11/08/2022
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 - 22:45

SL2: Η τεράστια ευθύνη Αυγενάκη και η διακοπή, που ισοδυναμεί με διάλυση!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού - δημιουργός της… γιγαντιαίας κατηγορίας των δύο ομίλων και των 34 ομάδων (!), εφόσον δεν βρεθεί άκρη με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά οφείλει να βρει πόρους, διότι διαφορετικά θα αποδειχθεί ότι κορόιδεψε τους πάντες

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Εργοτέλης, Γιώργος Τουτζάρης επί της ουσίας προανήγγειλε «λουκέτο» στη Σούπερ Λίγκα 2! Κι όλα αυτά πριν το Δ.Σ. της Τετάρτης (10/11)… Αυτή η προοπτική, ωστόσο, είναι όχι απλά επικίνδυνη, αλλά καταστροφική για την κατηγορία ολόκληρη. Στην πραγματικότητα μια διακοπή του πρωταθλήματος τη δεδομένη στιγμή ισοδυναμεί με διάλυση! Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Και η διάλυση θα είναι ολική, ολοκληρωτική, οριζόντια και κάθετη, επηρεάζοντας όλο το οικοδόμημα της κατηγορίας, οργανωτικό, αγωνιστικό, διοικητικό. Χωρίς σχέδιο μια πιστολιά στον αέρα, δεν θα συγκινήσει κανέναν, αφού είναι γνωστό ότι μετά τη Σούπερ Λίγκα 1 και τα μεγάλα συμφέροντα υπάρχει το… χάος. Και μεταξύ μας η κορυφαία κατηγορία δεν θα χαλαστεί καθόλου να μην παίξει η δεύτερη και να μην υποβιβασθεί κανείς!

Η ΕΡΤ παίζει το δικό της παιχνίδι, δίνει ψίχουλα για την Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και είναι σκληρή και αδιάφορη. «Βλάχους και ανύπαρκτους», λέει τις ομάδες της κατηγορίας απαξιωτικά, έδωσε μια προσφορά που δια 34 ΠΑΕ είναι αστεία και τέλος!

Αλλά, όσο άδικο κι αν είναι αυτό, η Δημόσια Τηλεόραση κοιτά το συμφέρον της για ένα προϊόν, που δεν θέλει (είναι γνωστό ότι η τωρινή διοίκηση της ΕΡΤ δεν… γουστάρουν καθόλου το ποδόσφαιρο).

Η ευθύνη, όμως, ανήκει σε άλλον… Το όνομα Λευτέρης Αυγενάκης περικλείει τα πάντα. Η Σούπερ Λίγκα 2, αυτή η γιγαντιαία κατηγορία των δύο ομίλων και των 34 ομάδων είναι δικό του δημιούργημα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υποχρέωσε όποιον ήθελε να μπει στη νέα του κατηγορία με 500.000 ευρώ (350.000 Μετοχικό Κεφάλαιο + 150.000 εγγυητική επιστολή). Παράλληλα ο νόμος που κατασκεύασε την SL2 προέβλεπε Κεντρική Τηλεοπτική Διαχείριση τριετούς διαρκείας, αλλά τώρα με την ΕΡΤ το πράγμα στραβώνει.

Η ευθύνη Αυγενάκη είναι τεράστια, εκεί πρέπει να στραφούν με όλες τους τις δυνάμεις οι ομάδες, εκείνος έκανε εξαγγελίες, εκείνος έταξε και εκείνος -αν η ΕΡΤ εμείνει στην αδιαπραγμάτευτη θέση της- είναι υποχρεωμένος να βρει από αλλού πόρους για τις ομάδες, ώστε να υπάρχει μια αξιοπρεπή διαβίωση. 

Έχει αποκλειστική ευθύνη ο Αυγενάκης, αποκλειστική (ακόμα και για το ότι έταξε πως όλα θα είναι καλύτερα και με την παρουσία των ομάδων Β’ των Big 4)! Κι αν δεν κάνει κάτι έμπρακτα τότε θα αποδειχθεί ότι κορόιδεψε τους πάντες στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Και όπως έρχονται τα πράγματα η -ΑΣΦΑΛΩΣ- άδικη και κακή πρόταση της ΕΡΤ είναι μονόδρομος, η λύση είναι να υπάρξει υπογραφή με παράλληλη εξασφάλιση από τον Αυγενάκη επιπλέον πόρων, όπως οφείλει να κάνει. Διαφορετικά η διάλυση είναι ορατή σε όλα τα επίπεδα της Σούπερ Λίγκας 2.    

Μοιραστείτε το: