01/05/2024
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ | Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 - 22:17

Γκουτσίδης: «Για γέλια και για κλάματα»

Ο τεχνικός του Παναιγιάλειου ευχαρίστησε τους ανθρώπους που είχαν πάρει την ομάδα από το ερασιτεχνικό και την έφτασαν στη Β' Εθνική

Πραγματοποιώντας μία προβληματική εμφάνιση ο Παναιγιάλειος γνώρισε την ήττα 0-2 από τον ΟΦΗ το απόγευμα του Σαββάτου (13/1) με τον Παναγιώτη Γκουτσίδη στη συνέντευξη Τύπου να στέκεται στα πολλά προβλήματα της ομάδας.

Μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους ανθρώπους που έφτασαν την ομάδα μέχρι τη Β' Εθνική φωτογραφίζοντας τον Αντώνη Ρέλλα, ενώ με την όλη στάση του ήταν σα να είναι έτοιμος να αποχωρήσει τώρα που αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Αρχικά είπε: «Ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Κόντρα σε μια ομάδα που έχει ποιότητα αλλά βάθος. Ξέραμε ότι έφυγαν πολλοί αξιόλογοι παίκτες από τον ΟΦΗ, αλλά αν δείτε το ρόστερ ακόμα και τώρα θα καταλάβετε γιατί μιλάμε.

Το αντίθετο συμβαίνει στην δικιά μας ομάδα. Να βάλεις τα γέλια ή τα κλάματα; Όταν ακούς τους φιλάθλους να ζητάνε αλλαγές. Με το δίκιο τους πάντως και αυτοί. Που να ξέρουν τι συμβαίνει στην ομάδα. Όταν η αποστολή πήγε με 17 παίκτες στην Δράμα, και στον πάγκο έχεις τέσσερα στόπερ και έναν τερματοφύλακα. Σήμερα ήμασταν λιγότεροι. Δεν αξίζει αυτό στην ιστορία του Παναιγιάλειου.

Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά γιατί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Προσπάθησαν πάρα πολύ, έπαιξαν το παιχνίδια στα ίσια. Και πιστεύω ότι μέτρησε η εμπειρία των αντιπάλων που εκμεταλλεύτηκαν κάποιες ολιγορίες μας.

Ξαναλέω ότι προσπάθησαν πολύ τα παιδιά. Αλλά όταν προσπαθείς να παίξεις μπάλα, να ανατρέψεις το εις βάρος σου σκορ και για επιτελικούς μέσους έχεις δύο στόπερ που ξέρουν λίγη περισσότερη μπάλα…

Πραγματικά ήθελα από αυτό παιχνίδι να πάρουμε κάτι. Πιστεύω ότι το αξίζαμε και έτσι όπως ήμασταν.

Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το κάτι που κάναμε σήμερα, σε αυτούς τους ανθρώπους που ανέστησαν τον Παναιγιάλειο από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Όλους αυτούς που έχουν περάσει γιατί ξέρετε ότι ο σύλλογος έχει αλλάξει πολλές διοικήσεις.

Έκαναν πολλά μέχρι και χθες, μέχρι και τώρα για το καλό της ομάδας. Πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε.

Όταν κρίνεις έναν άνθρωπο πρέπει να ζυγίζεις τα πάντα. Και τα καλά και τα κακά. Αυτό είναι το ρεζουμέ της ζωής. Εμείς κρίνουμε τον άλλον μόνο από τα λάθη. Τους αξίζει λοιπόν ένα μπράβο.

Εύχομαι οι νέοι άνθρωποι που έρχονται στον Παναιγιάλειο να κάνουν κάτι ανάλογο. Να λύσουν άμεσα τα προβλήματα που είναι πάρα πολλά. Έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η ομάδα και να μπορέσει να κάνει πραγματικότητα τον στόχο της σωτηρίας.

Ευτυχώς υπάρχει χρόνος. Υπάρχουν κάποια παιχνίδια από τον πρώτο γύρο και όλος ο δεύτερος γύρος. Που αν γίνουν τα πράγματα έτσι όπως πρέπει, πιστεύω ότι η ομάδα έχει την δυνατότητα να σωθεί. Πάνω από όλα πρέπει να γεμίσει το ρόστερ. Πρέπει να πάρουμε παίκτες. Θα είναι ευχής έργον. Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε:

Στο αν έχει μιλήσει με τη νέα διοίκηση για μεταγραφές: «Δεν έχω μιλήσει καθόλου. Είναι στην διαδικασία να αλλάξουν χέρια όσον αφορά το μετοχικό κεφάλαιο.

Πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να πάρουν την ομάδα τυπικά και να δούμε τι στόχους έχουν. Αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα το κάνουν. Κι αν είναι αντίθετοι με την δικιά μου την λογική τότε εγώ δεν έχω θέση στην ομάδα.

Πρέπει να μιλήσω με τους ανθρώπους αυτούς, να δούμε τους στόχους τους. Μπορεί η καινούρια διοίκηση να μην με θέλει. Αυτά είναι στο πρόγραμμα. Προέχει το καλό του Παναιγιάλειου.

Στο αν αληθεύει ότι είχε δώσει διορία στην διοίκηση μέχρι μέσα της εβδομάδας για να βρεθεί κάποια λύση: «Ναι, αληθεύει. Μετά το παιχνίδι με την Δόξα Δράμας, αντίκρισα κάποια πράγματα που στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Και κυρίως στο οικονομικό. Κάναμε ένα ταξίδι που δεθήκαμε σαν ομάδα αλλά τα προβλήματα είναι πολλά.

Αν συνεχιζόταν αυτό θα ήταν κρίμα για τους ποδοσφαιριστές και την ιστορία του Παναιγιάλειου. Δεν μπορούσε να λειτουργήσει η ομάδα έτσι.

Δίνω πραγματικά συγχαρητήρια στην νυν διοίκηση που κατάφερε κάτι να κάνει. Έστω και παραμονή του αγώνα για να ανέβει λίγο η ψυχολογία τους. Δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο.

Στο ποια φιλοσοφία πρέπει να έχει η νέα διοίκηση για να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας: «Κάποιες φορές θέλουμε να κάνουμε κάτι, αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο. Μερικά πράγματα δεν συμβαδίζουνε μερικές φορές. Αυτό συμβαίνει.

Γενικά μιλάω για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Όταν δεν γνωρίζεις τους ανθρώπους που θα έρθουν στην ομάδα. Δεν γνωρίζω ποιοι είναι.

Στο αν είναι έτοιμος να πει στη νέα διοίκηση που «πονάει» η ομάδα: «Αυτό είναι δουλειά του προπονητή. Είναι υποχρέωσή μου να ξέρω που χρειάζεται ενίσχυση. Να πω την γνώμη μου και ανάλογα την δέχονται η όχι».

Στο αν θα έπρεπε η νέα διοίκηση να έχει έρθει ήδη σε επαφή μαζί του από την στιγμή που κάποιοι βρέθηκαν στο γήπεδο: «Είναι στα χαρτιά ακόμα οι άνθρωποι. Δεν ξέρω αν ήταν στο γήπεδο. Με εμένα δεν έχει έρθει σε επαφή κανένας. Τώρα αν είναι σωστό ή λάθος…»

Από την πλευρά του ο Γιάννης Γκούμας είχε μόνο καλά λόγια για το απερχόμενο διοικητικό σχήμα, ενώ ευχήθηκε ο Παναιγιάλειος να φτάσει εκεί που του αρμόζει:

«Καλησπέρα και από εμένα. Δυστυχώς σήμερα δεν τα καταφέραμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Κόντρα σε μια καλή ομάδα όπως είναι ο ΟΦΗ. Κάναμε τα πάντα για να ευχαριστήσουμε την διοίκηση για τελευταία φορά.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, στο προπονητικό τιμ, που είμαστε μια γροθιά και κοιτάμε μόνο το καλό του Παναιγιάλειου. Η νυν διοίκηση έκανε τα πάντα για να βρεθεί λύση. Ευτυχώς έστω και την τελευταία στιγμή τα κατάφερε.

Εμείς όσο είμαστε στον Παναιγιάλειο θα δίνουμε τα πάντα για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Εύχομαι στη νέα διοίκηση να κάνει αυτή ότι παραπάνω μπορεί για να φτάσει ο Παναιγιάλειος εκεί που του αρμόζει.

Επίσης ο έμπειρος μεσοαμυντικός σχολίασε το αν θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία από τον ερχομό νέας διοίκησης: «Ακόμα είναι πολύ νωρίς. Τι να πούμε; Ακόμα δεν τους ξέρουμε. Πρέπει να έρθουν οι άνθρωποι να τους γνωρίσουμε».

Μοιραστείτε το: