08/05/2024
Αρχείο | Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 - 12:30

Μεγάλες ΦΟΡΤΟΥΝΕΣ (στο Φάληρο), ΦΟΡΤΟΥΝΗ θέλουν!

Μαθουσάλας στις περιγραφές-κριτικές των ποδοσφαιρικών αγώνων, ο Φαίδων Κωνταντουδάκης, βάζει την υπογραφή του, μέσω του «Α-Ω», στο τι έγινε κατά το Ολυμπιακός - Ριέκα! * Και βέβαια πολλά ακόμα απ' όλη την επικαιρότητα, αθλητική και μη...

Με το ενάμισι πόδι στους Ομίλους!

ΑΠΟ τη στιγμή, που μπόρεσε ολική ανατροπή στο β’ ημίχρονο κι αφού ο Βραζιλιάνος Έμπερ είχε βάλει στην θέση του οδηγού την Ριέκα, με το γκολ στο 42’, ο Ολυμπιακός με το 2-1 είναι «με το ενάμισι πόδι» στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!

*** Και από τη στιγμή, που το νικητήριο γκολ σημειώθηκε στο 93’, κατά το 5λεπτο του επί πλέον χρόνου, η «ερυθρόλευκη» ψυχολογία θα αποτελέσει το ογκώδες θεμέλιο πάνω στο οποίο θα στηριχτεί, κατά τη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης, για να κατακτήσει το συνολικό επιθυμητό αποτέλεσμα.

*** Αφού ισοφάρισε στο 66’…με τον Κώστα Φορτούνη κι αφού νίκησε πάλι με σημαιοφόρο τον Κώστα Φορτούνη, δεν είναι δυνατό η Ριέκα να τον υποβιβάσει στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ!

Μ.V.P. ο Κώστας Φορτούνης

ΒΕΒΑΙΩΣ… δεν κάναμε λάθος , που μόλις πιο πάνω αναφέραμε… τον Κώστα Φουρτούνη για… σκόρερ και σημαιοφόρο ! Με αυτό τον έμμεσο τρόπο «είπαμε», ότι το ματς το γύρισε ο άσος, ο οποίος είδε τα πρώτα 64 λεπτά από τον πάγκο! Και ο οποίος πάτησε αγωνιστικό χορτάρι στο 65’ και με την πρώτη φορά, που ήλθε σε επαφή με την μπάλα, με τέλεια διείσδυση και στρωτή πάσα, από δεξιά, έχρισε, στο 66’, σκόρερ τον Οφόε ** Και πάλι ο Φουρτούνης με μία από τις γνωστές πετυχημένες εκτελέσεις φάουλ, από τον άξονα, ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε πανικόβλητο διώξιμο της μπάλας με γροθιές. Όμως, ο γκολκίπερ έστειλε την μπάλα δεξιά, χωρίς να σκεφτεί, ότι από εκείνη την πλευρά έγινε η ζημιά του 66’. Δεν θα είναι… προληπτικός! Είδε τι έπαθε, έστω κι αν αυτή την φορά με τον σκόρερ Ρομαό δεν ήταν ο Φορτούνης, κατά την επικοινωνία στον αέρα. Από άλλον η σέντρα, αλλά ο Κώστας είχε ξεκινήσει κι αυτό το γκολ!

*** Συμπέρασμα: Μ.V.P. o Φορτούνης!

Όταν ο Καπίνο απέτρεψε το 0-2!

ΓΕΓΟΝΟΣ, ότι εκπλαγήκαμε κι εμείς, που ο κορυφαίος Φορτούνης ήταν εκτός αρχικής 11άδας * Και όταν άρχισαν ο Μοχάμεντ Μπεν και άλλοι να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες (=η Στατιστική έγραψε, για τελικές ενέργειες 20/9- 8/2, με αποκρούσεις 1-8!), ως θεατές, αναζητήσαμε τον Φορτούνη ** Κι ευτυχώς, ότι στο 45’ το αριστερό πόδι του Στέφανου Καπίνο τεντώθηκε και η μπάλα εξοστρακίστηκε, δεν πήγε στα δίκτυα, από το σουτ του Έμπερ ** Παρά λίγο να γινόταν το 0-2, το απέτρεψε ο Καπίνο (= θα το είδε ο Μίκαελ Σκίμπε, που ήταν στο γήπεδο) και αυτό το σημαντικό γεγονός δεν αξιολογήθηκε δεόντως, τόσο στη διάρκεια, όσο και μετά τη λήξη του αγώνα, από σπέσιαλ τηλεκριτικό, όπως ήταν ο παλαίμαχος Γιώτης Τσαλουχίδης ** Κάποιοι έσπευσαν να υποστηρίξουν, ότι «Ο Ολυμπιακός χρειάζεται μεγάλο τερματοφύλακα»… Σε ηλικία; Γιατί ο Στέφανος δεν ευθυνόταν για το γκολ, ο Ρομαό έχασε το μαρκάρισμα του Έμπερ, αλλά ήταν τυχερός (και ικανός) ο αμυντικός, γιατί από την κεφαλιά του γράφτηκε το δεύτερο γκολ!

*** Συμπέρασμα: Ο Στέφανος Καπίνο, με την σωτήρια ποδοαπόκρουση, στο 45’, απέκτησε το δικαίωμα να επικαλείται τεράστια συμμετοχή στο 2-1 κι ας ήταν (και κατά την Στατιστική της ΟΥΕΦΑ) μία η απόκρουση σε όλο το ματς!

Μεγάλες φουρτούνες, Φορτούνη θέλουν!

fk-17817-aΔΙΑΦΟΡΑ άλλα, που παρατηρήσαμε από την Τσαμπιονοειδή βραδιά στο όχι γεμάτο Καραϊσκάκη (= με σωστή την αιτιολογία, από τον Σάββα Θεοδωρίδη, ότι ο πολύς κόσμος απουσιάζει λόγο 15αυγουστου).

*** ΕΝΑΣ μέσος κι ένας αμυντικός πέτυχαν τα δύο γκολ.

*** ΣΤΗΝ αρχική 11άδα οι Καπίνο, Ρέτσος, Κούτρης είχαν την ελληνική εκπροσώπηση. Στο β’ μέρος προστέθηκαν οι Φορτούνης - Ανδρούτσος, με το νεαρό να έχει την κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι. Δεν κρύβουμε, ότι θα προτιμούσαμε από την ελληνική κεφαλιά να είχε σημειωθεί το νικητήριο γκολ.

*** ΠΡΑΓΜΑΤΙ οι παρόντες «ερυθρόλευκοι» θεατές ήταν σε όλη την διάρκεια της αγωνιστικής βραδιάς «ο επί πλέον παίκτης»

*** Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Θαναηλάκης μετέδωσε το ματς, για το Cosmote Sport. Όπως πάντοτε από τη μοναδική σε βροντερότητα φωνή του «έτριζαν τα τζάμια στις σουίτες του Καραϊσκάκη»! ** Νάχει την υγειά του και «πάντα έτσι», γιατί είναι και πολύ καλός χαρακτήρας! * Στην περιγραφή του ζητούσε πέναλτι, επίσης δεύτερη κάρτα, σε Κροάτη, αλλά ότι ο Γερμανός δεν τα έδωσε…

…Επιμύθιον: ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΡΑΒΙΑ… ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΘΕΛΟΥΝ! ** ΄Η κι έτσι! ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ (στο Φάληρο)… ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΘΕΛΟΥΝ!

Τον Μπουφόν, όπως τον Μπολτ!

ΕΙΝΑΙ συγκεκριμένη πλέον η τριάδα, που η ΟΥΕΦΑ, επέλεξε, για να ανακηρυχθεί «ο κορυφαίος στην Ευρώπη», για σεζόν 2016-17 * Οι κάτοχοι από δύο φορές του τιμητικού τίτλου, Μέσι και Κριστιάνο, Κριστιάνο και Μέσι. * Κι ενδιάμεσα στους δύο πλανητάρχες, ο μύθος Μπουφόν!

*** Αν ψήφιζε το «Α-Ω», ας είναι φαν του Ρονάλντο, θα ήταν απόλυτο: Λουίτζι Μπουφόν!

*** Το δικαιούται ο Ιταλός, για τους γνωστούς και χιλιογραμμένους λόγους. Γιατί ναι μεν η Γιουβέντους δεν έβγαλε το στέμμα από το κεφάλι της βασίλισσας (…μήπως το χάσει ταυτόχρονα με την Ελισάβετ, η οποία στα 95 χρόνια της αποφάσισε να αποσυρθεί από τον βρετανικό θρόνο). Αλλά για τα όσα συνολικά έχει προσφέρει στον βασιλιά των σπορ, αξίζει στις 24 Αυγούστου η ΟΥΕΦΑ να αναφωνήσει το «Άξιος»!

*** Συμπληρώθηκε ο χρόνος, ώστε η ποδοσφαιρική Ευρώπη να υποκλιθεί στον «Μεγάλο Κύριο» της ασφαλώς θρυλικής «Μεγάλης (Γηραιάς) Κυρίας»! *Μία κίνηση, όπως εκείνη του Αμερικανού 100άρη , που προσκύνησε τον Μποτλ!

Θα άρχισαν οι στοιχηματισμοί

ΖΗΤΗΜΑ, που πάντοτε συσχετίζεται με τη γνωστοποίηση, από την Τετάρτη, των διαιτητικών πεντάδων στα παιχνίδια της κάθε αγωνιστικής του μεγάλου πρωταθλήματος, είναι το «πού θα γίνει το μπαμ»: Υπάρχει μια κατηγορία παραγόντων, φιλάθλων και γενικά ατόμων, που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, που βάζει (η κατηγορία) στο μικροσκόπιο τον πίνακα διαιτητών στους οκτώ αγώνες και στοιχηματίζει… Γιατί (δυστυχώς) το στοίχημα είναι η μια από τις δύο κατάρες του σύγχρονου εμπορευματοποιημένου αθλητισμού. Η άλλη είναι το ντοπάρισμα, που με την ευκαιρία να εκμυστηρευτούμε, ότι έχουμε κρατήσει σε ειδική σελίδα του σημειωματάριου μας τη δήλωση, στην τελευταία συνέντευξη του Μπολτ, μετά το 16ο Παγκόσμιο, πως ουδέποτε έκανε χρήση αναβολικών. Είθε να είπε την αλήθεια και να μη επαναληφθεί το φιάσκο με προηγούμενες υπεραθλητές.

*** Έχουμε, λοιπόν, από χθες τον πρώτο πίνακα, για τα 8 ματς της πρεμιέρας, με τον Θεσσαλό Σκουλά, για τον επίλογο, τη Δευτέρα, στο αθηναϊκό ντέρμπι, Ατρόμητος- Απόλλων ** Διαιτητής από τη νέα φουρνιά και ο Λαρισαίος Αθανάσιος Τζήλος (πολιτικός μηχανικός) στο άδειο ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ συνήθως τα βρίσκει με τον Παναιτωλικό.

Ακόμη δεν αρχίσαμε…

fk-11817-aΗΤΑΝ από τα ιδιαίτερου διαφέροντος της χθεσινής επικαιρότητας το γεγονός του ορισμού των διαιτητών της πρεμιέρας του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκα, για τη σεζόν 2017-18 ** Γιατί ήταν και η πρώτη «αυτοπαρουσίαση» της νέας σύνθεσης της Επιτροπής Ορισμού, υπό την ουσιαστική ηγεσία του Θεσσαλονικέα Κύρου Βασσάρα, πλαισιωμένου από τον Πορτογάλο Περέϊρα και τους περσινούς, τον Αθηναίο Σταύρο Τριτσώνη και τον Ηρακλειώτη Μιχάλη Κουκουλάκη.

*** Η τετράδα προδόθηκε με το «καλημέρα της», για τις προθέσεις, που έχει * Δεν μπόρεσε να κρυφτεί, ορίζοντας τον Καβαλιώτη Σταύρο Μάνταλο, στη Λιβαδειά! Ο ίδιος ήταν στην Τούμπα, πριν από λίγες ημέρες, στο φιλικό του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα ** Η μοναδική διαφορά, πως αντί για το δεδηλωμένο φιλοπαοκτζίδικο δίδυμο βοηθών, Ευθυμιάδη (Κατερίνης) και Κούλα Χασάν (Ξάνθης) η βασσαρική διαιτητομάδα έβαλε στα πλάγια του Μάνταλου, τον… Καβαλιώτη Καραβασίλη και τον Αθηναίο Τουμπακάρη.

*** Το Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ, την Κυριακή, στις 7 και τέταρτο.

*** Ακόμη δεν αρχίσαμε και διαιτητικά σαν να φαίνεται διάθεση για «ΠΑΟΚ θα τον βαπτίσουμε»!

Από τον «Σιδηρό» στον «Καλογερό»

ΘΑ κάνουν διαιτητικό ποδαρικό, στα τρία ματς του Σαββάτου, ο Ημαθιώτης Δημήτρης Καραντώνης (ιδιωτικός υπάλληλος) στο Ολυμπιακός - Λάρισα, ο Καβαλιώτης-Θεσσαλονικέας-Δωδεκανήσιος Σιδηρόπουλος στο Αστέρα Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα και ο Κιλκισαίος Σέζος στο Ξάνθη - Λαμία ** ΑΡΑ η Επιτροπή θεώρησε ,ότι πιο δύσκολο ματς της 1ης ημέρας είναι της Τρίπολης, γι’ αυτό χρησιμοποίησε εκεί τον τουλάχιστο τυπικά κορυφαίο διαιτητή, τον «Σιδηρό»; Εκτός αν ο Κύρος αποφάσισε να διαχειριστεί τον διαιτητή –βιτρίνα μας, για το διεθνή χώρο, όπως τον εαυτό του. Όταν ο Βασσάρας επέλεγε τα ματς κι απέφευγε τα ντέρμπι-κακοτοπιές. Μη δούμε τον Κύρο να βάζει σε γυάλα τον Τάσο, που θυμίζουμε, ότι για να εξυπηρετήσει την διαιτητική καριέρα του έχει αποσπαστεί στην τουριστική αστυνομία της Ρόδου.

*** Το «Α-Ω» πιστεύει, ότι πολύ δύσκολο έργο έχει ο Παναθηναϊκός στα Περιβόλια. Εκεί ο Τάσος Παπαπέτρου, ο μοναδικός από τον Σύνδεσμο Αθηναίων. Η απουσία του Χαράλαμπου Καλογερόπουλου να είναι το προμήνυμα, ότι… ο Ιβάν θα δικαιωθεί; Που ο «τσάρος» έχει απειλήσει τον διεθνή Αθηναίο αστυνομικό, ότι θα του κόψει την διαιτησία ή αλλιώς και στην ουσία, πως θα τον περιορίσει στα να κάνει τον φρουρό έξω από το Τμήμα της Ομόνοιας;

Φυσιογνωμικά πολύ διαφορετικός

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ καθαρά χαρακτηριστικά προσώπου έχει ο Αντρές Τσάβες. Πολύ ευκρινώς σχηματισμένα. Ένας ήρεμος άνθρωπος, εμφανίστηκε χθες, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» * Είδαμε τα στιγμιότυπα, από το αθλητικό δελτίο του Σκάϊ **Σαν να ήταν άλλος, από αυτόν, που εμφανίζεται στο διαφημιστικό φιλμάκι, το οποίο παίζεται στο διαδίκτυο * Εντάξει, αυτό δεν παρατηρείται για πρώτη φορά. Τα χαρακτηριστικά και μέσω της αγωνιστικής προσπάθειας διαφοροποιούνται** Πάντως, ως παίκτη, τον προτιμάμε «άγριο», όπως τον δείχνει το φιλμάκι. Εκτός αγωνιστικού χώρου, όπως χθες στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου ** Διαψευστήκαμε, ότι η ΠΑΕ θα είχε στείλει τον Ρότσα, για να τον παραλάβει* Φαίνεται, πως είναι πλήρης η ρήξη Κορωπίου και «Μπουμπλή». * Ο «Αντρέας» θα τακιμιάσει με τον συμπατριώτη του, «Λουκά» Βιγιαφάνες.

Τρεις προπονητές εντελώς διαφορετικοί

ΚΑΤΑ τον Ουζουνίδη –και μπράβο του – ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί στον αποψινό αγώνα της Λεωφόρου.

*** ΚΑΤΑ τον Χιμένεθ η ΑΕΚ δεν πρέπει απόψε, στο Μπριζ, να δώσει χώρους στην βελγική ομάδα * Διαθέτει τα κατάλληλα «πολυεργαλεία»; * Και κάτι, που μας έχει γίνει έμμονη ιδέα: Ο Μανόλο σκέφτεται, πως ειδικά αυτός ο διαιτητής είναι επικίνδυνος για τον τρόπο, που αγωνίζεται ο Βράνιες; Έχει ασχοληθεί ειδικότερα με τον Βόσνιο στόπερ;

*** ΚΑΤΑ τον Λουτσέσκου… η πρόκριση με τους παγοσπάστες, χιονοδρομικούς, της Σουηδίας θα χρειαστούν και τα δύο ματς! Αν το έλεγε αυτό Στανόγεβιτς θα τον έστελναν… να μαζέψει τσούχτρες από τον Θερμαϊκό Κόλπο, ως ακατάλληλο για τη νοοτροπία «του παντού και πάντοτε νικητή ΠΑΟΚ»!

Τι, μόνο ο ΠΑΟΚ; Ο ΑΠΟΕΛ;

ΛΕΜΕ και γράφουμε συνέχεια για το «θανατηφόρα» δίδυμα, Μίχελ-Ίβιτς και Μίχελ-Στανόγεβιτς, ότι αφελληνοποίησαν την αρχική 11άδα και γενικά το έμψυχο υλικό του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ * Εννοείται, πως δεν θα είμαστε δίκαιοι, αν περιορίζουμε την σχετική μετάλλαξη της μιας από τις πιο παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, στον τεχνικό διευθυντή και στον προπονητή. Κι αφήνουμε εκτός ευθύνης, εκτός γραμμής, τον χρηματοδότη Ιβάν, αλλά και τον γιό του, τον Γιώργο, που χώνει τη μύτη του παντού και αποδοκιμάζει ή επιδοκιμάζει, βομβαρδίζοντας διαδικτυακά κατά βούληση και με πυρ ομαδόν…

*** Κοιτάζουμε, λοιπόν, τον ΠΑΟΚ. Αλλά, για ρίξτε μια ματιά και στον ΑΠΟΕΛ, από το προχθεσινό νικηφόρο ευρωπαϊκό ματς, με την Σλάβια Πράγας… * Προπονητής του πρωταθλητή Κύπρου, ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος απέτυχε κατά τη συνεργασία του με τον Ιβανικό ΠΑΟΚ και που έχει παιδιά του, τον Χρήστο και τον Τάσο, πολύ καλούς ποδοσφαιριστές…

*** Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε, στο νικηφόρο αγώνα της Λευκωσίας 10 ή 9 ξένους και βάζουμε διαζευτικό, γιατί δεν είμαστε σίγουροι και για τον Λάγο. Μάλλον περί αλλοδαπού θα πρόκειται, όμως δεν το ρισκάρουμε ** ΗΤΟΙ μοναδικός Κύπριος ήταν ο 34χρονος Στάθης Αλωνεύτης, ο οποίος σημείωσε και το περίφημο δεύτερο γκολ * Και από τις τρεις αλλαγές, ο μόνος γηγενής, από το 52’, ο Ευφραίμ, αντί για τον Ορ.

*** Ας τσεκάρετε κι εσείς τα όσα σημειώνουμε πιο πάνω: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Ρουέδα, Καρλάο, Λάγο, Μοράϊς, Βινίσιους, Εμπεσίλιο (83΄Μπερτόλιο), ΑΛΩΝΕΥΤΗΣ (68΄Φαρίας), Όρο (52΄ΕΥΦΡΑΙΜ), Ντε Καμέργκο! ** Να τους χαιρόμαστε. Αλλά ειλικρινά, λόγω ΑΠΟΕΛ, Δώνη και Κυπρίων παικτών, να τους δούμε όλους στην κλήρωση της 24ης Αυγούστου, για τους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μαζί με τον Ολυμπιακό.

Αντρές και Κριστιάν Τσάβες

ΜΟΙΑΖΕΙ εκπληκτικά ο Αντρές Τσάβες με τον συμπατριώτη του και συνώνυμο του, που πέρασε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Κριστιάν Τσάβες ** Λαμπρός επιθετικός ο «Γιαννιώτης», κορυφαίος της ομάδας, ηγέτης, που κέρδιζε «μόνος » αντιπάλους του «Αγιαξ» της Ηπείρου *Δυστυχώς ήταν πολύ δύσκολος χαρακτήρας κι αυτό φάνηκε με τον άσχημο τρόπο, που έφυγε από τα Γιάννινα, αφήνοντας στα κρύα της λίμνης της Κυρά-Φροσύνης τη δημοφιλή ομάδα. Αν και από το γιαννιώτικο περιβάλλον του υποστηρίχτηκε, ότι «επαναστάτησε», γιατί ο Γιώργος Χριστοβασίλης δεν είχε αρχίσει ακόμη το μεταγραφικό πάρε-δώσε με τον ΠΑΟΚ. Ήθελε να εντασσόταν στην Τούμπα.

*** Πολλή ομοιότητα, λοιπόν, ανάμεσα στον τωρινό, αλλά του ΠΑΟ, Τσάβες και στον πρώην, του ΠΑΣ * Στην σωματοδομή σαν να είναι δίδυμοι ** Γκολτζήδες και οι δύο. Με τον 30χρονο Κριστιάν (4-6-87) να διακρίνεται ξεχωριστά, για τις απρόβλεπτες και υψηλής τεχνικής προσπάθειες του * Ο «Γιαννιώτης» είχε βασική ομάδα του, στην Αργεντινή, την Σαν Λορέντζο, από την οποία ξεκίνησε το 2007 **Είθε ο «Αντρέας» να έχει διαφορετικό χαρακτήρα , για να μπορέσουμε να τον απολαύσουμε όσο καλύτερα και περισσότερο.

Από το Λουτράκι με αγάπη

fk-17817-cΝΕΑ κίνηση του γνωστού φιλάθλου, Δημήτρη Χαλκιά, αποδεικτική της μεγάλης εκτίμησης, που τρέφει προς το δημοσιογραφικό δαιμόνιο του Δημήτρη Δημητρίου και του ενδιαφέροντος του, για σχεδόν καθημερινή ανάγνωση του εφημεριδογενούς «Α-Ω» ** Ενώ βρίσκεται ακόμη στις οικογενειακές διακοπές, με τρίτο και τελευταίο σταθμό τους το Λουτράκι (προηγήθηκαν Άρτα, Πρέβεζα) πρώτη του χθεσινή δουλειά ήταν να συντονιστεί με το «a-sports.gr» , να ενθουσιαστεί με την πολυθεματικότητα και ένα μεγάλο τμήμα από τα κείμενα μας να τα στείλει στο Γραφείο της Ρένας Δούρου, της οποίας είναι θαυμαστής ** Ωραίος φίλος ο Δημήτρης Χαλκιάς, ο οποίος για τα αποψινά παιχνίδια των τριών ελληνικών ομάδων, «θα θυσιάσει» ώρες από αυτές, που αφιερώνει για την σύζυγο και την κορούλα τους, την Χριστίνα* Να είναι καλά και οι τρεις, δηλαδή τόσο οι της οικογένειας Χαλκιά, όσο και οι (κατ’ αλφαβητική σειρά) ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ.

Το ποιος δεν τον ήθελε…

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ δήλωση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου: «Ο ΠΑΟΚ έδειξε το πόσο πολύ με ήθελε»…* Καλό παλικάρι, θέμα θα έδινες, είδηση θα έκανες, αν έλεγες: «Ο Παναθηναϊκός έδειξε το πόσο πολύ δεν με ήθελε»! * Γιατί σαν τον ΠΑΟΚ ήθελαν όλοι οι άλλοι, όμως «Δημήτρη στην Κορώνη είχαν μόνο ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και οι Πρέλεβιτς, Σταυρόπουλος»!

*** ΑΛΛΟ πάλι τούτο. Ότι… «Η Κίνα αποθέωσε τον Αντεντοκούμπο»! Για ποιο πράγμα; Επειδή… είναι (κατ’ όνομα, για την ώρα) συμπαίκτης του Μπουρούση, στην Εθνική; Και ο Μπουρούσης θα παίζει, από την εφετινή σεζόν, στην αχανή ασιατική χώρα; ** Ή μήπως γιατί ο «Γιάνναρος» εκτινάχθηκε στα ουράνια, ως επιχειρηματικό πνεύμα, αφού μετά την πολύ καλή δουλειά στην Ελλάδα, με το φιλμ, που διαφημίζει τον τουρισμό στην χώρα μας –ταξιδεύοντας με το αεροπλάνο- τώρα θα κάνει χρυσές δουλειές στην πάμπλουτη Κίνα;

*** Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γιαννάκης με το προσωπικό του κύρος συνεχίζει να προσηλυτίζει γερά μεταγραφικά ονόματα στο Αλεξάνδρειο * Προστίθεται ο Πετγουέϊ… Γνωστός από την καριέρα του στην Αθήνα, αλλά και για το τραγουδιστικό ταλέντο του. Ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά, με και χωρίς μικρόφωνο, στα αποδυτήρια… ή στην πίστα τα περισσότερα σουξέ των Ελλήνων… «συναδέλφων» του ** Νίκες, λοιπόν, με τον Άρη και μετά πρώτο τραπέζι στου Ρέμου ή του Καρρά!

Να καλέσει και την Φανή

ΟΠΩΣ εκμυστηρεύτηκε χθες απόγευμα, σε ζωντανή συνέντευξη του στην ΕΡΤ3, στην «Κόσμος για Σπορ», ο νεαρός πρόεδρος της Έστερσουντ (πρώην αξιωματικός στον Στρατό) έχει γερό φίλο του, στην Αθήνα, τον Ντανιέλ Μαϊστόροβιτς ** Λογικά ο «Ενωσίτης» τεχνικός διευθυντής θα έχει ενημερώσει-ξεκαθαρίσει, προς τον πρόεδρο, ότι πριν να μπει στο γήπεδο της Τούμπας , η «Έστερ» θα έχει χάσει. Γιατί ο ΠΑΟΚ του Ιβάν δεν είναι... Γαλατά Σαράϊ της Ελληνίδας Φανής Γραμματικογιάννη, που έχει παντρευτεί τον κροίσο (πρώην;) πρόεδρο του τουρκικού συλλόγου!

*** Με την πανέμορφη Φανή είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά το «Α-Ω» πριν από λίγα χρόνια, για θέμα μετά από αγώνα μπάσκετ Γαλατά Σαράϊ- Ολυμπιακού * Άριστης καταδεκτικότητας είχε απαντήσει σε όσα ρωτήσαμε και πριν να κλείσουμε, εντελώς απροσχημάτιστα κι απρόβλεπτα μας είπε: «Και βέβαια, ως φίλαθλος, είμαι… χανούμισσα»! (ας την έχει υπόψη του ο Δημήτρης Μελισσανίδης για τα εγκαίνια του «Αγιά Σοφιά» να προσκαλέσει την Φανή, να ταξιδέψει με το ίδιο τσάρτερ, που θα φέρει στην Αθήνα τον Βαρθολομαίο)!

Προσωποπαγή ομάδα ο Ηλίας

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ Θεσσαλονίκη. Σχεδόν ταυτόχρονα έκαναν γραπτές δηλώσεις-διαγγέλματα ο Νίκος Λάσκαρης, για τον μπασκετικό Άρη, ο Σπύρος Παπαθανασάκης, για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή ** Αμφότεροι μηνυμάτισαν, πως συνεχίζουν απτόητοι. Τόνισαν, ότι έχουν διαθέσει πολλά λεπτά ** Ο μπασκετικός βροντοφώνησε, ότι «Ο Άρης θα ξαναγίνει Αυτοκράτορας», ο ποδοσφαιρικός, πως «Ο Ηρακλής μέσω Β’ Εθνικής θα επιστρέψει ολοκάθαρος οικονομικά» ** Μεγάλα λόγια, για μεγάλες αθλητικές οντότητες.

*** ΗΛΘΕ χθες και ο Ουσμάν Καραμπαλί, για τον ΠΑΟΚ, που ήδη έχει οπλιστεί και με άλλους ξένους, τους Κλάσεν και Λάκι Τζόουνς * Ύμνους, ο 29χρονος Ουσμάν, για τον Ηλία Παπαθεοδώρου, που τον είχε προπονητή στην περσινή ομάδα τους, στο εξωτερικό * Ότι ξέρει πολλά αγωνιστικά συστήματα, αλλά σπουδαίο προτέρημα του, πως δείχνει εξαιρετικό ενδιαφέρον για την ζωή κάθε παίκτη του, έξω από το γήπεδο, χωρίς την πορτοκαλί μπάλα στα χέρια του… ** ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΗ ομάδα δημιουργεί ο Παπαθεοδώρου στην Πυλαία, αν υπολογιστεί, πως θα έχει μαζί, από την ευρωπρωταθλήτρια Κ19 τους Κόνιαρη, Χαραλαμπόπουλο, μάλλον και τον Καρρά.

Απευθείας από την Χαλκιδική

fk-17817-bΡΕΠΟΡΤΕΡ, που κάνει στράκες, «ένας και μοναδικός», όπως είναι η κλασική ατάκα του Αντώνη Γλύκα, στις «Θρυλικές Ιστορίες», στο Κανάλι Art, ανά Παρασκεή… Ας γίνουμε σαφείς:

*** Γνωστή η αδυναμία, η συναδελφική, που τρέφουμε, προς τον Γιώργο Μίνο, τον πολυρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, που έχει το προνόμιο όλες τις αποκλειστικές δηλώσεις του ο Ιβάν, σε αυτόν να τις κάνει. Δεδομένου, ότι ο Γ.Μ. στις μισές λέξεις του έχει την «Ιβάν», ανησυχούμε, σύμφωνα με τα όσα τον ακούσαμε χθες, στην «Κόσμος των Σπορ», μη τυχόν και δεν κάνει δίκαιη κατανομή με την «Λουτσέσκου»…** Δεν θα αποφύγουμε τον πειρασμό, για να παρατηρήσουμε, ότι ο Γιώργος ήταν χθες ηλιοκαμμένος, προδίδοντας, πως προερχόταν από την αγαπημένη του (…βέβαια, όχι όσο την Τούμπα, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί στον αιώνα τον άπαντα) Χαλκιδική. Θα πέρασε πολύ ωραία, γιατί όπως μας έχει μεταφέρει ο φίλος ξενοδόχος Αχιλλέας Μπακιρτζόγλου, είναι από τις πιο δημοφιλείς τοπ αθλητικές προσωπικότητες του καλοκαιριού (…ακόμη και από «Ενωσίτες», που το χαίρονται με την καρδιά τους, ότι η σύζυγος, που έκλεψε την καρδιά του, είναι μεν δικεφαλοαετίσια, αλλά του Νότου)!

Ο «Ντανιέλο» για κίτρινη κάρτα!

ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΑΙ ποικιλότροπα, από χθες, ο Ντανιέλ Μπατίστα, μετά την γνωστοποίηση, ότι θα συμμετάσχει στο Survival του Καναλιού «Ε», ιδιοκτησίας πλέον του Ιβάν Σαββίδη… * Ο «Ντανιέλο», που είναι αγαπητός στους περισσότερους φιλάθλους, αν συμφώνησε αφότου ο μεγαλοεπιχειρηματίας αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο, από τον Φίλιππο Βρυώνη, είναι…για «κίτρινη κάρτα»! Αντί να ζητήσει, από τον Ιβάν, θέση σε κάποια από τις δουλειές του, ίσως καλύτερα σε μία από τις ομάδες των υποδομών του ΠΑΟΚ, προτίμησε να το παίξει «νέος Γιώργος Αγγελόπουλος»! Μα ο Σκιαθίτης νικητής του Survivor, κατά την γνώμη του Αχιλλέα Μπέου, «κλωτσούσε… με το καλάμι, ως παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου», ενώ ο Πορτογαλοφερμένος άσος, αρχικά του Εθνικού Πειραιά, διετέλεσε βιρτουόζος. Καμία σχέση του ενός με τον άλλο και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στην εξωτερική εμφάνιση, αν θέλετε… και στο «γκελ», που (έχει) κάνει στον γυναικόκοσμο! Χωρίς να αυτοδιαφημίζεται, για το τελευταίο, επειδή ο «Ντανιέλο» και τζέντλεμαν είναι και πάρα πολύ σεμνός.

Κόουτς, που έχει αγχωθεί

ΤΡΙΑ διαφορετικά θέματα:

*** Το πρώτο: Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος είναι ο κόουτς, που παρακολουθεί με τις κεραίες του τεντωμένες το τι κάνουν οι Παναγιώτης Γιαννάκης, στο Αλεξάνδρειο και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στην Πυλαία ** Δεν ξέρουμε, αν είναι ακριβής μια φήμη, ότι ο «Ενωσίτης» είναι πολύ αγχωμένος. Είναι ή όχι υπερβολικός, από τη στιγμή, που ο Μάκης Αγγελόπουλος του λύνει ακόμη… και το σταυρόλεξο, όχι μόνο όλα τα προβλήματα του τμήματος;

*** Το δεύτερο: Έστερσουντ- Θεσσαλονίκη = 2.579 χιλιόμετρα.* Όσα και η απόσταση : ΠΑΟΚ- Έστερνουντ!

*** Το τρίτο: Μόνο ο «Γαύρος» κυκλοφόρησε χθες από τις πρωινές εφημερίδες. Καμία άλλη αθλητική * Για βασικό τίτλο είχε τον «Θρύλε μου, σήκωσέ μας ψηλά»! Όπως κι έγινε στο 93! * Ανήμερα της Γιορτής Παναγίας (= «Μικρό Πάσχα» της Ορθοδοξίας) δεν εργάζονται στα πρωινά φύλλα, από εκεί και η χθεσινή απουσία, από το περίπτερο, των άλλων αθλητικών εφημερίδων.

Δεν θα χάναμε αυτό τον Γεωργούντζο!

fk-17817-dΥΠΕΡΟΧΟΣ, αμίμητος, ο Σωτήρης Γεωργούντζος! Τον είδαμε την Τρίτη, κοντά στα μεσάνυχτα, πρωταγωνιστικά προσκαλεσμένο στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον ΑΝΤ! ( =η εκπομπή είναι αντιγραφή, ακόμη και ως προς το σκηνικό, αμερικανικής) ** Επρόκειτο για επανάληψη, αλλά εμείς δεν είχαμε παρακολουθήσει την ζωντανή ** Ο ηφαιστειακός, σε ταπεραμέντο, Καλαματιανός αθλητικός συντάκτης, κέρδισε την παράσταση με τις ατάκες του, με την ετοιμολογία, με τις απόψεις του, με την υπερδυναμική του, που τον κατέστησε το «κάτι ξεχωριστό», προπάντων, μέσω της ανατρεπτικής αθλητικής εκπομπής του, στο καλαματιανό Κανάλι!

*** Ο ΣΩΤΗΡΗΣ με κάθετο τρόπο κι ενώ ο Γρηγόρης (= δεδηλωμένος υποστηρικτής του Ηρακλή, όπως και ο συνεργάτης του Δημήτρης Σταρόβας) διαφωνούσε τεχνητά, για να τον προκαλούσε-να τον άναβε, εξέφρασε την αρνητική γνώμη του, για τον Άγγελο Αναστασιάδη. «Είναι ξεπερασμένος προπονητής, της δεκαετίας ’80 και ’90. Δεν κάνει άλλο. Να αποσυρθεί στο Άγιο Όρος»! ** Ύμνους για τον Αλέξη Κούγια, ότι «Έφυγε από την Παναχαϊκή και διαλύθηκε. Είναι πολύ κύριος, όποτε τον κάλεσα στην εκπομπή μου, ποτέ δεν αρνήθηκε. Τον έχω και μ’ έχει πελάτη» ** Στην ερώτηση του Αρναούτογλου, για την ομάδα, που υποστηρίζει στο Κέντρο δεν απάντησε με αλήθεια. «Φυσικά είμαι μόνο Καλαμάτα, γιατί είναι πανελλήνια δύναμη και στην Αθήνα έχει χιλιάδες Μεσσήνιους»… ** Ξέρουμε, από τον ίδιο, ότι είναι πιστός του Ολυμπιακού και από το εξωτερικό Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ –με προσωπική φιλία του με ηγετικά στελέχη του αγγλικού συλλόγου. 

Η κονσερβοποιημένη «ενημέρωση

«ΦΟΒΕΡΟ» αυτό, που γινόταν και χθες με το αθλητικό δελτίο ειδήσεων των Κρατικών Καναλιών/ Από το μεσημέρι, ως το βράδυ, παιζόταν, φυσικά μαγνητοσκοπημένο, το ίδιο ακριβώς φιλμάκι. Τα ίδια στα πάντα, με σπικάρισμα του Κώστα Χαλβατσιώτη (το αναφέρουμε, για να μη νομιστεί, πως υπερβάλλουμε ή έχουμε διάθεση… να κακολογήσουμε την ΕΡΤ) ** Στην απορία σας γιατί δεν το κλείναμε «το κουτί» και να αναζητούσαμε την ενημέρωση, για την επικαιρότητα, από αλλού, η απάντηση: Είναι συνήθεια το από πού ενημερώνεσαι. Επίσης, πιστεύεις, ότι από την ΕΡΤ θα σε πληροφορήσουν πρώτα π.χ. για το αν ο Αντρές Τσάβες αφίχθηκε στην Αθήνα, όπως ήταν προγραμματισμένο, περί την 5η απογευματινή ** Μη νομιστεί δε πως αυτή η κονσερβοποίηση του δελτίου είναι υπόθεση μόνο της χαλάρωσης λόγω του 15αυγουστου * Είναι ο κανόνας…

Στην Ακαδημία το κοτσύφι!

ΧΑΜΟΣ με τον πυροσβέστη, που σε στιγμές επιχείρησης, σε ένα από τα μέτωπα της Ανατολικής Αττικής, εκδήλωσε την απογοήτευση του ή αλλιώς σαν να έχασε την πίστη του και είπε : «Μας εγκατέλειψε ο Θεός, δεν μπορούμε να νικήσουμε την Φύση» ** Φίλε, πήρες… συγχαρητήρια από συγκεκριμένο υπουργό;

*** ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ αυτό το δικαίωμα, θα προτείναμε στην Ακαδημία Αθηνών να συμπεριλάβει στις προσεχείς βραβεύσεις τον πυροσβέστη, που έσωσε ένα κοτσύφι (!), ενώ είχε τυλιχτεί στις φλόγες η φωλίτσα του** Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε..

*** ΣΥΝΕΧΩΣ, κατά τις ανταποκρίσεις του από την Ζάκυνθο, ο Διονύσης Νέγκας, υποστηρίζει, προς την ΕΡΤ, ότι οι φωτιές… κατά την ποδοσφαιρική αργκό «ήταν στημένες»! Ο εκλεκτός ρεπόρτερ της κρατικής τηλεόρασης αναφέρεται διαρκώς και στον Σταύρο Κοντονή, τον Ζακυνθινό υπουργό, που… έχει γνώση για πυρκαγιές! Γιατί ουκ ολίγες (νοερά) ο ίδιος «άναψε» στην περιοχή του Πάρκου Γουδή (= να κάνουμε λίγο και μπλακ χιούμορ).

Άστα και… μούντζά τα!

ΨΗΘΗΚΑΝ (!), τα δύσμοιρα, πολλά από τα κατοικίδια ζώα, που εγκλωβίστηκαν σε σπίτια ή και οπουδήποτε αλλού, κατά την ολέθρια επίσκεψη του «Εωσφόρου»! ** Δεν παριστάνουμε τους ζωόφιλους, ούτε ανήκουμε σε αυτούς. Όμως, με εσωτερικά χαρακτηριστικά», που μας χάρισαν οι αξέχαστοι γονείς μας, αδυνατούμε να μείνουμε ψυχροί και τα «αδιάφοροι, μπροστά σε τηλερεπορτάζ, τα οποία αναδείκνυαν αυτό το δραματικό γεγονός ** Μεταδόθηκαν και κάποιες εικόνες, που μας έκαναν να ανακράξουμε: «Έ, όχι ,τα πάντα ,στην ζωή μας, δεν γυρίζουν περί την μπάλα και η μπάλα περί τον εαυτό της»…

*** ΝΕΟΣ διασυρμός των πολιτικών της χώρας μας! Με το μακελειό τους, είτε αν ο πρωθυπουργός έπρεπε να ελικοπτεροπετάξει πάνω από τα περίπου 16.000 στρέμματα, που καταστράφηκαν από τις φωτιές, στην Ανατολική Αττική, είτε γιατί δεν το έκανε όταν οι φλόγες ήταν ζωντανές και απεικόνιζαν διαστροφικά, διαβολικά, την Κόλαση ** Και άλλοι, γιατί οι απέναντι τους δεν πήγαν στο ραντεβού, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, επειδή απουσίαζε απληροφόρητα, ο Αρχηγός! ** Ξέρετε κάτι με όλα αυτά, τα χθεσινά, που προστίθενται στα αμέτρητα ίδια ή και χειρότερα; Η εντελώς προσωπική τοποθέτηση μας: Άστα και… μούντζά τα! * Με τη διπλή μούντζα, τη μια με το δεξί χέρι, την άλλη με το αριστερό! Και κρίμα, γιατί η πάνσοφη Φύση δεν μας γέννησε με μια δωδεκάδα χέρια (!), ώστε οι μούντζες να τους πιάσουν όλους και όχι μόνο δύο! 

Οι λιμνάνθρωποι σιγή ιχθύος!

ΩΡΑ για να πέσει και σήμερα η αυλαία του εφημεριδογενούς «Α-Ω»:

*** Ε, ΑΥΤΟ ήταν άνω στάχτης και αποκαϊδιών, κατά το «άνω ποταμών»! Ολόκληρος πρωθυπουργός να κυκλοφορήσει στα μέρη της Κόλασης του Δάντη, ακριβώς με το ίδιο μέσο, που ήλθε ο Ηλίας Ψινάκης, από το νησί...

*** Με ελικόπτερο!

***Έ, όχι! Το ίδιο ο Αλέξης Τσίπρας μ’ ένα δήμαρχο; ** Πάνε οι αξίες, ισοπεδώθηκαν οι πάντες και τα πάντα, από τότε που ο τρισκατάρατος Σόϊμπλε «μας έστειλε με τατράφυλλο «μνήμα» - θαμμένους στα μνημονιακά έγκατά της γης…!

*** Υ.Γ. Νο1.: Ως αργά, που κλείσαμε τα θέματα μας, από τον δήμο Μαραθώνα δεν είχε βγει καμία ανακοίνωση διαμαρτυρίας, για κοινή χρήση ελικοπτέρου, από Ηλία και Αλέξη! ** Εκτός, αν...

λιμνάνθρωποι με σιγή ιχθύος, το κάνουν γαργάρα, για να μη νευριάσει η κυβέρνηση και δεν τραβήξει κλήρωση το όνομα «Ψινάκης», για δήμαρχος στην Αθήνα. Οπότε θα πανηγυρίζει το ζεύγος Πατούλη και θα οργανώσει νέα συναυλία (με Ρέμο και Έρος) στο προαύλιο της ΕΡΤ!

*** Υ.Γ.Νο2: Ποιος «έξυπνος», όταν ο Γερμανός απέβαλε παίκτη της Ριέκα, είπε προς τον Αντρες Τσάβες: «Γι’ αυτό μας άφησε ο Μπεργκ»! Για ποιο πράγμα δηλαδή; Ε, βρε παιδιά, ακόμη βυζαίνετε το δάκτυλο;

Μοιραστείτε το: