05/05/2024
Πρωτάθλημα | Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 - 21:44

«Κηδεία» Ολυμπιακού, 1-2 η ΑΕΚ

Καταστροφική ήττα για τους «ερυθρόλευκους», που έπαθαν μπλακ άουτ στο φινάλε * Δεν δόθηκε πέναλτι στο 18' στους Πειραιώτες, επιθετικό φάουλ στο δεύτερο γκολ των νικητών * Δοκάρι στο 67' ο Κούτρης * Ψυχωμένη η Ένωση * Ξανά λάθη ο Γκαρθία

Του το έφερε τούμπα και τον άφησε πίσω... Ήττα-μαχαιριά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής (4/2) προηγήθηκε κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά έχασε τελικά με 1-2 στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας στο Φάληρο.

Ό,τι χειρότερο για τους Πειραιώτες αυτό το αποτέλεσμα, αφού πέφτουν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Είναι πλέον στο -4 από την κορυφή, όπου βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, και στο -2 από τη δεύτερη θέση με δέκα παιχνίδια να απομένουν. Εκτός των άλλων με τα επεισόδια που έχουν γίνει, μετά τη λήξη θα τιμωρηθεί και η έδρα τους.

Γι' αυτή την ήττα, βέβαια, έβαλε το χέρι του και ο Τάσος Παπαπέτρου κάνοντας δύο σοβαρά λάθη. Η μία φάση είναι το πέναλτι που δεν δίνει στον Μποτία στο 18' και η άλλη το επιθετικό φάουλ του σκόρερ Γιακουμάκη στο 1-2 πάνω στον Μποτία.

Βέβαια, μερίδιο ευθύνης έχει και ο Όσκαρ Γκαρθία, ο οποίος αποφάσισε να κατεβάσει ορθολογικά τον Ολυμπιακό στο 58' με την είσοδο του Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός τον εξέθεσε στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε, ενώ ο Ισπανός τεχνικός φάνηκε γενικά ότι ήταν σε κακή βραδιά και με το πώς διαχειρίστηκε το προβάδισμα της ομάδας του.

Ισορροπημένο κοουτσάρισμα από τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος είχε ένα ξεκάθαρο πλάνο, να πάρει ξανά το 0-0, όπως και στο Κύπελλο. Δεν ρίσκαρε παρά μόνο όταν η ομάδα του βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά τελικά του βγήκαν όλα με τον Γιακουμάκη να γίνεται η χρυσή αλλαγή.

Κάκιστο ήταν το πρώτο μέρος του ντέρμπι και αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει διαβάζοντας απλά τα στατιστικά. Τα 32 φάουλ σε 45 λεπτά δείχνουν ακριβώς τι έγινε. Πολλά τα δυνατά μαρκαρίσματα, ελάχιστες οι εμπνεύσεις με αποτέλεσμα οι παίκτες των δύο ομάδων να αναλώνονται διαρκώς σε κοκορομαχίες.

Μόλις πέντε τελικές έγιναν συνολικά (3-2) με τον Ολυμπιακό να έχει μία υπεροχή αλλά τίποτα περισσότερο. Οι Πειραιώτες επιχείρησαν κατά διαστήματα να πιέσουν ψηλά για να κλέψουν την μπάλα και να βγουν σε αντεπιθέσεις, αλλά δεν τα κατάφεραν, ενώ από τη στιγμή που δεν τους βγήκε αυτό, δεν φάνηκε να υπάρχει εναλλακτικό πλάνο.

Ένα άστοχο σουτ του Αραούχο ήταν η πρώτη τελική στο 16' με τον Ολυμπιακό να απαντά με τον Οφόε. Ουσιαστικά αυτή η φάση στο 24' ήταν η μία από τις συνολικά δύο καλές στιγμές του ημιχρόνου, με τη δεύτερη να είναι το καλό σουτ του Πάρντο στο 40'. Και στις δύο αντέδρασε σωστά ο Τσιντώτας.

Δεν βγήκε καθόλου και η επιλογή του Γκαρθία να βάλει τον Μιραλάς στην κορυφή. Ο Βέλγος δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός, δεν έπαιρνε προσπάθειες πάνω του και ήταν εντελώς αποκομμένος. Με αυτή την κίνηση ο προπονητής του Ολυμπιακού έχασε μία καλή λύση από τα πλάγια και ταυτόχρονα δεν είχε φορ στην αντίπαλη περιοχή.

Ούτε το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε καλά με τον Ολυμπιακό ως γηπεδούχο να καλείται να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες. Οι Πειραιώτες βγήκαν μπροστά, πήραν μέτρα στο γήπεδο, επιχείρησαν ξανά να πιέσουν και όταν ο Γκαρθία διαπίστωσε πως δεν υπήρχε ουσιαστικό αποτέλεσμα, έριξε τον Ανσαριφάρντ.

Αυτομάτως οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν πιο ορθολογικοί. Ο Φορτούνης πήγε δεκάρι, ο Μιραλάς δεξιά, ο Πάρντο πέρασε αριστερά και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πάτησε καλύτερα στα πόδια του και είχε στο 67' και δοκάρι με σέντρα του Κούτρη. Ταυτόχρονα, όμως, αμυντικά υπήρχαν προβλήματα.

Ο Χιμένεθ ακολουθώντας το δικό του πλάνο έριξε τον Λιβάγια αντί του Αραούχο για να έχει έναν φρέσκο φορ και στην πορεία αυτό του βγήκε. Στο 69' η Ένωση είχε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Μασούντ, όταν ο Σισέ απομάκρυνε στη γραμμή, ενώ λίγο νωρίτερα είχε άλλη μία φάση με τον Αραούχο. Εκεί φάνηκε πως οι γηπεδούχοι έχαναν εύκολα τα μαρκαρίσματά τους.

Ψάχνοντας το γκολ ο Γκαρθία έβαλε στο παιχνίδι τους Ταχτσίδη και Μαρίν κάνοντας ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του. Ο Γερμανός με το που μπήκε απείλησε πέφτοντας πάνω στον Τσιντώτα και στο 81' έγινε το 1-0. Σκόρερ ο Ανσαριφάρντ από το κόρνερ του Φορτούνη και την κακή αντίδραση του Σιμόες.

Κάπου εκεί φάνηκε το ματς να γέρνει στην πλευρά των γηπεδούχων, όμως, η ΑΕΚ δεν είχε μιλήσει ακόμα. Τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα ισοφαρίζοντας και εκείνη από κόρνερ στο 87'. Σκόρερ ο Τσιγκρίνσκι μετά από κακή αντίδραση της άμυνας των Πειραιωτών. Υπήρξε μικρή διακοπή λόγω μίας φωτοβολίδας και όταν το παιχνίδι ξανάρχισε, οι γηπεδούχοι φάνηκε να έχουν αδειάσει. Η Ένωση το εκμεταλλεύτηκε και στο 90'+3 έκανε το 1-2 με τον νεοεισελθόντα Γιακουμάκη, ο οποίος στη φάση του γκολ υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ. Ο Μποτία έξαλλος διαμαρτυρήθηκε, αποβλήθηκε και κάπου εκεί έληξε το ντέρμπι.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών), βοηθοί του οι Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νιας) και Βασίλειος Καμπούρης (Ευβοίας), ενώ τέταρτος ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Κίτρινες: 30' Μποτία, 38' Ρομαό, 83' Ανσαριφάρντ - 28' Σιμόες, 74' Μασούντ, 76' Μπακάκης, 90'+3 Λιβάγια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Σισέ, Μποτία, Ζιλέ (71' Ταχτσίδης), Ρομαό, Φορτούνης, Πάρντο (79' Μαρίν), Οφόε (58' Ανσαριφάρντ), Μιραλάς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Κονέ (72' Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας (85' Γιακουμάκης), Μασούντ, Αραούχο (63' Λιβάγια).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: