13/05/2024
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ | Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 - 07:47

Έσβησε ο «Φαραώ» του Απόλλωνα Τάκης Δούκας

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’60

Απώλεια για την οικογένεια της «Ελαφράς Ταξιαρχίας»… Ο λόγος για το θάνατο του Τάκη (Φώτη) Δούκα. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Απόλλωνα, ο οποίος είχε γεννηθεί πριν από 76 χρόνια στην Αλεξάνδρεια, με αποτέλεσμα να τον ακολουθεί πάντα το προσωνύμιο «Φαραώ», απεβίωσε πρόσφατα και η είδηση έγινε γνωστή μέσω συγγενών του από την Αίγυπτο. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια του χαμού του δεν καταφέραμε να συλλέξουμε, αν και τα τελευταία χρόνια ο εκλιπών αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Κάτι που μας είχε αυθορμήτως αναφέρει και ο ίδιος πριν από τέσσερα χρόνια όταν τον συναντήσαμε (ΦΩΤΟ 2) στην Πάρο, όπου διέμενε μόνιμα, για να μας παραχωρήσει συνέντευξη.
Ο Τάκης Δούκας υπήρξε μια χαρακτηριστική φιγούρα κάτω από τα δοκάρια των «κυανόλευκων» τη δεκαετία του ’60 και είχε πολλούς θαυμαστές στη Ριζούπολη, καθώς ήταν ένας εντυπωσιακός και ικανός γκολκίπερ. Αγωνίστηκε στον Απόλλωνα από τη σεζόν 1960-61 έως και την περίοδο 1967-68 και σε επίπεδο αναμετρήσεων Α’ Εθνικής μέτρησε σχεδόν 100 συμμετοχές με την εκ Σμύρνης ιστορική ομάδα (τα στατιστικά μας, για την ακρίβεια, αναφέρουν 96 παρουσίες). Κάλλιστα την εποχή εκείνη θα μπορούσε να έχει ακόμα περισσότερες συμμετοχές, αλλά μοιραζόταν σχεδόν κάθε χρόνο τα παιχνίδια με τον Βαγγέλη Πασχάλη, ο οποίος υπερασπιζόταν επίσης την εστία της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» το ίδιο διάστημα.    

Ενδεκάδα του Απόλλωνα από το 1962. Διακρίνονται από αριστερά οι: Μουστάκας, Δερμάτης, Βασιλείου, Δούκας, Βερτσώνης, Μπεχράκης (όρθιοι), Μαστρακούλης, Φράγκου, Σεραφείδης, Γ. Καμάρας, Σαββίδης (καθιστοί)

Μοιραστείτε το: