23/01/2021
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 - 23:32

Καρέ ελληνικών ταινιών στο 32ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τεργέστης

Θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 21 μέχρι τις 30 Ιανουαρίου

Σημαντική θα είναι η παρουσία της χώρας μας στο 32ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τεργέστης, μια και θα πάρουν μέρος τέσσερις ελληνικές ταινίες.

Το εν λόγω φεστιβάλ θα διεξαχθεί διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού από τις 21 μέχρι τις 30 Ιανουαρίου και στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μεγάλου μήκους διαγωνίζεται η ταινία «Παρί» του Σιαμάκ Ετεμάντι, ενώ στο διαγωνιστικό μικρού μήκους οι ταινίες «Goads» της Ίριδος Μπαγλανέα και η «Βούτα» του Δημήτρη Ζάχου.

Στο «Παρί» (συμπαραγωγή Ελλάδος, Ολλανδίας και Βουλγαρίας) ο Ιρανός σκηνοθέτης Σιαμάκ Ετεμάντι αφηγείται μια ιστορία με φόντο τη σημερινή Αθήνα, στην οποία ο ίδιος ζει και εργάζεται εδώ και χρόνια. Η εξαφάνιση ενός Ιρανού φοιτητή στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο ωθεί τη μητέρα του σε μια αμφίσημη περιπέτεια αναζήτησης. Ελληνική εταιρεία παραγωγής είναι η Heretic. Ερμηνείες: Melica Foroutan, Shahbaz Noshir, Σοφία Κόκκαλη.

Στη «Βούτα» του Δημήτρη Ζάχου η ιστορία εκτυλίσσεται στις παρυφές μιας μεγαλούπολης και έχει θέμα τη σχέση ενός εφήβου με τον πατέρα του. Ο τελευταίος μόλις βγήκε από τη φυλακή. Ο τίτλος της ταινίας προέρχεται από ένα είδος περιστεριού, τη Βούτα, που πέφτει από ψηλά με ιλιγγιώδη ταχύτητα, επιβραδύνοντας λίγο πριν από την πρόσκρουσή της στο έδαφος.

Στο «Goads» η Ίρις Μπαγλανέα επιχειρεί μια σύντομη καταβύθιση στην ψυχολογία ενός κοριτσιού θέλοντας να συνθέσει μια ιστορία ενηλικίωσης. Φόντο της ταινίας είναι το φυσικό τοπίο γύρω από το Λιτόχωρο.

Σημειώνεται ότι θα προβληθεί και η ταινία «Το βλέμμα του Οδυσσέα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου ως σύνδεση του σήμερα με το χθες.

Μοιραστείτε το: