08/05/2024
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ | Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 - 12:18

Απολλωνάρα οι Νέοι, 3-1 τον Εργοτέλη!

ΣΟΥΠΕΡ ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΥΣ»

Νέοι, ωραίοι, πολλά υποσχόμενοι και ψυχωμένοι! Η Κ20 του Απόλλωνα επικράτησε με 3-1 το Σάββατο στο γήπεδο Χαλανδρίου της αντίστοιχης ομάδας του Εργοτέλη, πραγματοποιώντας εξαιρετική (κατά διαστήματα) εμφάνιση στη 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Ένωσης Β'-Γ' Εθνικής. Το τρίποντο των «κυανόλευκων» παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία με δεδομένο πως βρέθηκαν αρχικά πίσω στο σκορ και κατάφεραν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή.

Οι Νέοι του Απόλλωνα, αν και μπήκαν ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο, μετά το πρώτο πεντάλεπτο άρχισαν να έχουν σοβαρά προβλήματα από τους Κρητικούς, οι οποίοι σταδιακά πήραν τα ηνία του ματς δείχνοντας πως θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά… Έτσι, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν να φτάνουν με αξιώσεις μπροστά από τα καρέ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και στο 18’ ο Κούρτης μπήκε στην περιοχή και με έξυπνο τρόπο κέρδισε το πέναλτι από τον προσωπικό του αντίπαλο Κατσαντώνη… Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπουρτσάλης, ο οποίος νίκησε τον Καλογεράκο και έγραψε το 0-1.

Το γκολ του Εργοτέλη αποτέλεσε ένα σοκ για τους Απολλωνιστές, οι οποίοι στο επόμενο δεκάλεπτο κινδύνεψαν να δεχθούν και άλλο τέρμα. Συγκεκριμένα, οι «κιτρινόμαυροι» του Ηρακλείου έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να «κλειδώσουν» το ματς… Αρχικά στο 24’ ο Μερτίρι μετά από καταπληκτική επέλαση από τα δεξιά βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, αλλά την τελευταία στιγμή πάνω στη γραμμή έδιωξε σωτήρια με τα πόδια ο Κοκαβέσης, και εν συνεχεία στο 29’ η καρφωτή κεφαλιά του Σηφάκη (από κόρνερ του Κούρτη) χτύπησε στο έδαφος και πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των «κυανόλευκων».

Έπειτα, όμως, από αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές, οι Νέοι του Απόλλωνα αφυπνίστηκαν (ο Δημήτρης Ρούσσος ακουγόταν μέχρι τη Λεωφόρο Πεντέλης θέλοντας να τους επαναφέρει στο ματς) και ξεκίνησαν τη δική τους αντεπίθεση…

Και το 1-1 δεν άργησε… Αφού, λοιπόν, πρώτα στο 32’ ακυρώθηκε ως οφσάιντ σουτ του Μπέντα που κατέληξε στα δίχτυα (η φάση είναι οριακή και με γυμνό μάτι φαίνεται να μη δικαιώνει τη διαιτητική απόφαση), ένα ακριβώς λεπτό αργότερα ήρθε η ισοφάριση από τον ίδιο! Ο Σελμανάι εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα επιχειρήθηκε να απομακρυνθεί από τα καρέ του Εργοτέλη με τυφλό διώξιμο των αμυντικών του για να φτάσει στο ύψος του δεύτερου δοκαριού από τα δεξιά και μέσα στην περιοχή στον Μπέντα, ο οποίος με εξαιρετικό δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί «γάμα» του τερματοφύλακα Δασκαλάκη φέρνοντας το ματς στα ίσα!

Ο Εργοτέλης, από την πλευρά του, προσπάθησε να «απαντήσει» στο 43’, αλλά η… σκαστή κεφαλιά του Κούρτι έφυγε ξυστά έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καλογεράκου…

Στο β’ ημίχρονο, ο Απόλλων εμφανίστηκε τελείως διαφορετικός ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του… Οι «κυανόλευκοι» ήταν πολύ περισσότερο πειθαρχημένοι στο παιχνίδι τους, πήραν από την αρχή τα ηνία του ματς και με καλύτερη κυκλοφορία, μεγαλύτερη κατοχή μπάλας και μαρκαρίσματα ψηλά έγιναν τα αφεντικά του αγωνιστικού χώρου. Και το κορυφαίο παράδειγμα - επιβράβευση του σωστού πρέσινγκ πάνω στον αντίπαλο ήταν το δεύτερο γκολ της Κ20 της «Ελαφράς Ταξιαρχίας»… Το χρονόμετρο έγραψε 54’, όταν ο Σελμανάι έκλεψε την μπάλα από τα αριστερά λίγο κάτω από το κέντρο, έφυγε ταχύτατα, μπήκε στην περιοχή του Εργοτέλη και με δυνατό διαγώνιο σουτ έδωσε το προβάδισμα στον Απόλλωνα με 2-1.

Ακολούθως, ο Εργοτέλης προσπάθησε να αντιδράσει με ένα σουτ του Κούρτη στο 65’, το οποίο μπλόκαρε ο Καλογεράκος, και στο αμέσως επόμενο λεπτό σε προσπάθεια του Μπουρτσάλη, η οποία πέρασε άουτ, αλλά ο Απόλλων έπειτα από αυτό το δίλεπτο συνέχισε να ελέγχει πλήρως την αναμέτρηση… Έτσι, στο 74’, ύστερα από κάθετη μπαλιά του Σελμανάι από τα αριστερά στον κενό χώρο, ο Μυλωνάς μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1!

Ο Απόλλων, πάντως, συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 87’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην ούτως ή άλλως μεγάλη νίκη του, όταν ο Σελμανάι έβγαλε ξανά σε θέση βολής τον Μυλωνά, αλλά την τελευταία στιγμή τού πήρε την μπουκιά από το στόμα και έσωσε τους φιλοξενούμενους ο Άλλα…

Όσο για την τελευταία καλή στιγμή του ματς, αυτή καταγράφηκε στο 90’, όταν το σουτ του Φοβάκη μπλόκαρε σταθερά με εκτίναξη ο Καλογεράκος…

Από τον Απόλλωνα, που πήρε πανάξια το τρίποντο, ελάχιστοι ήταν αυτοί που υστέρησαν, αλλά κορυφαίοι όλων ήταν οι Σελμανάι (πανταχού παρών με μπαλιές-διαβήτη), Μπέντας (σβούρας), Κοκαβέσης (με πολλές δυνάμεις από τα δεξιά) και Παπαδιώτης (παίζοντας στη φυσική του θέση στο κέντρο της άμυνας βοήθησε πολύ).

Από τον Εργοτέλη ξεχώρισαν οι: Κούρτης (μεγάλος μπαλαδόρος, προκάλεσε πολλά ρήγματα αρχικά στην άμυνα του Απόλλωνα), Μερτίρι και Μπουρτσάλης.

* Καλή (με κάποια μικρά λαθάκια) η διαιτησία του Νυδριώτη (Αθηνών), ο οποίος μάλιστα έβγαλε το ματς χωρίς να βγάλει κάρτα, ενώ οι βοηθοί Κυριακουλέα και Δέτση (επίσης από την Αθήνα) είχαν τις περισσότερες φορές δίκιο στις υποδείξεις τους, με εξαίρεση τη φάση του οφσάιντ λίγο πριν από το γκολ της ισοφάρισης του Απόλλωνα, για το οποίο ελέγχεται (ήταν, όμως, δύσκολη φάση).  

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Kαλογεράκος, Κοκαβέσης. Κατσαντώνης (68’ Ψωμίδης), Παπαδιώτης, Σιγάλας, Μπαρούνης, Πάγκας (46’ Ντούνης), Μαυρουδής, Κοκόλης (57’ Μυλωνάς), Σελμανάι, Μπέντας.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης, Γενιτσαρίδης, Ξημεράκης, Άλλα, Παντελάκης, Σακκελαρίδης (76’ Φοβάκης), Κούτρης, Κούρτι, Μερτίρι (76’ Γκέκας), Μπρουτσάλης, Σηφάκης (55’ Σάλιακας).

ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ AΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ Α-SPORTS.GR

ΦΩΤΟ 1: Ο σκόρερ του τρίτου γκολ του Απόλλωνα Νίκος Μυλωνάς πανηγυρίζει περιτριγυρισμένος από τους πανευτυχείς συμπαίκτες του...

ΦΩΤΟ 2: Οι δύο ομάδες και το διαιτητικό τρίο λίγο πριν από την εναρκτήρια σέντρα της αναμέτρησης...

ΦΩΤΟ 3: Ο Μερτίρι σε θέση τετ α τετ για τον Εργοτέλη με τον Καλογεράκο στα πρώτα λεπτά, αλλά το γκολ για τους φιλοξενούμενους θα χαθεί, ωστόσο ήρθε λίγο αργότερα για τους Κρητικούς από το σημείο του πέναλτι...

ΦΩΤΟ 4: Ο Στράτος Μπέντας έχει κάνει το 1-1 και το ζει δυνατά!

ΦΩΤΟ 5: Η μπάλα στα δίχτυα του Εργοτέλη ξανά! Είναι το 2-1 στο 54'...

ΦΩΤΟ 6: Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος του Απόλλωνα Μάριος Σελμανάι μαζί με τους Μπέντα και Μαυρουδή

ΦΩΤΟ 7: Μονομαχία με τον Κούρτι να δείχνει να ελέγχει για λογαριασμό του Εργοτέλη

ΦΩΤΟ 8: Ο Κούτρης σε μια από τις επελάσεις του από τα αριστερά για τους φιλοξενούμενους...

ΦΩΤΟ 9: Φινάλε στο γήπεδο Χαλανδρίου γεμάτο από «κυανόλευκα» χαμόγελα μετά τη μεγάλη νίκη της «Ελαφράς Ταξιαρχίας»

ΦΩΤΟ 10: Οι ποδοσφαιριστές της Κ20 φωνάζουν «ΑΠΟΛΛΩΝ», όλοι μαζί αγκαλιασμένοι, με την προτροπή του κόουτς Δημήτρη Ρούσσου. Κάτι που γίνεται πάντα πριν από την έναρξη και μετά τη λήξη των αγώνων...

Μοιραστείτε το: