29/04/2024
Europa League | Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 - 23:56

Ήρθε από τον πάγκο κι έστειλε τη Γιουνάιτεντ στα προημιτελικά ο Πογκμπά

Με γκολ του Γάλλου μέσου στο 48', οι «κόκκινοι διάβολοι» απέδρασαν με το διπλό (0-1) από την έδρα της Μίλαν και προκρίθηκαν στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ

Εδειξε τα δόντια της... Αήττητη συνεχίζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την πορεία της στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς το βράδυ της Πέμπτης (18/3) επικράτησε με 1-0 της Μίλαν μέσα στο «Σαν Σίρο» και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Αν και ταξίδεψαν στην Ιταλία με μειονέκτημα μετά και το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Ολντ Τράφορντ», οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και να αποδείξουν ότι δεν θεωρούνται άδικα ένα εκ των μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ήταν ο Πογκμπά ο οποίος μπήκε αλλαγή στην ανάπαυλα, σκόραρε στο 48' και της χάρισε την πρόκριση.

Οι «ροσονέρι» είχαν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο και δεν κινδυνευσαν από τους φιλοξενούμενους που είχαν πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Μάλιστα και οι δύο σημαντικότερες ευκαιρίες ανήκαν στην ομάδα του Στέφανο Πιόλι. Αρχικά, στο 41' ο Χέντερσον απέκρουσε το σουτ του Σαλεμάκερς ενώ στο 45' ο Κρούνιτς πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αντικατέστησε στην ανάπαυλα τον Ράσφορντ με τον Πογκμπά και στο 48' ο Γάλλος μέσος τον δικαίωσε καθώς, εκμεταλλευόμενος μία τρικυμία στην άμυνα των γηπεδούχων, με σουτ άνοιξε το σκορ. Μετά το γκολ που δέχθηκε και με την είσοδο του Ιμπραΐμοβιτς, η ιταλική ομάδα ανέβηκε και απείλησε δις με ένα σουτ του Σαλεμάκερς (50') και μία κεφαλιά του Ιμπραΐμοβιτς (74') όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Χέντερσον έδειξε τα αντανακλαστικά του. Στα λεπτά που απέμεναν οι φιλοξενούμενοι προστάτευσαν με σχετική άνεση το προβάδισμά τους, έχοντας μάλιστα και μία καλή στιγμή σε κεφαλιά του Πογκμπά που πέρασε ελάχιστα άουτ, και έκλεισαν θέση για τα προημιτελικά.

Διαιτητής ήταν ο Μπριχ (Γερμανία), με βοηθούς τους Μπορς (Γερμανία) και Λουπ (Γερμανία). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Φριτζ (Γερμανία) και AVAR ο Στέγκεμαν (Γερμανία). Τέταρτος ήταν ο Ντίνγκερτ (Γερμανία).

Κίτρινες: 64' Καλουλού, 77' Νταλότ, 85' Κιάερ, 90+5' Ερνάντες - 90+3' Σο.

ΜΙΛΑΝ (Στέφανο Πιόλι): Τζ. Ντοναρούμα, Καλουλού (65' Νταλότ), Κιάερ, Τομόρι, Ερνάντες, Κεσί, Μεϊτέ, Κρούνιτς (72' Ντίας), Τσαλχάνογλου, Σαλεμάκερς, Καστιγιέχο (65' Ιμπραΐμοβιτς).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Χέντερσον, Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Γκρίνγουντ, Τζέιμς, Φερνάντες, Ράσφορντ (46' Πογκμπά).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: