29/03/2024
Πρωτάθλημα | Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 - 21:29

Θεαματικό παιχνίδι… αλάνας στη Ριζούπολη με νικητή τον Απόλλωνα

Η Καλλιθέα... έβγαλε μάτια, αλλά η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έκανε την ανατροπή και πήρε το ματς με 3-2 στο 94'!

Τι έγινε ρε παιδιά; Γίναμε Αγγλία ή μήπως η Αγγλία... ήρθε στη Ριζούπολη; Όπως και να 'χει, την Κυριακή (30/10), ο Απόλλων Σμύρνης σε ένα φουλ θεαματικό ματς που έμοιαζε περισσότερο με παιχνίδι… αλάνας υπέταξε με 3-2 την Καλλιθέα μπαίνοντας με το… δεξί στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς μιλώντας για αυτό το παιχνίδι. Η Καλλιθέα χωρίς ίχνος υπερβολής… έκρυψε τη μπάλα κατά διαστήματα και καταφανέστατα αδικείται με το αποτέλεσμα (με τους γηπεδούχους να είναι απρόσεκτοι και μέτριοι), πάντως σε βάθος χρόνου θα φανεί αν η ομάδα του Τάκη Γκώνια μπορέσει να συνεχίσει να αποδίδει σε υψηλό επίπεδο.

Για να έρθει η ήττα της Καλλιθέας, την κύρια ευθύνη φέρει ο Διονύσης Χιώτης. Ο πολύπειρος γκολκίπερ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας»… κατέβασε ρολά στην επανάληψη με απανωτές μεγάλες επεμβάσεις, αναγκάζοντας τους επιθετικούς των φιλοξενούμενων να… χτυπιούνται κυριολεκτικά για τις χαμένες ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων και ένα πέναλτι.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο επιθετικά και ορεξάτα στα πρώτα λεπτά, με την Καλλιθέα να βρίσκεται μεν σε θέση άμυνας χωρίς όμως να απειλείται ουσιαστικά. Και στην πρώτη επικίνδυνη κατάσταση που δημιούργησε, κατάφερε να πάρει προβάδισμα μετά από ωραία ομαδική ενέργεια και τελείωμα από τον Σταματάκο (0-1 στο 13’).

Η απάντηση του Απόλλωνα ήταν αμεσότατη, όχι μόνο από τον πάγκο καθώς έγινε διπλή αλλαγή (ο Δεληζήσης που τραυματίστηκε έδωσε τη θέση του στον Πάνο, ενώ πέρασε και ο Αλμπάνης αντί του Σιατραβάνη) αλλά και στην πράξη. Για την ακρίβεια, στο 16’ ο Αλμπάνης με την είσοδό του στο ματς έδωσε ωραία οριζόντια πάσα στον Διαμαντόπουλο που πλάσαρε ψύχραιμα για την ισοφάριση (1-1).

Και στο επόμενο διάστημα ο ρυθμός ήταν φρενήρης, με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Και ήταν η Καλλιθέα που κατάφερε να προηγηθεί εκ νέου στο 38’, με ακόμη ένα πολύ όμορφο τέρμα με εκπληκτικό βολέ του Σταματάκου (1-2).

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, αντί όπως αναμενόταν να πιέσουν οι γηπεδούχοι, ήταν η Καλλιθέα εκείνη που μπήκε φουλ επιθετικά αποσκοπώντας να τελειώσει το ματς. Στο 49’ κέρδισε πέναλτι, όμως ο Μπέλης το σπατάλησε στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ στο 54’ και στο 59’ έχασε πολύ μεγάλες ευκαιρίες (στην πρώτη περίπτωση έσωσε την εστία του ο Χιώτης).

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ανέβασε στροφές μετά το 65’ έχοντας μερικές καλές στιγμές και αφού γλίτωσε στο 79’, όταν ο Χιώτης έκανε νέα σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Σταματάκου, κατάφερε να ισοφαρίσει ένα λεπτά αργότερα όταν αξιοποίησε ολέθριο σφάλμα του Λεβέντη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Χιώτης είπε όχι δύο φορές στους επιθετικούς της Καλλιθέας και ο… νόμος του ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε στις καθυστερήσεις, όταν μετά από… αναμπουμπούλα στην άμυνα ο Αλμπάνης αφύλακτος έγραψε το 3-2 (94’) ρίχνοντας στο καναβάτσο μία πολύ καλή ομάδα…

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Χιώτης, Ντάσιος, Βαλεριάνος, Κύργιας, Δεληζήσης (15' λ. τρ. Πάνος), Τσιάρας, Κάσσος, Πουρτουλίδης (77' Γκούφας), Διαμαντόπουλος, Ρομάνο, Σιατραβάνης (15' λ. τρ. Αλμπάνης).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Τάκης Γκώνιας): Ντούνης, Λεβέντης, Σταμόπουλος (88' Τσώνης), Μουκτάρης, Πάτας, Γκίνη, Μπέλης, Μάκο (76' Κατσικογιάννης), Σμυρλής (66' Ηλιάδης), Τσίπρας, Σταματάκος.

ΜΑΚΗΣ ΚΑΣΣΑΛΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: