24/06/2021
Ειδήσεις | Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 - 16:09

Τσέφεριν: «Ποτέ ξανά Euro σαν το φετινό, είναι πολύ περίπλοκο»

Συνέντευξη στους «New York Times», με αφορμή την επικείμενη έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παραχώρησε ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν ξεκαθάρισε μέσω συνέντευξής του στη γνωστή εφημερίδα «New York Times» ότι η OΥΕΦΑ δεν πρόκειται να διοργανώσει ξανά Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όπως αυτό που αρχίζει σύντομα, λόγω των πολλών ιδιαιτεροτήτων του.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ επισήμανε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί ανάλογη διοργάνωση όπως η φετινή, η οποία μάλιστα έχει τον εν λόγω τρόπο διεξαγωγής για να εορταστεί η 60ή επέτειος από τη «γέννηση» της.

«Δεν θα το ξανακάνουμε ποτέ, είναι πολύ περίπλοκο και τώρα είναι ακόμη περισσότερο» δήλωσε ο Τσέφεριν, θέλοντας ουσιαστικά να δώσει την ευθύνη της επιλογής του εν λόγω format στον προκάτοχό του, Μισέλ Πλατινί.

Ο τελευταίος πρότεινε να πάρει αυτή την μορφή το Euro το 2012, όταν η Τουρκία, όντας το μόνο κράτος που προσφέρθηκε να φιλοξενήσει την διοργάνωση, αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά της, με την ελπίδα να αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μοιραστείτε το: