26/01/2021
ΞΑΝΘΗ | Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 - 14:15

Εύσημα στην Ξάνθη από τον βοηθό του Φαν'τ Σιπ

Ο Μιχάλης Βαλκάνης περιμένει πως με το πρότζεκτ που θα παρουσιάσει φέτος η ακριτική ομάδα θα επιστρέψει άμεσα στη Σούπερ Λίγκα 1

Περιμένει την άμεση επιστροφή της στα «μεγάλα σαλόνια»…

Σε συνέντευξη που έδωσε ο συνεργάτης του Τζον Φαν’τ Σιπ, Μιχάλης Βαλκάνης αναφέρθηκε στην Ξάνθη την οποία περιμένει άμεσα να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκα 1.

Ο Βαλκάνης δήλωσε μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα «theworldgame.sbs.com.au» πως γνωρίζει τον ιδιοκτήτη των Ακριτών, Μπιλ Πάπας (είναι Ελληνοαυστραλός και ίδιος), όπως και τον προπονητή της ομάδας Τόνι Πόποβιτς και χαρακτήρισε το πρότζεκτ τους εξαιρετικό.

Συγκεκριμένα ο συνεργάτης του Φαν’τ Σιπ ανάφερε τη Δευτέρα (30/11):

«Έχοντας Αυστραλό ιδιοκτήτη που θα δείξει υπομονή είναι κάτι κρίσιμο, καθώς όλοι ξέρουμε ότι η Ελλάδα έχει ανυπόμονους ιδιοκτήτες. Έχω δει παραδείγματα όπου προπονητές απολύονται πριν ξεκινήσει η σεζόν. Δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο στην καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής (σε Ηρακλή, ΑΕΛ και Άγιο Νικόλαο). Το πιο σημαντικό είναι ότι έχεις δύο ανθρώπους στην κορυφή του δένδρου, τον ιδιοκτήτη και τον προπονητή, οι οποίοι έχουν την ίδια φιλοσοφία και ξεκάθαρο πλάνο.

Υπάρχει ένα business plan εκτός αγωνιστικού χώρου και μία φιλοσοφία και θα αφιερώσουν τον απαιτούμενο χρόνο για να τα εφαρμόσουν. Για μένα δείχνει ένα εξαιρετικό πρότζεκτ. Συχνά στην Ελλάδα οι ιδιοκτήτες καθοδηγούνται μόνο από τα αποτελέσματα και θέλουν άμεση επιτυχία. Ζουν μέρα με τη μέρα και δεν βλέπουν το δάσος αλλά μόνο το δέντρο, δεν έχουν ένα ευρύτερο σχέδιο ή τον ρομαντισμό να παίζουν οι ομάδες τους ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αυτό γίνεται ειδικά στη Super League 2. Προσδοκώ ότι ο Πόποβιτς θα πάει πολύ καλά και θα επαναφέρει την Ξάνθη αμέσως στη μεγάλη κατηγορία».

Ο Βαλκάνης μεταξύ άλλων στάθηκε ακόμα στην παρουσία Αυστραλών όπως οι Γιούρμαν, Μπριλάντε, Ιζό, Κάλατς και Ντίλες. Όπως επεσήμανε, αυτό θα φέρει σταθερότητα και συνοχή. «Θα μπορέσει έτσι να εφαρμόσει αυτό που θέλει να κάνει», δήλωσε και συνέχισε: «Είναι μία φανταστική ευκαιρία για τον ίδιο να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ως προπονητής σε έναν δύσκολο ανταγωνισμό. Η Ξάνθη έχει ιστορία, εξαιρετικές εγκαταστάσεις και όσο πιο γρήγορα αρχίσει το πρωτάθλημα, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσει και ο ίδιος.

Εάν πετύχουν την άνοδο, κάτι που μπορούν, είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν σε ένα καλό επίπεδο όπως είναι η Super League 1».

Μοιραστείτε το: