19/05/2024
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ | Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 - 23:53

Κουρασμένος, αλλά νικητής ο Απόλλων (video)

ΜΕΤΡΙΟΙ ΟΙ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΙ» ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΕ 2-0 ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Τώρα αρχίζουν τα πόδια να βαραίνουν… Το «φόρτωμα» από τις καθημερινές διπλές προπονήσεις έκανε… μεγαλοπρεπή εμφάνιση στο γήπεδο της Έδεσσας των 37 βαθμών Κελσίου για τους παίκτες του Απόλλωνα το απόγευμα της Τρίτης (30/7) στο φιλικό με την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Οι «κυανόλευκοι», όντας πιασμένοι ελέω κόπωσης, πραγματοποίησαν μέτρια εμφάνιση, αν και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη γοήτρου επί της ομάδας της Πέλλας με 2-0.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία», χωρίς φρεσκάδα και καθαρό μυαλό, εγκλωβίστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του 90λεπτου στα μαρκαρίσματα των τυπικά γηπεδούχων, οι οποίοι, όντας πολύ πιο φρέσκοι (βρίσκονται στο ξεκίνημα της προετοιμασίας τους), μπλόκαραν τους «κυανόλευκους».

Έτσι, ο Απόλλων, αν και είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς την πρωτοβουλία των κινήσεων (με εξαίρεση το 30’-45’ που η Αναγέννηση πάτησε καλύτερα στον τερέν), δεν έβρισκε διαδρόμους ούτε από τον άξονα ούτε από τα άκρα ώστε να μπει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ…

Παρ' όλα αυτά, όμως, η εκ Σμύρνης ιστορική ομάδα, εκμεταλλευόμενη κάποιες εξάρσεις της στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και τη σαφώς μεγαλύτερη ποιότητα και εμπειρία έναντι των Γιαννιτσών, έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα, αρχικά με τον Φαρινόλα (52’) και ακολούθως με τον Πετρόπουλο (85’).

Σε ό,τι αφορά τη διάταξη, ο Αλέκος Βοσνιάδης συνέχισε να πειραματίζεται (απόλυτα φυσιολογικό αυτή την εποχή)… Με δεδομένη την απουσία του Μπλάζεκ, λοιπόν, έβαλε σε ρόλο δεκαριού (αλλά και δεύτερου επιθετικού) τον Μπάρκογλου, που έπαιξε για πρώτη φορά μαζί με σέντερ φορ τον Πετρόπουλο. Η άλλη σημαντική παρατήρηση είναι το από ένα ημίχρονο του κεντρικού αμυντικού δίδυμου Ζουέλα - Βέρτζου αρχικά και Ζουέλα - Δεληζήση στη συνέχεια…

Ατομικά από τους «κυανόλευκους» ξεχωρίσαμε την προσπάθεια του Μπάρκογλου (ήταν μαχητικός και ο μόνος που είχε 2-3 τελικές της προκοπής, συμπεριλαμβανομένου και του σουτ στο δοκάρι στο 15’ στο πρώτο ημίχρονο), τη «φρεσκάδα» του Τσοκάνη από την αριστερή πτέρυγα στο β’ ημίχρονο και το θετικό ντεμπούτο του νεαρού Ντούνη (έδειξε αγωνιστικό θράσος και ήταν πολύ σωστός τακτικά).

Από εκεί και πέρα, απροσπέλαστος ήταν αμυντικά ο Δεληζήσης (δεν του έφυγε ούτε μισή φάση), ενώ θετική ήταν η παρουσία και των Φαρινόλα - Τσιλιγκίρη (στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε, πριν βγει πρόωρα για προληπτικούς λόγους). Ο Πετρόπουλος, από την άλλη, ήταν φιλότιμος (μερικές φορές έπαιζε παράλληλα με τον Μπάρκογλου ή και στα πλάγια κάποιες φορές στο α’ ημίχρονο), αλλά δείχνει πως χρειάζεται ακόμα χρόνο, το γκολ, ωστόσο, αναμένεται να τον βοηθήσει ψυχολογικά για να ανέβει γρηγορότερα σε υψηλά στάνταρ.

Τέλος, στα αρνητικά σε ατομικό επίπεδο, διαπιστώσαμε κάποιες λάθος αντιδράσεις και αργές τοποθετήσεις του Ζουέλα αμυντικά (ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο πως είναι ο μόνος που αγωνίζεται τελευταία σχεδόν ολόκληρα 90λεπτα στα φιλικά). Και προφανώς θα πρέπει να δούμε με περισσότερο χρόνο και το δίδυμο Δεληζήση - Βέρτζου στα στόπερ.

Η Αναγέννηση Γιαννιτσών ήταν πιο ξεκούραστη και άφησε θετικές εντυπώσεις πιέζοντας ψηλά στο πρώτο ημίχρονο και κλείνοντας καλά τους χώρους, με αποτέλεσμα να προκαλεί πολλά προβλήματα στην ορθή ανάπτυξη των «κυανόλευκων». Από την ομάδα της Πέλλας ξεχωρίσαμε τους Φρανκ, Παλάσκα, Χατζόγλου.

Χωρίς προβλήματα ο διαιτητής του φιλικού Θεολόγου και οι βοηθοί του Κουπαράνη και Κεσιζόγλου (όλοι Πέλλας).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (Αλέξης Αλεξίου): Κραβαρίτης (74’ Καραογλανίδης), Τσιάμης (46’ Χατζόγλου), Ντιοπ, Παλάσκας (59’ Γκαρακλίδης), Κουρούπης (63’ Σαμαρόπουλος), Ιβανίδης (66’ Μοσχάκης), Ματίας (46’ Σιδηρόπουλος), Γκάμπριελ (60’ Κυριακίδης), Φρανκ, Σίλβα (46’ Κατσαρός, 86’ Αμερικάνος), Χαρμάνας (56’ Βασιλείου).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας (46’ Γουμάγιας), Αργυρόπουλος (46’ Χατζηζήσης), Παντελιάδης (46’ Τσοκάνης), Βέρτζος (46’ Δεληζήσης), Ζουέλα (79’ Σιγάλας), Τσεμπερίδης (79’ Μπέντας), Αλβάρεζ, Μίνγκας (46’ Φαρινόλα), Γκουέλα (46’ Τσιλιγκίρης, 62’ Ντούνης), Μπάρκογλου (57’ Διαμάντης), Πετρόπουλος.

ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (είσοδος ομάδων, το δοκάρι και το πρώτο γκολ)

Μοιραστείτε το: