18/04/2024
Πρωτάθλημα | Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 - 18:09

Πέρασε από την Καρδίτσα η Σπάρτη

Οι Λάκωνες κέρδισαν με 2-0 την τοπική Αναγέννηση υποχρεώνοντάς τη έτσι στην πρώτη της ήττα στη Β' Εθνική

Κακή παρένθεση ήταν η ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης για τη Σπάρτη, όπως επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο το Σάββατο (26/11), όταν νίκησε με 2-0 την Αναγέννηση στην Καρδίτσα.

Οι Λάκωνες παρουσιάστηκαν σοβαροί σε μία δύσκολη έδρα και κατάφεραν να πάρουν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα και τρίτη σε τέσσερα ματς σε όλες τις διοργανώσεις απέναντι σε μία ομάδα που στη Β' Εθνική δεν είχε χάσει έως τώρα.

Κλειδί για την ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου ήταν το γρήγορο γκολ, το οποίο της έδωσε τη δυνατότητα στη συνέχεια να διαχειριστεί το παιχνίδι όπως ήθελε. Το έκανε πολύ καλά, απειλήθηκε ελάχιστα από τους «κιτρινόμαυρους» και έτσι κατάφερε να πάρει το τρίποντο χωρίς να δεχτεί γκολ.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν αυτή στο 9' με το σουτ του Αναστασάκου το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 12' έγινε το 0-1. Ο Μπιντέλης έχασε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν, βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Ηλιόπουλος με σουτ σκόραρε.

Στο 23' ο Φέτσης έκανε σουτ εκτός περιοχής, ο Τζέκος μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε άουτ. Αυτό ήταν και το μοναδικό ψήγμα αντίδρασης των παικτών του Γιάννη Μάγγου, οι οποίοι παρουσιάζονταν αρκετά κακοί. Ήταν πολύ προβλέψιμοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απειλήσουν την καλά στημένη Σπάρτη, η οποία στο 42' είχε άλλη μία καλή στιγμή με τον Αναστασάκο, το σουτ του οποίου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κουτσόπουλος.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και η πρώτη φάση άξια αναφοράς ήταν ένα σουτ του Τζέκου, το οποίο κόντραρε και έφυγε εκτός στο 59'. Η Αναγέννηση κλήθηκε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και δεν μπορούσε να το κάνει.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, η Σπάρτη άφηνε την μπάλα στον αντίπαλο και προσπαθούσε να μη δίνει χώρους. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο μπήκε και ο Γιαννίτσης στο ματς προκειμένου να θωρακιστούν ακόμη περισσότερο τα μετόπισθεν.

Στο 75' ο Τσόπελας βρήκε τον Ντιατά και η λόμπα του τελευταίου έφυγε άουτ, ενώ στο 77' έγινε το 0-2 και εκεί τελείωσαν όλα. Ο Δημόπουλος έκανε λάθος, ο Παναγιώτου έδωσε στον Αναστασόπουλο και ο τελευταίος με πλασέ έστειλε στην μπάλα στα δίχτυα και κλείδωσε το τρίποντο για την ομάδα του.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μαρόπουλος (Μακεδονίας), βοηθοί του οι Νατσιόπουλος (Μακεδονίας) και Χριστακόγλου (Χαλκιδικής), ενώ τέταρτος ο Διώτης (Ευρυτανίας).

Κίτρινες: 15' Μπλέντι, 35' Σμίλτος - 32' Κατσίκης

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Κουτσόπουλος, Ζδράβος (46' Τσόπελας), Δημόπουλος, Σμίλτος, Κισκαμπάνης, Φέτσης, Ντανκουά, Μοσχάκης (46' Ντιατά), Μπιτέλης (71' Ελ Σαγιέντ), Μπλέντι, Τζέκος.

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελισσάς, Γκαλίτσιος, Καρτσαμπάς, Παπαχρήστος, Σιώπης, Αναστασόπουλος, Μπανούρης, Κατσίκης (90'+1 Χάδιαρης), Ηλιόπουλος (66' Γιαννίτσης), Μπουντόπουλος (74' Παναγιώτου), Αναστασάκος.

Μοιραστείτε το: