23/04/2024
Ομάδες | Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 - 06:30

Τσίκλος: «Ο Ολυμπιακός Λαυρίου στη Γ' Εθνική, ποιος το περίμενε»!

Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΩΝ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ» ΜΙΛΑ ΣΤΟ A-SPORTS ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΟ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ * ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ Δ. ΒΕΛΕΤΑΚΟΣ

Η ιστορία του Ολυμπιακού Λαυρίου μοιάζει με παραμύθι. Από τα... αλώνια της Γ' ΕΠΣΑ στη νέα Γ' Εθνική! Και ποιος ξέρει, ίσως το όνειρο για το σωματείο, που έχει έδρα τη Νεάπολη και το «Γεώργιος Ραφιάς», να συνεχιστεί. Πίσω από όλη αυτή την εκπληκτική πορεία βρίσκεται ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» Μιχάλης Τσίκλος... Ο λόγος για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, ο οποίος πριν από 12 χρόνια παρέλαβε μια ομάδα σχεδόν διαλυμένη, την οδήγησε στη Δ' Εθνική και από εκεί, ύστερα από 6 χρόνια, στην τρίτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι παραπάνω επιτυχίες γίνονται ακόμα μεγαλύτερες, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Τσίκλος, σχεδόν όλα αυτά τα χρόνια, είναι ο βασικός χρηματοδότης και εκείνος που παλεύει μόνος του, έτσι ώστε η ομάδα της πόλης του να κάνει περήφανη όχι μόνο τη Νεάπολη αλλά και όλους τους Λαυριώτες. Φυσικά, το έχει πετύχει και με το παραπάνω, σε μια στιγμή μάλιστα που η χώρα μας βρίσκεται σε μια άσχημη οικονομική συγκυρία. Το a-sports.gr συνάντησε τον Μιχάλη Τσίκλο, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα. Δείτε τι είπε για την άνοδο στη Γ' Εθνική, για το αν είχε ονειρευτεί αυτή την πορεία, για τα μελλοντικά σχέδιά του και φυσικά για το αν θα παραμείνει στο τιμόνι του Ολυμπιακού Λαυρίου.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε στο a-sports.gr:

- Για τη σεζόν που έφυγε και το γεγονός πως στον πρώτο γύρο η ομάδα έκανε κακή πορεία, ενώ στο δεύτερο μισό πρωταθλητισμό: «Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος λόγοι υγείας δεν με άφησαν να ασχοληθώ με την ομάδα κι έτσι μοιραία δεν τα πήγαινε καλά. Όλα παίζουν το ρόλο τους... Στο δεύτερο γύρο ήμουν παρών, βοήθησα και με τις μεταγραφές που έκανα μπορέσαμε να βάλουμε ποιότητα και εμπειρία στην ομάδα, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουμε άλλη εικόνα».

- Για τον άθλο του Ολυμπιακού Λαυρίου, ο οποίος για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παίξει στη Γ' Εθνική: «Έγραψε ιστορία η ομάδα μόνο και μόνο που ανέβηκε στην 3η κατηγορία. Έγινε γνωστή σε όλο το Πανελλήνιο με το επίτευγμά της. Ποιος Λαυριώτης θα περίμενε πριν από χρόνια πως ο Ολυμπιακός Λαυρίου κάποτε θα βρίσκεται στη Γ' Εθνική; Ποιος θα περίμενε πως, ίσως, η ομάδα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ;».

- Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός Λαυρίου πέτυχε το στόχο του, έχοντας για κορμό γηγενείς παίκτες: «Ήμασταν η μοναδική ομάδα στη Δ' Εθνική που είχαμε τόσους πολλούς γηγενείς στην ενδεκάδα μας. Παίζαμε με 8 Λαυριώτες και αυτό σίγουρα γιγαντώνει την επιτυχία μας. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός Λαυρίου είναι και η μοναδική ομάδα που κατάφερε να μείνει 6 χρόνια στη Δ' Εθνική, σε μια συγκυρία που τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε πολύ άσχημα σε όλους τους τομείς».

- Για το σχεδιασμό της νέας σεζόν: «Θα γίνει το καλύτερο για την ομάδα. Στόχος μας είναι η διατήρηση των ποδοσφαιριστών που αποτελούν τον κορμό και οι προσθήκες παικτών που θα βοηθήσουν. Ήδη έχω έρθει σε επαφή με έμπειρους ποδοσφαιριστές και οι περιπτώσεις τους βρίσκονται σε καλό δρόμο».

- Για το αν είχε περάσει από το μυαλό του πως ο Ολυμπιακός Λαυρίου από τη Γ' ΕΠΣΑ θα ανέβει κάποτε στην Γ' Εθνική: «Όχι, ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα καταφέρναμε αυτό που πετύχαμε. Είναι μεγάλο κατόρθωμα και μου στοίχισε αρκετά... Μάλιστα, θέλω να πω πως, αν είχα και τη συμπαράσταση της πόλης μας, του Δήμου Λαυρεωτικής δηλαδή, η ομάδα αυτή τη στιγμή θα είχε κάνει πιο πολλά βήματα μπροστά».

- Για τα σενάρια που ακούγονται περί αποχώρησής του από το τιμόνι του Ολυμπιακού Λαυρίου: «Εφόσον εξελιχθούν τα πράγματα ομαλά και έχουμε προπάντων την υγεία μας, συνεχίζουμε κανονικά! Δεν σταματάμε... Θα παραμείνω στην προεδρία του Ολυμπιακού Λαυρίου και πάμε για το καλύτερο δυνατό».

- Για το γεγονός ότι ανέλαβε τον Ολυμπιακό Λαυρίου και όχι τη Λαυρεωτική: «Πριν μπω στον Ολυμπιακό Λαυρίου, είχα επιχειρήσει να αναλάβω τη Λαυρεωτική. Μερικοί παράγοντες, ωστόσο, εκείνης της εποχής δεν με ήθελαν κι έτσι δεν προχώρησε. Αν είχα πάρει τη Λαυρεωτική, που έχει πιο πολύ κόσμο από τον Ολυμπιακό, σίγουρα θα έπαιζε στη Β' Εθνική».


Και το πρώτο «πιστόλι» του Ολυμπιακού Λαυρίου στο a-sports!

Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της πορείας του Ολυμπιακού Λαυρίου προς την άνοδο ήταν ο Δημήτρης Βελετάκος. Ο αρχηγός και πρώτος σκόρερ, φέτος, των «ερυθρολεύκων» (10 τέρματα σε 20 συμμετοχές) με τα γκολ που πέτυχε βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του, έτσι ώστε να πετύχει το στόχο της και να ανέβει από τη Δ' Εθνική στην τρίτη κατηγορία.

Το a-sports.gr συνάντησε τον 28χρονο επιθετικό, ο οποίος, αφού αποκάλυψε πως θα φορά και τη νέα σεζόν τη φανέλα του Ολυμπιακού, απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο του Λαυρίου να στηρίξει το σωματείο, καθώς «κερδισμένη από την παρουσία στη Γ' Εθνική δεν θα βγει μόνο η δική μας ομάδα, αλλά και γενικότερα η πόλη μας, το Λαύριο». Παράλληλα, έβγαλε το καπέλο και στον ισχυρό άνδρα του συλλόγου Μιχάλη Τσίκλο, για το γεγονός πως κρατά μόνος του μια ομάδα, υπογραμμίζοντας: «Ο πρόεδρος είναι ένας προσωπικός λόγος που ανανέωσα»!

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Βελετάκος αναφέρθηκε:

- Στο αν θα παραμείνει στον Ολυμπιακό Λαυρίου και ποιος είναι ο στόχος του: «Ναι, και τη νέα σεζόν θα είμαι στον Ολυμπιακό Λαυρίου. Προσωπικός στόχος και αυτό που εύχομαι για την ομάδα είναι να έχουμε μια καλύτερη σεζόν από πέρσι. Η ομάδα να εξασφαλίσει, αν γίνεται, νωρίς τη σωτηρία της και στη συνέχεια ό,τι βγει...».

- Στην παρουσία του Μιχάλη Τσίκλου στην προεδρία και το κατά πόσο παίζει ρόλο η διοικητική σταθερότητα που υπάρχει στον Ολυμπιακό Λαυρίου: «Όταν αναφερόμαστε σε αυτή την ομάδα, το μυαλό όλων πάει στον πρόεδρο. Παρέλαβε μια ομάδα από τη Γ' ΕΠΣΑ και την έχει φτάσει στη Γ' Εθνική. Την έχει μετατρέψει σε μαγαζί γωνία! Και όλα αυτά, μάλιστα, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας... Εκείνος, όμως, είναι ο βασικός χρηματοδότης του Ολυμπιακού και πολλές φορές χωρίς καμία βοήθεια προσπαθεί για το καλύτερο. Για εμένα, ο κ. Τσίκλος είναι και ένας προσωπικός λόγος που ανανέωσα και παραμένω στο σωματείο...».

- Στο αν ο Ολυμπιακός Λαυρίου μπορεί να σταθεί με το υπάρχον ρόστερ στη Γ' Εθνική: «Θεωρώ πως με το ρόστερ που έχουμε αυτή τη στιγμή θα είναι δύσκολο να σταθούμε. Σε περίπτωση, όμως, που αποκτηθούν 4-5 έμπειρα παιδιά, σε συνδυασμό με τον κορμό που υπάρχει ήδη στην ομάδα από Λαυριώτες παίκτες, νομίζω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα. Άλλωστε, έχουμε καλές βάσεις ως ομάδα, ενώ και την περασμένη σεζόν έγινε καλή δουλειά τόσο από τους προπονητές μας όσο και από το γυμναστή Ανδρέα Δεληγιάννη, ο οποίος, παρά τις προτάσεις που είχε από ομάδες της Σούπερ Λίγκας, αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια του Ολυμπιακού Λαυρίου και έμεινε στο σωματείο».

- Στο μήνυμα που θέλει να στείλει στους φιλάθλους του Ολυμπιακού Λαυρίου και όχι μόνο: «Νομίζω πως πρέπει να συνεχίσουν να μας στηρίζουν, αυτοί που πραγματικά θέλουν το καλό της ομάδας. Προσωπικά θα έκανα κάλεσμα, μάλιστα, σε όλον το φίλαθλο κόσμο του Λαυρίου να έρθει στο γήπεδο, αφού μέσα από την παρουσία του Ολυμπιακού στη Γ' Εθνική θα αναδειχτεί όχι μόνο το σωματείο, αλλά και γενικότερα όλη η πόλη μας».

Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ:

 

Επιμέλεια: Νίκος Τζαλίδης

Μοιραστείτε το: