23/04/2024
Πρωτάθλημα | Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 - 21:28

Εφτάψυχος και Ευρωπαίος ο Πανιώνιος

Οι Νεοσμυρνιώτες, χωρίς να είναι καλοί, ισοφάρισαν τον ΠΑΣ στο 84', διατήρησαν την τρομερή παράδοση που έχουν στα Γιάννενα και βρίσκονται αγκαλιά με την πεντάδα * Με δέκα τελείωσαν και οι δύο ομάδες

Ούτε τώρα... Έφτασε πολύ κοντά στο να σπάσει την κατάρα κόντρα στον Πανιώνιο, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε τελικά να τον κερδίσει στο γήπεδό του ούτε το βράδυ της Δευτέρας (21/3) μένοντας στο 1-1.

Οι Ηπειρώτες γνώριζαν πως αυτό το παιχνίδι είναι τελικός για εκείνους, αν ήθελαν να ροκανίσουν τη διαφορά από την πέμπτη θέση και να μπορούν να ονειρεύονται πως θα μπουν τελικά σφήνα στα πλέι οφ.

Σε μεγάλο μέρος του αγώνα ήταν καλύτεροι, κρατούσαν το πολύτιμο για εκείνους τρίποντο, αλλά στο 84' ο Καραμάνος ήταν εκείνος που βοήθησε τους Νεοσμυρνιώτες να φύγουν όρθιοι για άλλη μία χρονιά από τους «Ζωσιμάδες» και να συνεχιστεί ένα αήττητο σερί που κρατά από τις 22 Μαΐου 1983!

Για τους φιλοξενούμενους αυτός ο βαθμός σχεδόν σφράγισε πως θα κλείσουν τη σεζόν στην πεντάδα «παγώνοντας» τον πιο επικίνδυνο για εκείνους αντίπαλο, ο οποίος προερχόταν από τρεις σερί νίκες. Δεν έκαναν καλή εμφάνιση, πάντως, ενώ στα αρνητικά είναι ο τραυματισμός του Σιώπη. Και πάλι δεν βοήθησε ο Καθάριος, ανόητα αποβλήθηκε ο Ρισβάνης, που χάνει τον ΠΑΟΚ, έδωσε πνοή η αλλαγή του Ανσαριφάρντ.

Στους διακριθέντες για τους γηπεδούχους οι Λίλα και Τσουκαλάς, που έκαναν αρκετά καλή δουλειά στο χώρο του κέντρου και σχεδόν έσβησαν τον Μπακασέτα. Θετικός και ο Ναδάλες, πολλά νεύρα χωρίς λόγο από τον Μανιά, που τελικά αποβλήθηκε.

Κάκιστο ήταν το πρώτο ημίχρονο με τα λάθη για τις δύο ομάδες να είναι πάρα πολλά. Ούτε ο ΠΑΣ Γιάννινα αλλά ούτε ο Πανιώνιος μπορούσαν να πατήσουν στην περιοχή και η μία αλληλεξουδετέρωνε την άλλη με την αμυντική της τακτική.

Για τους γηπεδούχους, πάντως, το ευτυχές ήταν πως κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα με στημένη φάση. Στο 23' ο Ίλιτς έκανε το 1-0 με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Δεν ήταν ιδιαίτερα καλή η εκτέλεση, αλλά ο Διούδης είχε κάκιστη αντίδραση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 10' διαμαρτυρήθηκαν και για πέναλτι σε μια φάση που η μπάλα χτυπά στο χέρι του Μπακασέτα, αλλά ο διαιτητής δεν το δίνει γιατί κρίνει ότι είναι αρκετά κοντά του ο Μιχαήλ, όταν παίρνει την κεφαλιά.

Το προβάδισμα έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΣ να κάνει το παιχνίδι που ήθελε στη συνέχεια. Άφησε την μπάλα στον Πανιώνιο, οπισθοχώρησε και ήταν εμφανές πως στόχος του ήταν να βγάλει κάποιες αντεπιθέσεις. Αυτό, όμως, δεν έγινε αφού οι Νεοσμυρνιώτες δεν ρίσκαραν έστω κι αν έχαναν.

Ο Πανιώνιος κλήθηκε να δημιουργήσει και ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε. Εκτός παιχνιδιού εντελώς οι Μασούρας και Καθάριος, που δεν έδιναν καμία βοήθεια, πολύ καλά κλεισμένος ο Μπακασέτας από τους Λίλα και Τσουκαλά. Το αποτέλεσμα ήταν να μη φτάνει με τίποτα η μπάλα στον Καραμάνο.

Ο Ουζουνίδης προσπάθησε από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου να αλλάξει την εικόνα του Πανιωνίου. Έβαλε τον Ανσαριφάρντ αντί του Μασούρα και άλλαξε το σχηματισμό της ομάδας του προκειμένου να υπάρχει και δεύτερος επιθετικός και να έχει στήριγμα ο Καραμάνος. Ακριβώς πίσω τους έμεινε ο Μπακασέτας.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο ανέβαινε και η πίεση των «κυανέρυθρων». Ωστόσο, ο ΠΑΣ φαινόταν να τους κρατά με άνεση μακριά από την περιοχή του και στο 67' έχασε με τον Ναδάλες και σημαντική ευκαιρία για να τελειώσει το παιχνίδι.

Ο Πανιώνιος πήρε μέτρα και ο Πετράκης δεν έκανε τίποτα για να παγώσει το ρυθμό και να αλλάξει τη ροή του ματς. Στο 76' ήρθε η αποβολή του Μανιά, αλλά δύο λεπτά αργότερα πήρε κόκκινη και ο Ρισβάνης ακυρώνοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα που πήρε η ομάδα του.

Οι δύο αποβολές δεν άλλαξαν την εικόνα, ο Πανιώνιος συνέχισε να πιέζει και τελικά στο 84' με τον Καραμάνο σε φάση διαρκείας ισοφάρισαν. Στη συνέχεια ήταν πιο απειλητικοί και λίγο έλειψε στις καθυστερήσεις ξανά με τον Καραμάνο να κλέψουν ακόμη και τη νίκη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τζήλος (Λάρισας), βοηθοί οι Νταλούκας (Τρικάλων) και Κουρέντας (Τρικάλων), ενώ τέταρτος ο Ρούσσος-Μπεκερτζής (Πρέβεζας).

Κίτρινες: 37' Σκόνδρας, 74' Μανιάς - 65' Ρισβάνης, 76' Ανσαριφάρντ, 90'+1 Οικονόμου.

Κόκκινη: 76' Μανιάς - 78' Ρισβάνης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Ναδάλες (90' Γιάκος), Τσουκαλάς, Ακόστα, Λίλα, Ίλιτς (90' Ηλιάδης), Μανιάς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης (64' λ.τρ. Χαλκιαδάκης), Κόρμπος, Καθάριος (59' Τζανδάρης), Μπακασέτας, Μασούρας (46' Ανσαριφάρντ), Καραμάνος.

- ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: