23/01/2021
Ελλάδα | Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 - 20:16

Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα 18 γαλλικά αεροσκάφη Rafale

«Ναι» από Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ΚΙΝ.ΑΛ. και Ελληνική Λύση * Τι είπε ο Παναγιωτόπουλος

Νόμος του κράτους και με ευρεία πλειοψηφία έγινε την Πέμπτη (14/1) το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας για την αγορά 18 γαλλικών αεροσκαφών Rafale, μια και υπερψηφίστηκε στη Βουλή από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης.

Αντίθετα, καταψήφισαν το νομοσχέδιο τόσο το ΚΚΕ όσο και το ΜέΡΑ 25, με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να έχει ζητήσει νωρίτερα τη στήριξη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, ώστε η Ελλάδα να στείλει ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι και όπως πρέπει προκειμένου να διαφυλάξει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Σε λιγότερο από έναν χρόνο από την έναρξη των διαπραγματεύσεων το πρώτο Rafale θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Τανάγρας. Και από το επόμενο καλοκαίρι και τα επόμενα δύο χρόνια, 18 ''ριπές'' υπερηχητικού ανέμου -όπως λέγονται τα αεροσκάφη- θα έρθουν και θα πετάξουν στον εθνικό εναέριο χώρο και θα σκεπάσουν το Αιγαίο με τα φτερά και τα όπλα τους.

Καλώ τις παρατάξεις να συμβάλουν μαζί μας στην καταλυτική αυτή κίνηση για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αλλάζουν οι ισορροπίες ισχύος στο Αιγαίο απέναντι στην Τουρκία που «δείχνει πρόθυμη να προσέλθει στο διάλογο, αλλά έχει προκαλέσει πριν λίγους μήνες την καθολική κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας».

Μοιραστείτε το: