναδιάρθρωσης

Αγωγή - βόμβα κατά της Σούπερ Λίγκας έχει καταθέσει η Ένωση Β' Εθνικής, καθώς δεν έχει λάβει 16.825.000 ευρώ, με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο να εξηγεί την Τετάρτη (13/6) ότι η Ένωση δεν έχει πάρει ούτε... ευρώ από τη διοργανώτρια του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας από το 2006.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα της αναδιάρθρωσης, εξηγώντας ότι η Ένωση Β' Εθνικής έχει κάνει αυτό που έπρεπε μειώνοντας τις ομάδες από 18 σε 16, ενώ μίλησε και για τα «στημένα».

Αναλυτικά τα όσα είπε στον «FAIR PLAY FM 96,1»:

Για την αγωγή στη Σούπερ Λίγκα: «Είναι ένα θέμα το οποίο συζητείται βάσει νόμου. Μέχρι το 2006 είχαν δοθεί κάποια χρήματα, αλλά στη συνέχεια δεν πήραμε τίποτα. Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε συνεννόηση με τη Σούπερ Λίγκα, υπήρχε κι ένα δάνειο από την Αγροτική που μας είχε υποσχεθεί η Σούπερ Λίγκα ότι θα το πληρώσει και πήγε από τις 300.000 στα 2,1 εκατ. ευρώ. Σε λίγο κινδυνεύουμε να μας πάρουν τα γραφεία. Επικοινώνησα την Κυριακή με τον κ. Γκαγκάτση και η πλευρά της Σούπερ Λίγκας θεωρεί ότι κακώς έγινε η αγωγή μας. Δεν αντέχει αυτή η κατηγορία να υποστεί κι άλλα».

Για τις σκέψεις του Υφυπουργού Αθλητισμού για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων: «Εμείς ακόμα επίσημα δεν ξέρουμε κάτι συγκεκριμένο. Το μόνο που ακούμε είναι ότι, αν γίνει, θα υπάρχουν εγγυημένα λεφτά στις ομάδες για τα επόμενα πέντε χρόνια. Εμείς έχουμε κάνει ήδη αυτό που έπρεπε να κάνουμε, την αναδιάρθρωση από 18 σε 16 ομάδες».

Για τις φήμες περί στημένων αγώνων: «Εγώ δε λέω ότι εδώ είναι το… πρωτάθλημα των αγγέλων. Δεν μπορούμε να μειώσουμε την κατάσταση από τη μία ημέρα στην άλλη χωρίς να υπάρχουν έσοδα. Εμείς ζητήσαμε από τον Υφυπουργό να βάλει δικλείδες ασφαλείας. Οι πρωταγωνιστές, επίσης, είναι οι ποδοσφαιριστές. Το έχουμε πει στον ΠΣΑΠ, κι αυτοί θα πρέπει να βάλουν δικλείδες ασφαλείας. Είναι η πρώτη φορά, βέβαια, που υπάρχει περίπτωση το κράτος να δώσει λεφτά στις ομάδες. Και θα πρέπει, φυσικά, να υπάρξει ισομερής κατανομή των χρημάτων. Δεν ξέρω πώς θα προχωρήσει το πλάνο του Υπουργού, ξέρω μόνο ότι υπάρχουν τα λεφτά».

 

 

 

Μοιραστείτε το: