20/04/2024
Εθνικές ομάδες | Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 - 16:56

Πέταξε για τους «16» και βλέπει ψηλά! (video)

Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΡΘΕ ΙΣΟΠΑΛΗ 1-1 ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ, ΑΦΟΥ ΤΗΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ Η ΚΛΗΡΩΤΙΔΑ

«Σφράγισε» την πρόκριση! Η Ελλάδα, την Παρασκευή (28/6), έμεινε στο 1-1 με την Παραγουάη για την 3η αγωνιστική του δ' γκρουπ και πέρασε στους «16» του Μουντιάλ Κ20 ως πρώτη, ύστερα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, με τους Λατινοαμερικανούς να παίρνουν τη δεύτερη θέση.

Η πρόκριση ήρθε πανάξια για τους ποδοσφαιριστές του Κώστα Τσάνα, οι οποίοι προηγήθηκαν με τον Διαμαντάκο, ωστόσο οι Λατινοαμερικανοί, που έπαιζαν από το 24' με δέκα παίκτες, απάντησαν με φοβερό γκολ του Μοντενέγκρο. Η Εθνική Νέων, παρ' όλα αυτά, ήταν σαφώς ανώτερη, είχε δοκάρι, ένα... τσουβάλι ευκαιρίες, αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Έτσι, το φινάλε των ομίλων τη βρήκε να συγκατοικεί με την Παραγουάη στην κορυφή του ομίλου (από 5 πόντους) κι έτσι η πρωτιά κρίθηκε με κλήρωση, που έγινε αμέσως μετά το φινάλε του αγώνα.

Η Εθνική μας γενικότερα, καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, είχε και την πρώτη καλή στιγμή, όταν στο ξεκίνημα ο Μπουχαλάκης έπιασε έναν... κεραυνό, ωστόσο με εντυπωσιακή απόκρουση ο Μορέλ έσωσε την Παραγουάη. Η υπεροχή της Ελλάδας στον αγωνιστικό χώρο ήταν εμφανής, αφού πίεζε, κυκλοφορούσε την μπάλα και έψαχνε περισσότερο το γκολ. Οι ποδοσφαιρστές του Τσάνα, μετά το 23' και την αποβολή του Γκόμεζ, έγιναν ακόμα πιο πιεστικοί και άγγιξαν το τέρμα που έψαχναν στο 45', με ένα φοβερό σουτ του Σταφυλίδη, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι. 

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Ελλάδα ήταν ανώτερη, ωστόσο στην επανάληψη η αλήθεια είναι πως είχε φλύαρη κατοχή. Μία φάση, όμως, ήταν αρκετή, καθώς στο 68' ο Σταφυλίδης σέντραρε, ο Μορέλ έκανε άστοχη έξοδο και ο Διαμαντάκος με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0.

Η Παραγουάη, ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω και 4 λεπτά μετά εκμεταλλεύτηκε μια αδράνεια στην άμυνα της Εθνικής, με τον Μοντενέγκρο με ωραίο ψαλιδάκι να γράφει το 1-1. Από εκεί και πέρα, οι διεθνείς μας προσπάθησαν για το δεύτερο γκολ, πίεσαν, ωστόσο λίγο οι λάθος επιλογές, λίγο το «θολωμένο» μυαλό στο «τελείωμα» των φάσεων, κράτησαν την ισοπαλία μέχρι το φινάλε.

ΕΛΛΑΔΑ (Κ. Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλίδης, Κωνσταντινίδης, Τριανταφυλλόπουλος (37' λ.τρ. Μπουγαΐδης), Κουρμπέλης, Μπάλλας, Φουρλάνος, Μπουχαλάκης (73' Πέλκας), Λυκογιάννης (59' Γιαννιώτας), Κολοβός, Διαμαντάκος.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Β. Γκένες): Μορέλ, Μαρέκο, Παρέδες, Αλόνσο, Γκόμεζ, Ραμίρεζ (76' Κορέα), Σανάμπρια (57' Ακουιλίνο Χιμένεζ), Γκονζάλεζ (46' Μοντενέγκρο), Πίρις ντε Μότα, Μπαλμπουενά, Ρόχας.

Δ' ΟΜΙΛΟΣ - ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ελλάδα 5 (3-2)
2. Παραγουάη 5 (3-2)
3. Μεξικό 3 (5-2)
4. Μάλι 2 (2-7)

ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: 

Μοιραστείτε το: