29/03/2024
Πρωτάθλημα | Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 - 19:15

Πιο χαλαρά δεν γίνεται...

Περίπατο έκανε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό, τον οποίο κέρδισε με 3-0 * Με δέκα από το 43' οι φιλοξενούμενοι

Ήταν σοβαρός και το έκανε εύκολο... Χωρίς να βρει την παραμικρή αντίσταση το απόγευμα της Πέμπτης (19/1) ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 του Λεβαδειακού και επέστρεψε έτσι στις νίκες στη Σούπερ Λίγκα μετά την εντός έδρας ήττα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν σε πολύ καλή μέρα τους Μάτος, Κάμπος και Περέιρα και πήραν ένα ξεκούραστο τρίποντο λίγες μέρες πριν πάνε στα Ιωάννινα για ένα πολύ σημαντικό ματς όσον αφορά τις ισορροπίες της πεντάδας και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» με αυτή τη νίκη προσπέρασε Ατρόμητο, Πλατανιά και ΑΕΚ και βρίσκεται στην 6η θέση έχοντας 23 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον ΠΑΣ.

Το ματς δεν χωράει μεγάλη κριτική με την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς από το πρώτο λεπτό να μπαίνει δυνατά και να παίρνει τελικά αυτό που έπρεπε. Δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα κόντρα σε έναν πολύ προβληματικό αντίπαλο.

Έχει πολλά να διορθώσει ο Λεβαδειακός και θα πρέπει να το κάνει άμεσα ο νέος προπονητής του, Γιάννης Χριστόπουλος, μήπως και συνέλθει η ομάδα, η οποία έχει περισσότερους βαθμούς μόνο από τον Ηρακλή. Έβδομη ήττα στη σειρά για τους Βοιωτούς που χωρίς τον Μάντζιο έδειξαν ότι δεν έχουν την ποιότητα για να βάλουν δύσκολα σε τέτοιους αντιπάλους.

Έπαιζε μόνος του...

Να δείξει από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό θέλησε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έκανε έναν 45λεπτο μονόλογο. Έβγαλε τελικές απο τα πρώτα λεπτά και οι παίκτες του πήγαιναν στο ένας μ' έναν και προκαλούσαν συνεχώς προβλήματα στους αντιπάλους τους.

Ο Ματος με τα ανεβάσματα του δημιουργούσε συνεχως υπεραριθμία δεξιά και γι' αυτό ο Χριστόπουλος είχε ζητησει από τον Μαχαίρα να έχει το νου του και να βοηθάει τον Μιλιάζες σε αυτη την πλευρα. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον Βραζιλιάνο στο 20' να κάνει το 1-0 ύστερα από ωραία πάσα του Μπίσεσβαρ.

Ο Λεβαδειακός είχε πάρα πολλά προβλήματα. Δεν μπορούσε με τίποτα να κρατήσει μπάλα, δεν είχε κανέναν τρόπο να δημιουργήσει και δεχόταν συνεχώς επιθέσεις με την άμυνά του να μην καταφέρνει να αντεπεξέλθει σωστά. Κανένας από τους παίκτες που είχε επιλέξει ο Χριστόπουλος δεν μπορούσε να κάνει ούτε μία προσωπική ενέργεια και έτσι οι φιλοξενούμενοι δεν έβγαλαν ούτε τελική.

Μετά το 30' οι «ασπρόμαυροι» άρχισαν να πηγαίνουν στο ένας μ' έναν και αυτό έφθειρε πολύ τον Λεβαδειακό. Ο ένας μετά τον άλλον οι παίκτες του πήραν κίτρινες με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί όλη η αμυντική του τετράδα. Ο ΠΑΟΚ επίμενε σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού και τελικά στο 43' δικαιώθηκε με τον Μεντί να αποβάλλεται.

Το καθάρισε ο Περέιρα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει και πάλι τον έλεγχο του αγώνα και να ψάχνει το γκολ με το οποίο θα κλείδωνε το τρίποντο. Ο Ίβιτς έβαλε στο ματς τον Περέιρα και ο Αργεντινος ήταν εκείνος που... τελείωσε τον Λεβαδειακό πετυχαίνοντας τα πρώτα του φετινά γκολ.

Στο 60' ο Κάμπος βρήκε τον Μπίσεσβαρ, ο τελευταίος τον Περέιρα και έτσι έγινε το 2-0, ενώ στο 76' ο τελευταίος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 από κοντά ύστερα από αποτυχημένη προσπάθεια του Αθανασιάδη να σκοράρει. Και αυτή η φάση βγήκε από δεξιά με τον Κάμπος. Αυτή η πλευρά λειτουργούσε εξαιρετικά για τους γηπεδούχους με τον Αφρικανό και τον Μάτος.

Κάπου εκεί το ματς τελείωσε. Ο ΠΑΟΚ είχε κατεβάσει ούτως ή άλλως ταχύτητα από αρκετά νωρις στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι μέχρι το φινάλε έκανε απλώς δαιχείριση με τον Ίβιτς να δίνει ανάσες σε ποδοσφαιριστές του γνωρίζοντας ότι ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στα Γιάννενα με τον ΠΑΟΚ.

Ο Λεβαδειακός μέχρι το φινάλε περίμενε... μαρτυρικά προκειμένου να περάσουν τα λεπτά και να έρθει η λήξη. Δυσκολευόταν να περασει ακόμη και το κέντρο και μοιραία γνώρισε άλλη μία ήττα, η οποία τον κρατάει στις τελευταίες θέσεις.

Κίτρινες: 33' Αθανασιάδης - 31' Μεντί, 36' Μιλιάζες, 39' Μουλόπουλος, 40' Ουόν

Κόκκινη: 43' Μεντί

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (72' Μαλεζάς), Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Πέλκας, Αθανασιάδης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί, Ουόν, Μιλιάζες (63' Καραχάλιος), Κουλιμπαλί, Μαχαίρα, Καλτσάς, Λάτσι, Γιακουμάκης, Βασιλείου (68' Γιουσούφ).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: