17/05/2021
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 - 19:00

«Έφυγε» ο Σπύρος Γιατράς

Ο σπουδαίος στιχουργός είχε βάλει τη σφραγίδα του σε διαχρονικά τραγούδια

Θλίψη στον χώρο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού έφερε τη Δευτέρα (19/4) η είδηση του θανάτου του σπουδαίου στιχουργού Σπύρου Γιατρά.

Ο εκλιπών είχε υπογράψει τους στίχους διαχρονικών τραγουδιών, όπως πχ το «Της γυναίκας η καρδιά» που ερμήνευσε μοναδικά ο αξεπέραστος Στράτος Διονυσίου, ενώ είχαν συνεργαστεί μαζί του μεταξύ άλλων και οι Τόλης Βοσκόπουλος, Γιάννης Πάριος, Θέμης Αδαμαντίδης, Σταμάτης Γονίδης, Πίτσα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Κοντολάζος, Αντύπας, Βασίλης Καρράς και Νότης Σφακιανάκης. 

Ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν τα τραγούδια Ο αετός, Σώμα μου, Μήπως είμαι τρελός, Στη μέση του δρόμου, Σιγανές ψιχάλες, Περπατάμε παράλληλα, Δεν θα πετάξουμε ποτέ, Είσαι ένα πιστόλι, Μα εσύ με καις, Με τα μάτια μιλάμε εμείς, Ο Νταβατζής, Οι Σκιές, Καλύτερα μαζί σου και τρελός, Μας υποχρέωσες, Όλα σ’αγαπάνε, Αν δεν είχα και σένανε, Άλλοθι, Δεν πάω πουθενά κ.α.

Ο Σπ. Γιατράς το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν, αρχικά στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο και στη συνέχεια στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ενώ την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο facebook ο επίσης στιχουργός Ηλίας Φιλίππου.

«Δυστυχώς οι απρόσμενα θλιβερές ειδήσεις αυτού του καιρού μας έχουν διαλύσει ψυχολογικά …Σήμερα έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφος πολυαγαπημένος φίλος σπουδαίος στιχουργός συναγωνιστής μου αμέτρητα χρόνια άνθρωπος με το αξεπέραστο χιούμορ και τη μοναδική εξυπνάδα ο…ο…ο…δε ξέρω τι να πρωτοπώ και τι να πρωτογράψω. Αγαπημένε Σπύρο Γιατρά …απίστευτη θλίψη και μεγάλο κενό δεν υπάρχουν λόγια…δυστυχώς να περιγράψουν τις στιγμές και την αλήθεια θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του και στους δικούς του ανθρώπους», έγραψε ο Η. Φιλίππου.

Μοιραστείτε το: