20/04/2024
Μπάσκετ | Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 - 22:01

Γι' αυτό είσαι Θρύλος!

Σε ένα απίστευτο ματς που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με 82-81 και κατέκτησε το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ * Ανεξήγητη η επιλογή Πεδουλάκη να μην κάνει φάουλ * Αποθέωση για Διαμαντίδη

Αυτοκτονία και τιμωρός! Ο άνθρωπος που συμμάζεψε τόσο την κατάσταση ύστερα από την καμένη γη που άφησε ο Σάσα Τζόρτζετς ήταν και εκείνος που έκανε ένα τρομερό λάθος και ο Βασίλης Σπανούλης δεν το συγχώρεσε επιβεβαιώνοντας πως είναι ο... θρύλος του Θρύλου!

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση το βράδυ της Δευτέρας (30/5), ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής νικώντας με 82-81 τον Παναθηναϊκό χάρη σε τρίποντο του Λαρισαίου γκαρντ στο φινάλε ύστερα από την εγκληματική επιλογή του Αργύρη Πεδουλάκη να μην κάνει φάουλ.

Έτσι, οι Πειραιώτες υπερασπίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο τους και πανηγύρισαν πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην έδρα των «πρασίνων» στην καλύτερη και πιο ισοδύναμη σειρά τελικών μεταξύ των «αιωνίων».

Ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε εφτάψυχος καθώς με τρίποντο του Μάντζαρη έστειλε το ματς σε δεύτερη παράταση και, εκεί που φαινόταν ότι θα το χάσει, εκμεταλλεύτηκε όλα τα δώρα του Παναθηναϊκού. Από το επιθετικό του Γκιστ στο φινάλε της πρώτης παράτασης μέχρι το πώς σχεδιάστηκε η τελευταία επίθεση.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν τον Πρίντεζη, έχασαν στην πορεία και τον Λοτζέσκι, αλλά στο φινάλε χαμογέλασαν με τους Παπανικολάου και Χάντερ να δίνουν πολλές βοήθειες και τον Αγραβάνη καθοριστικούς πόντους.

Για τους γηπεδούχους Γκιστ και Παππάς έκαναν ό,τι μπορούσαν, από κοντά και ο Καλάθης. Πάρα πολύ καλός στο τελευταίο του παιχνίδι και ο Διαμαντίδης, ο οποίος στο τέλος αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο, ενώ τον χαιρέτησαν και οι Αγγελόπουλοι.

Εντυπωσιακά μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, ο οποίος στα πρώτα λεπτά έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Οι παίκτες του ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και εύστοχοι και κάπως έτσι έγινε το εντυπωσιακό 2-13. Ο Πεδουλάκης έβαλε αμέσως Διαμαντίδη και Γκιστ και αυτό άλλαξε τα δεδομένα. Αυτομάτως ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε σε άμυνα και επίθεση, μείωσε τη διαφορά και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο -3.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα και τη δεύτερη περίοδο, αλλά γρήγορα ήρθε η αντίδραση και με ένα 8-0 το «τριφύλλι» προσπέρασε. Οι γηπεδούχοι πήραν το πάνω χέρι, απέκτησαν ψυχολογία και με κρεσέντο του Φώτση στο φινάλε πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 35-31.

Πιο συγκεντρωμένα ξεκίνησε και στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός, με τον Παναθηναϊκό να πιάνεται στον ύπνο και να μη δείχνει τίποτα σε άμυνα και επίθεση. Σπανούλης και Χάντερ έφεραν τούμπα το ματς, ενώ ο Παπανικολάου με κλέψιμο και λέι απ στον αιφνιδιασμό έκανε το 39-50.

Κάπου εκεί άρχισε το ξέσπασμα του Παππά. Βλέποντας τους συμπαίκτες του να μην έχουν ενέργεια και καθαρό μυαλό, αποφάσισε να πάρει μόνος του τις επιθέσεις, η ομάδα του έκανε ένα 11-0 και κάπως έτσι φτάσαμε στο 50-50.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν για γερά νεύρα με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Ακόμη και όταν ο Παναθηναϊκός πήγε στο +5, ο Σπανούλης αμέσως κατέβασε τη διαφορά με τρίποντο. Με τρίποντο του Αγραβάνη έγινε το 62-63, ενώ τελικά το ματς πήγε στην παράταση από βολή του Γκιστ και άστοχο τρίποντο του Σπανούλη στην τελευταία επίθεση.

Στην παράταση οι δύο ομάδες ήταν νευρικές, αλλά οι γηπεδούχοι βρέθηκαν αγκαλιά με τη νίκη. Ωστόσο, έχασαν το αμυντικό ριμπάουντ μετά τις δύο χαμένες βολές του Χάκετ και ο Μάντζαρης τιμώρησε ισοφαρίζοντας σε 71-71. Και στη δεύτερη παράταση οι «πράσινοι» έδειχναν να σκοράρουν με μεγαλύτερη άνεση. Ο Ολυμπιακός συνεχώς κυνηγούσε και αυτό κλήθηκε να κάνει και στην τελευταία φάση. Ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με δύο, έπρεπε να κάνει φάουλ, αλλά άφησε τον Σπανούλη να σηκωθεί για τρεις και να... τον τελειώσει, όπως και στο δεύτερο τελικό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 4, Φώτσης 6 (1), Φελντέιν 5 (1), Καλάθης 12 (2), Παπαγιάννης 7, Παππάς 16 (1), Διαμαντίδης 15 (3), Γκιστ 15, Ουίλιαμς 1, Χέινς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 3 (1), Σπανούλης 25 (6), Μιλουτίνοφ 2, Μάντζαρης 13 (3), Παπανικολάου 13 (1), Χάντερ 14, Στρόμπερι, Αγραβάνης 8 (2), Χάκετ 4 (1), Λοτζέσκι.

- ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: