25/04/2024
Εθνικές ομάδες | Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 - 16:04

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελπίδων για το Euro 2025

Κόντρα σε Πορτογαλία, Κροατία, Λευκορωσία, Νησιά Φερόε και Ανδόρα η «γαλανόλευκη» * Τι είπε ο Νίκος Παπαδόπουλος

Την Πέμπτη (2/2) έμαθε η Εθνική Ελπίδων τους αντιπάλους της για τα προκριματικά του Euro 2025. Πορτογαλία, Κροατία, Λευκορωσία, Νησιά Φεροέ και Ανδόρα θα αντιμετωπίσει η «γαλανόλευκη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τους Ίβηρες η Εθνική κληρώνεται για δεύτερη διαδοχική φορά, καθώς επίσης ότι τόσο η Πορτογαλία, όσο η Κροατία έχουν πάρει την πρόκριση για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2023.

Στην τελική φάση (Σλοβακία) θα προκριθούν απευθείας οι 9 επικεφαλής των ομίλων και οι 3 καλύτεροι δεύτεροι, ενώ οι υπόλοιποι 6 δεύτεροι θα δώσουν αγώνες μπαράζ.

Στη Νιόν βρέθηκε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος μετά το τέλος της κλήρωσης δήλωσε: «Γνωρίζαμε ότι θα έχουμε ως αντιπάλους στον όμιλο δύο ισχυρές ομάδες και οι υπόλοιπες θα ήταν πιο βατές. Η Πορτογαλία και η Κροατία είναι χώρες που δίνουν μεγάλη σημασία στο ποδόσφαιρο υποδομής γι αυτό και έχουν σημειώσει μεγάλα βήματα προόδου, κάτι που φαίνεται τόσο στις μικρές ηλικίες όσο και στις επιτυχίες που έχουν σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων Ανδρών. Εμείς ωστόσο πρέπει να δώσουμε την κατάλληλη προσοχή και να δείξουμε σοβαρότητα σε όλους τους αγώνες, τόσο σε αυτούς με τους δύο δυνατούς αντιπάλους, όσο και σε εκείνους με τη Λευκορωσία, τα Φερόε και την Ανδόρα, καθώς πλέον οι αποστάσεις έχουν μικρύνει και όλες οι ομάδες είναι υπολογίσιμες.

Εκείνο που έχει σημασία είναι να προετοιμαστούμε κατάλληλα, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας και να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στα παιχνίδια. Υπάρχει ταλέντο στους ποδοσφαιριστές της Ελπίδων και όρεξη για δουλειά από όλους. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν και με τη στήριξη της Ομοσπονδίας αισιοδοξώ ότι θα πάμε καλά. Εύχομαι και ελπίζω τα παιδιά να αγωνίζονται όσο το δυνατόν περισσότερο στις ομάδες τους, ώστε να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους.

Η προσπάθεια όλων στην Ομάδα ξεκινάει από σήμερα».

Μοιραστείτε το: