19/05/2024
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ | Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 - 22:58

Άρεσε στο α’ ημίχρονο, έπεσε στο β’ ο Απόλλων (vid)

ΣΤΟ 0-0 ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΟΙ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΙ» * Η AΦΟΡΗΤΗ ΖΕΣΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ * ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ Α-SPORTS.GR

 Νικητής αναδείχθηκε ο… υδράργυρος (35 βαθμοί και βάλε…) στο φιλικό Απόλλων - Πανιώνιος στον κακοτράχαλο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νεοκαισάρειας, το απόγευμα της Παρασκευής (26/7). Έτσι, με τη ζέστη να κυριαρχεί και να υποχρεώνει τον ρέφερι Παπαργυρίου (Πιερίας) να διακόπτει δύο φορές το ματς για να πιουν νερό οι παίκτες, το 0-0 ήρθε ως φυσικό επακόλουθο στο φινάλε του 90λεπτου.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως, αν κάποια ομάδα μπορεί να υποστηρίξει πως βρέθηκε πιο κοντά στη νίκη γοήτρου, αυτή είναι η «Ελαφρά Ταξιαρχία», η οποία δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ (πέντε ήταν αξιόλογες), ειδικά στο α’ ημίχρονο. Και είναι γεγονός πως οι «κυανόλευκοι» σε αυτό το διάστημα ήταν σαφώς καλύτεροι από τους «κυανέρυθρους».

Ο Απόλλων πήρε γρήγορα την πρωτοβουλία των κινήσεων, λειτούργησαν καλά τα αμυντικά του χαφ (με τους Κόρμπο - Αλβάρεζ) αλλά και τα άκρα της επίθεσης (ειδικά ο Μίνγκας), κέρδισε μέτρα στη μεσαία γραμμή, βρήκε διαδρόμους, πίεσε ψηλά και απείλησε. Στο τελείωμα των φάσεων, όμως, οι «κυανόλευκοι» τα… χαλούσαν κι έτσι το γκολ δεν ήρθε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έπεσε, ο Πανιώνιος ανέβηκε και το σκηνικό άλλαξε. Οι Νεοσμυρνιώτες, με όπλο τη δύναμη, κράτησαν περισσότερο μπάλα, πήραν την κατοχή, αλλά δεν είχαν ιδιαίτερα καλή κυκλοφορία ώστε να καταφέρουν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Απόλλωνα… Για αυτό και το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος του ήταν κακό, με πολλές μάχες στο χώρο του κέντρου και πάρα πολλά λάθη… Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε (και δεν είναι υπερβολή) πως κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο, αλλά ασφαλώς ως συνολική εικόνα η πλάστιγγα γέρνει υπέρ των «κυανόλευκων»…

Από εκεί και πέρα, οι «κυανέρυθροι» του Νίκου Παντελή, έχοντας πολλά νεαρά παιδιά στο ρόστερ τους, έδειξαν πως, παρά τα προβλήματά τους, μπορούν να αποδειχθούν… σκληρό καρύδι στο πρωτάθλημα… Ο Απόλλων, πάντως, ο οποίος λειτούργησε ασφαλώς καλύτερα μέσα στο γήπεδο στο πρώτο 45λεπτο, λίγο πριν από το τέλος του αγώνα αναθάρρησε κάπως και είχε 1-2 καλές στιγμές για να «κλέψει», πέρα από τις εντυπώσεις, και τη φιλική νίκη, αλλά δεν του… έκατσε.

Από τον Απόλλωνα, πέρα από την τριάδα που προαναφέραμε, καλά τα πήγε ο Δεληζήσης («καθάριζε» με τη μία πίσω) και οι Τσεμπερίδης (για τη μαχητικότητά του), Τσιλιγκίρης (κινητικός) και Τσοκάνης (χωρίς να πιάσει την απόδοση που είχε με τον Εργοτέλη, έδωσε φρεσκάδα) στο δεύτερο ημίχρονο. Για τον Ζουέλα, που ήταν ο μόνος ο οποίος πήρε ολόκληρο 90λεπτο, είναι ακόμα νωρίς για κάθε συμπέρασμα…

Από τον Πανιώνιο ξεχωρίσαμε τους κινητικούς Κολοβό και Πάνο στα επιθετικά χαφ, τους Μητρόπουλο, Λαμπρόπουλο, Αυλωνίτη (με καλές ανασταλτικές τοποθετήσεις), ενώ σταθερός και… σίγουρος κάτω από τα δοκάρια έδειχνε ο νεαρός γκολκίπερ Γιαννακόπουλος.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Παπαργυρίου (Πιερίας), ο οποίος σταμάτησε πολλές φορές τον αγώνα σφυρίζοντας φάουλ, καθώς το ματς κατά διαστήματα είχε δύναμη και ένταση…

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας (46’ Γκόμεζ), Αργυρόπουλος (46’ Χατζηζήσης), Παντελιάδης (46’ Κανακούδης), Ζουέλα, Δεληζήσης (46’ Βέρτζος), Αλβάρεζ (65’ Τσοκάνης), Κόρμπος (46’ Τσεμπερίδης), Μίνγκας (46’ Φαρινόλα), Γκουέλα (46’ Τσιλιγκίρης), Μπλάζεκ (46’ Διαμάντης), Μπάρκογλου (46’ Πετρόπουλος).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Κούρος (46’ Κουλουχέρης), Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης (46’ Παντίδος), Τόσκας (26’ Παναγιωτούδης, 80’Λιόλιος), Ντούνης (46’ Μαρουκάκης), Μητρόπουλος (63’ Καλτσάς), Καμπάνταης (46’ Μενδρινός), Λάσνικ (46’ Κολοβός), Πάνος.

ΦΩΤΟ 1: Ο εκ των διακριθέντων από τον Απόλλωνα Χρήστος Μίνγκας

ΦΩΤΟ 2: Στιγμές δροσιάς για τον Φρανκ Γκουέλα στη μία από τις δύο διακοπές του ματς για νερό ελέω της αφόρητης ζέστης!

ΦΩΤΟ 3-4: Η αρχική ενδεκάδα του Πανιωνίου και του Απόλλωνα αντιστοίχως...

ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ A-SPORTS.GR ME ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΚΟΥ:

 

Μοιραστείτε το: