03/05/2024
Europa League | Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 - 23:24

Δεν καθάρισε, αλλά την έχει...

Μικρό προβάδισμα πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό ύστερα από τη νίκη με 1-0 επί της Καμπάλα * Σκόρερ ο Μολίνς με πέναλτι στο 37' * Δύο δοκάρια είχε ο Λουντ

Το πρώτο βήμα για να βρεθεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ έκανε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Πέμπτης (27/7), επικρατώντας με 1-0 της Καμπάλα στη Λεωφόρο για τον 3ο προκριματικό γύρο του θεσμού και φτάνοντας έτσι τις 100 ευρωπαϊκές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες έχει πάρει μέρος.

Οι «πράσινοι» ικανοποίησαν με την απόδοσή τους τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες, και ήταν περισσότερος από 10.000 παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, θα μπορούσαν να είχαν φτάσει σε μια νίκη με μεγαλύτερο σκορ και είναι σαφές ότι κρατούν την τύχη στα χέρια τους, μια και η Καμπάλα ξυπνά μεν δυσάρεστες αναμνήσεις από το πρόσφατο παρελθόν, δεν τρομάζει ωστόσο σε καμία περίπτωση.

Πολλή δουλειά σε ένα ακόμα παιχνίδι από τον Χουλτ, εξαιρετικός ο Λουντ, βοήθησε αρκετά και ο Άλτμαν μεσοεπιθετικά. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και στα μετόπισθεν το «τριφύλλι», με Ζέκα και Κουρμπέλη σε καλή βραδιά στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

To έψαξε με υπομονή το γκολ, το βρήκε με πέναλτι...

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ζήτησε το γρήγορο γκολ για να φέρει το ματς από την αρχή στα μέτρα του, για να χαθούν σπουδαίες ευκαιρίες με Άλτμαν και Λουντ στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Φινλανδό να σημαδεύει το δοκάρι στο 10'.

Οι Αζέροι προσπάθησαν να κλείσουν τα κενά που είχαν ανασταλτικά, με τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη να αντιδρούν με ψυχραιμία και υπομονή στο παιχνίδι τους, ψάχνοντας τους διαδρόμους προς την περιοχή της Καμπάλα με καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Χουλτ και Λουντ ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι από αριστερά, ωστόσο το γκολ ήρθε από τη συνεργασία των Κουλιμπαλί και Χατζηγιοβάνη στο 36' από δεξιά, με τον τελευταίο να σεντράρει, τον Μολίνς να πιάνει την κεφαλιά και τον Γκουρμπάνοφ να υποπίπτει σε πέναλτι κάνοντας χέρι.

Ένα λεπτό αργότερα ο Μολίνς ευστόχησε από την άσπρη βούλα και οι «πράσινοι» πήγαν δίκαια στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0.

Άξιζε δεύτερο γκολ...

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει το πάνω χέρι, συνέχισε να παίζει ορθολογικό ποδόσφαιρο, του έλειψε όμως η αποτελεσματικότητα σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, στη μία εξ αυτών μάλιστα ο Λουντ και πάλι ήταν εκείνος που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 74'.

Η Καμπάλα δεν είχε τρόπο να απειλήσει την εστία του Βλαχοδήμου, οι «πράσινοι» πίεζαν και έκλεβαν μπάλες μέχρι το τελευταίο λεπτό, με το τελικό 1-0 να αδικεί την προσπάθειά τους.

Έτσι, το «τριφύλλι» πήρε το μικρό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στο Μπακού, δείχνοντας πάντως ότι είναι σαφώς ανώτερο της αντιπάλου του.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ισπανός Χουάν Μαρτίνεζ Μουνουέρα με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντιέγκο Μπαρμπέρο Σεβίγια και Σέζαρ Μανουέλ Νοβάλ Φοντ.

Κίτρινες: 42' Βέρνιντουπ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Κολοβέτσιος, Μολέδο, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ, Χατζηγιοβάνης (70' Καμπέσας), Άλτμαν (87' Δώνης), Μολίνς (70' Λουτσιάνο).

ΚΑΜΠΑΛΑ (Ρόμαν Γκριγκορτσούκ): Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Νταμπό, Χάλιντεϊ, Χουσεΐνοφ, Βέρνιντουπ, Μαλόνε (76' Κονέ), Γκουρμπάνοφ, Όζομπιτς, Μπαλτόις, Μονρόζ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: