26/01/2021
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ | Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 - 14:34

Θλίψη στον Εργοτέλη για το χαμό του Μανώλη Φαρσάρη

Οι Κρητικοί αποχαιρέτησαν τον ιστορικό πρόεδρο του συλλόγου που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών

Ένας ιστορικός για τον Εργοτέλη πρόεδρος «έφυγε» από τη ζωή. Συγκεκριμένα ο Μανώλης Φαρσάρης άφησε τα εγκόσμια σε ηλικία 87 ετών και οι Κρητικοί με ανακοίνωσή τους τη Δευτέρα (30/11), εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στους οικείους του και έγραψαν για την ιστορία του στο σύλλογο της ομάδας.

Αναλυτικά η ΠΑΕ Εργοτέλης αναφέρει για τον χαμό του ιστορικού της προέδρου τα εξής:

«Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ με συγκίνηση αποχαιρετούν τον ιστορικό Πρόεδρο του Συλλόγου μας Μανώλη Φαρσάρη, σε ηλικία 87 ετών.

Ο εκλιπών υπήρξε μια από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες του τόπου μας με μεγάλη προσφορά στα κοινά και τον διέκριναν η εντιμότητα, το ήθος, η λεπτότητα του χαρακτήρα του, ενώ παράλληλα ήταν και ένας γνήσιος δημοκράτης αγωνιστής.

Το 1946 έρχεται σε επαφή με το Σύλλογο και αυτό τον σημαδεύει για πάντα. Το 1963, νέος δικηγόρος τότε, μπαίνει στο Συμβούλιό του, μαζί με "παραγοντικούς θρύλους" όπως ο Μιχάλης Μεσσαριτάκης, ο Γιώργος Γιαννουλάκης, ο Μουρατίδης και άλλοι, οι οποίοι ηγούνται της ομάδας την δεκαετία 60'-70'.

Το 1966 εκλέγεται πρόεδρος του ΕΡΓΟΤΕΛΗ και πρωτοστατεί, μαζί με το υπόλοιπο Συμβούλιο και άλλους, στη πραγματοποίηση της συναυλίας του Μίκη Θεοδωράκη στο Μαρτινέγκο, που είχε πανελλήνιο αντίκτυπο. Διώκεται για τη στάση του και τις πολιτικές του απόψεις από τη δικτατορία, όμως δεν εγκαταλείπει ποτέ το Σύλλογο.

Ενεπλάκη παραγοντικά και τη δεκαετία 70'-80' ενώ ποτέ, μέχρι που το επέτρεπε η υγεία του, δεν έπαψε να ενδιαφέρεται και να συμβάλλει με τον μοναδικό του τρόπο στην πρόοδο του Συλλόγου.

«Εάν αγαπούμε το Σύλλογο, δεν είναι για την προεδρία, αλλά γιατί είμαστε οπαδοί και υπηρέτες αυτής της ιδέας που λέγεται ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ», έλεγε. Αυτός ήταν ο Μανώλης Φαρσάρης.

Όλοι στον ΕΡΓΟΤΕΛΗ θα τον θυμόμαστε πάντα ως έναν άνθρωπο παράδειγμα για όλους.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Μοιραστείτε το: