26/04/2024
Πρωτάθλημα | Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 - 17:11

Περίπατος στη Μυτιλήνη για τον Απόλλωνα Σμύρνης

Στην κορυφή της Β' Εθνικής θα συνεχίσουν να είναι οι «κυανόλευκοι», οι οποίοι κέρδισαν εύκολα με 4-1 την Καλλονή

Θα συνεχίσει να οδηγεί την κούρσα... Πέρασε και από τη Μυτιλήνη ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής (15/1) δεν βρήκε καμία αντίσταση κόντρα στην Καλλονή και την κέρδισε με 4-1 εξασφαλίζοντας έτσι ως για άλλη μία αγωνιστική θα παραμείνει στην κορυφή της Β' Εθνικής.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» διατήρησε το απόλυτο με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο της και πήρε την πιο άνετη νίκη της για φέτος συνδυάζοντας το θέαμα με την ουσία και κάνοντας παράλληλα συντήρηση δυνάμεων από το 60' και μετά εν όψει του σημαντικού αγώνα με τον ΟΦΗ.

Πολύ καλός για άλλο ένα ματς ο Πετρόπουλος, ο οποίος είναι σταθερά ανεβασμένος και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, Αλμπάνης και Κονέ βοήθησαν επίσης, όπως και ο Σιατραβάνης αό τη στιγμή που μπήκε. Βέβαια ήταν σε κακή μέρα και η Καλλονή και αυτό έκανε τα πάντα πιο εύκολα για τους φιλοξενούμενους.

Οι «σαρδέλες» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα με τον Δημήτρη Γαβαλά και την Τετάρτη (18/1) θα δώσουν στην Ελευσίνα έναν πρόωρο τελικό με στόχο μόνο τη νίκη που θα τους δώσει μεγάλη βαθμολογική ανάσα.

Σε παράσταση για έναν ρόλο από πολύ νωρίς φρόντισε να μετατρέψει το παιχνίδι ο Απόλλων Σμύρνης. Οι φιλοξενούμενοι ήταν σοβαροί, έλεγξαν απόλυτα το ματς και δεν έδωσαν κανένα δικαίωμα στην Καλλονή, η οποία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και προσπαθούσε απλώς να κλείνει καλά τους χώρους.

Οι Μυτιληνιοί άφησαν την μπάλα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» εκτιμώντας πως έτσι θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν θετικό αποτέλεσμα, αλλά πολύ γρήγορα τα σχέδιά τους άλλαξαν, αφού στο 13' ο Πετρόπουλος εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση που δημιουργήθηκε στα καρέ των γηπεδούχων και έκανε το 0-1.

Δεν έδειξαν σημάδια αντίδρασης οι «σαρδέλες» και προτίμησαν να συνεχίσουν στο ίδιο στυλ ποδοσφαίρου έστω και αν έπρεπε πλέον να βρουν ένα γκολ. Ο Απόλλων συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο 31' έκανε το 0-2 με τον Αλμπάνη, ενώ είχε και μία πολύ καλή στιγμή έξι λεπτά μετά. Όσο για την Καλλονή, η μοναδική της ευκαιρία ήρθε στο 39' με τον Φράγκο.

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε ο Απόλλων στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε από νωρίς. Μόλις στο 50' ο Πετρόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει ξανά, αλλά στο 52' ο Σιατραβάνης έκανε το 0-3. Το σφυροκόπημα συνεχίστηκε και στο 55' ο Αλμπάνης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4.

Οι «κυανόλευκοι» για περίπου ένα δεκάλεπτο ήταν καταιγιστικοί και σε αυτό το χρονικό διάστημα η Καλλονή δεν μπορούσε να συνέλθει. Είναι χαρακτηριστικό πως στο 62' λίγο έλειψε να γίνει και το 0-5 με τον Περογαμβράκη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι έριξαν ταχύτητα προσπάθησαν απλώς να διαχειριστούν το ματς. Η Καλλονή πήρε μέτρα στο γήπεδο χωρίς να απειλεί, αλλά τελικά βρήκε το γκολ της τιμής στο 87'. Ένα λεπτό πριν ο Φράγκος κέρδισε πέναλτι. Ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παναγιώτης Κακριδής (Κορινθίας), βοηθοί του οι Χρήστος Πυργάκης (Κορινθίας) και Παντελής Σπουρόπουλος (Ανατολικής Αττικής), ενώ τέταρτος ο Ευάγγελος Κορδολαίμης (Ανατολικής Αττικής).

Κίτρινες: -

ΚΑΛΛΟΝΗ (Δημήτρης Γαβαλάς): Μανιάτης, Καραγεώργης (60' Αγριμάκης), Σάββα, Ευαγγελιδάκης, Ζουλιώτης, Ποζατζίδης, Γιώργου, Γιουκαρής (57' Παραΐμπα), Λίταινας, Φράγκος, Σοφριάνης (60' Λαμπράκης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Γεωργακόπουλος, Πάνος, Κύργιας, Δεληζήσης, Κάσσος (82' Ρομάνο), Κρητικός, Τζάνης (40' Σιατραβάνης), Αλμπάνης, Βαλεριάνος, Κονέ, Πετρόπουλος (57' Περογαμβράκης).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: