18/01/2021
Ελλάδα | Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 - 11:18

Παγώνη: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τον Ιανουάριο»

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά επεσήμανε πως δεν υπάρχει περίπτωση να αρθεί το Lockdown στις 7 Δεκεμβρίου

Άνοιγμα σχολείων από του χρόνου… Η Ματίνα Παγώνη μίλησε τη Δευτέρα (30/11) για τα θέματα που απασχολούν τη χώρα σχετικά με τον κορωνοϊό.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά τόνισε στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» πως στις 7 Δεκεμβρίου δεν πρόκειται να αρθεί κανένας περιορισμός.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε 7 Δεκέμβρη», ήταν τα λόγια της, ενώ παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο.

Η Παγώνη σημείωσε πως ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων με κορονοϊό παραμένει υψηλός, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και νέες διασωληνώσεις.

«Έχουμε σίγουρα 10 μέρες», για να μειωθούν τα κρούσματα και «το ασφαλές θα είναι γύρω στα 500 κρούσματα και οι διασωληνωμένοι σε διψήφιο αριθμό», είπε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε, εξάλλου, πως και μετά το άνοιγμα της αγοράς χρειάζεται προσοχή, γιατί μπορεί να δούμε τις επιπτώσεις το επόμενο 15νθήμερο.

Τέλος, η Παγώνη ανάφερε πως  με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ημερών και όχι της Κυριακής, όπου τα τεστ που έγιναν ήταν λιγότερα, υπάρχει μια μείωση μικρή και σταδιακή, που πρέπει οι επιστήμονες να παρακολουθήσουν όλη την επόμενη εβδομάδα.

Μοιραστείτε το: