25/04/2024
Πρωτάθλημα | Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 - 20:13

Ουραγός και αποδοκιμαζόμενος ο Απόλλων Σμύρνης

Πολύ κακό ματς στη Ριζούπολη με την Κέρκυρα να παίρνει πολύτιμο βαθμό (0-0) αν και έπαιζε από το 62' με δέκα

Έχει θέμα και αν δεν αντιδράσει άμεσα θα έχει και μεγάλο πρόβλημα στη συνέχεια... Απογοητευτικός δημιουργικά για ένα ακόμη παιχνίδι του ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος έμεινε στο 0-0 με την Κέρκυρα στη Ριζούπολη το απόγευμα της Κυριακής (15/10).

Το συγκεκριμένο ματς είχε χαρακτηριστεί ως τελικός για τους γηπεδούχους, αλλά το μάτι τους δεν φάνηκε να γυαλίζει. Δεν έκαναν το κάτι παραπάνω, ήταν απόλυτα προβλέψιμοι -κάτι για το οποίο ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό και ο προπονητής τους- και πέταξαν δύο ακόμη βαθμούς.

Ο Ζόραν Βούλιτς αποφάσισε να βάλει στο ματς τους Κονέ και Μενδρινό για να έχει δύο δημιουργούς αλλά αυτό δεν βγήκε, όπως και η επιλογή του Μάατσεν. Ο τελευταίος ήταν τραγικός στο φιλικό με την Καλλιθέα, αλλά ο Κροάτης τον εμπιστεύτηκε ξανά και το πλήρωσε. Άργησε πολύ να κάνει αλλαγές και η ομάδα του έφτασε να κάνει πραγματική ευκαιρία με την μπάλα κάτω στο 82', όταν είχε μπει ο Αλμπάνης. Καλός ο Τσόβιτς, ο οποίος έκανε δύο σημαντικές επεμβάσεις, κάτω του μετρίου ο Μάατσι.

Όσο για τους Φαίακες, μπήκαν στο ματς με πρώτο στόχο να μην ηττηθούν και το κατάφεραν. Καλό κοουτσάρισμα από τον Αλέξανδρο Βοσνιάδη ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα του έμεινε με δέκα. Πήγε να την κρεμάσει ο απρόσεκτος Ντουαλά. Θετικός ο Αρτυματάς, είχαν κάποιες καλές στιγμές Κόντος και Νούνες.

Πολύ κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο, το οποίο με δυσκολία παρακολουθούσε κανείς. Οι δύο ομάδες είχαν σημαντικό πρόβλημα στο κομμάτι της δημιουργίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φτάσουν σε τελικές και να γίνεται ένα ανούσιο παιχνίδι κέντρου.

Ο Απόλλων ήταν εκείνος που πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και κυκλοφορούσε την μπάλα. Δεν μπορούσε, όμως, να περάσει ούτε μία κάθετη με αποτέλεσμα να πηγαίνει συνεχώς από τα πλάγια. Οι περισσότερες σέντρες ήταν εύκολο να αντιμετωπιστούν από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ήταν σταθεροί στα μετόπισθεν.

Από την πλευρά της η Κέρκυρα έψαχνε τις αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να τα καταφέρνει. Δεν είχαν οι Επτανήσιοι την πρώτη σωστή μεταβίβαση ώστε να βγουν στην κόντρα και οι Ντουαλά και Παμλίδης έμοιαζαν αποκομμένοι από τους υπόλοιπους.

Για πρώτη φορά η μονοτονία έσπασε στο 27', όταν από τη σέντρα του Μάατσι με κεφαλιά ο Καστιγέχος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η δεύτερη καλή στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενους. Η Κέρκυρα πατούσε πιο καλά στα τελευταία λεπτά και στο 43' είχε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Κόντου.

Δεν άλλαξαν πολλά ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Το πρώτο του τέταρτο, άλλωστε, ήταν μία συνέχεια όσων είχαν προηγηθεί. Το μόνο που γινόταν ήταν να κερδίζουν Απόλλων και Κέρκυρα διαδοχικά κόρνερ και να μην μπορούν ούτε με αυτό τον τρόπο να φτάσουν σε τελική με αποτέλεσμα οι δύο τερματοφύλακες να είναι θεατές.

Οι ισορροπίες άλλαξαν τελικά στο 62', όταν ο Καλογερόπουλος έβγαλε εύκολα τη δεύτερη κίτρινη στον Ντουαλά που πήγε πάντως απρόσεκτα στον Μενδρινό. Αυτομάτως οι Επτανήσιοι οπισθοχώρησαν με τον Βοσνιάδη να δίνει εντολή να παίξουν 4-4-1 οι παίκτες του και τις γραμμές να είναι κοντά.

Ήταν λογικό ο Απόλλων να ανεβεί και να πιέσει όσο μπορούσε. Ήταν, όμως, επίσης εμφανές πως έτσι όπως αναπτυσσόταν, δεν είχε καμία τύχη. Απόλυτα προβλέψιμος, δεν κατάφερνε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και γι' αυτό ο Βούλιτς έριξε στο ματς τους Σιατραβάνη και Αλμπάνη μήπως πάρει κάτι από εκείνους.

Ο δεύτερος έκανε τη μία ενέργεια που έπρεπε, αλλά ο Μάατσι έχασε την ευκαιρία στο 82' και εκεί τελείωσαν όλα. Με γεμίσματα προσπάθησε στη συνέχεια ο Απόλλων και δεν κατάφερε απέναντι στην συγκεντρωμένη Κέρκυρα, η οποία είχε στις καθυστερήσεις και την ευκαιρία να κλέψει το ματς με τον Αρτυματά.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καλογερόπουλος (Αθηνών), βοηθοί του οι Ακρίβος (Αθηνών) και Καρσιώτης (Κορινθίας), ενώ τέταρος ο Νεοφυτιάδης (Κορινθίας).

Κίτρινες: 53' Ντάσιος, 66' Κούρος - 35' Ντουαλά

Κόκκινη: 62' Ντουαλά

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Ντάσιος (81' Αλμπάνης), Κούρος, Κύργιας, Μπιτζιμίν, Παπάζογλου, Κονέ, Μάατσι (75' Σιατραβάνης), Μάατσεν, Μενδρινός (81' Χουάρες), Κοστιγέχος.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέξανδρος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γκόμες, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Ντιόγκο, Αρτυματάς, Σιόντης, Κόντος (66' Επστάιν), Νούνες (80' Μπάουμαν), Ντουαλά, Παμλίδης (88' Κρητικός).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: