06/10/2022
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 - 20:50

Για 2 χρόνια νέος πρόεδρος της ΚΕΔ ο Στέφεν Μπένετ

Με ψήφους 11-2 η εκλογή του Άγγλου αρχιδιαιτητή * Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ για την απευθείας άνοδο από την SL2 στην SL1 και της πτώσης από τη Σούπερ Λίγκα 1 στη Σούπερ Λίγκα 2

Στέφεν Μπένετ και επίσημα…

Ο Άγγλος είναι από το απόγευμα της Παρασκευής (22/7) ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για τα επόμενα 2 χρόνια.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Μπαλτάκος πρότεινε τον Μπένετ για τον αντικαταστάτη του Μαρκ Κλάτενμπεργκ και μετά από ψηφοφορία που έγινε, ο Άγγλος με ψήφους 11 υπέρ, 2 κατά και 1 λευκό, θα είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔ για την επόμενη διετία.

Στο μεταξύ η ΕΠΟ επισημοποίησε την απόφαση για την άνοδο από τη Σούπερ Λίγκα 2 στη Σούπερ Λίγκα 1, αλλά και τον υποβιβασμό από την SL1 στην SL2. Έτσι, καταργείται το μπαράζ ανόδου-παραμονής και με ψήφους 9 υπέρ και 5 κατά από την SL1, οι 2 τελευταίες ομάδες της μεγάλης κατηγορίας θα υποβιβάζονται, ενώ οι πρωταθλητές των 2 ομίλων της SL2 θα παίρνουν την άνοδο.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

«H Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συνεδρίασε εκ νέου προκειμένου να λάβει αποφάσεις αναφορικά με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις.

· Επικύρωσε με ψήφους 11 υπέρ, 2 κατά και 1 λευκό την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ομοσπονδίας να ορισθεί πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για τις δύο επόμενες αγωνιστικές περιόδους ο κ. Στέφεν Μπένετ. Νωρίτερα, η Ε.Ε.Π. έκανε δεκτή με ψήφους 8 υπέρ, 3 κατά και 2 λευκά την εισήγηση του προέδρου της και προέδρου της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου για ορισμό του κ. Μπένετ ως προέδρου της ΚΕΔ.

· Σε σχέση με την άνοδο και τον υποβιβασμό στις Super League 1 και Super League 2 για την περίοδο 2022-2023, η Ε.Ε. αποφάσισε με ψήφους 9 υπέρ, 5 κατά ότι από την SL1 θα υποβιβάζονται δύο ομάδες και από τη SL2 θα ανεβαίνουν δύο ομάδες, οι πρωταθλήτριες των δύο ομίλων.

· Επικύρωσε την ομόφωνη έγκριση από την Ε.Ε.Π. του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου και του Κανονισμού Β΄ Ομάδων, με τις παρατηρήσεις που συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν. Επίσης, επικύρωσε την ομόφωνη έγκριση από την Ε.Ε.Π. των Κανονισμών Παρατηρητών Αγώνων, Προπονητών Ποδοσφαίρου ΕΠΟ, Λειτουργίας Σχολής Προπονητών και Διεξαγωγής Αγώνων Αναπτυξιακών Ηλικιών».

 

Μοιραστείτε το: