23/01/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021 - 16:47

SL2-FL: Ευχαριστίες, δεσμεύσεις αλλά και αίτημα να βρεθεί λύση για τη Football League

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας * Τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα (11/1) για τις ομάδες της τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2 επιτέλους ξεκινά και η διοργανώτρια αρχή ευχαρίστησε με ανακοίνωση το Σάββατο (9/1) την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους που άναψαν το πράσινο φως.

Εκφράζεται η δέσμευση ότι θα τηρηθεί απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό, αλλά υπογραμμίζεται και η ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση και για τη Football League, όπου δεν έχουν επαναρχίσει ακόμη οι ομαδικές προπονήσεις για τις 20 ομάδες.

Αναλυτικά: «Η διοίκηση και ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β’ Εθνικής κατηγορίας Super League 2 και Football League, επιθυμεί να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες της προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Επικρατείας, κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκο Χαρδαλιά, καθώς επίσης και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του Covid-19 για την έγκριση του αιτήματος των μελών μας για έναρξη της διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Super League 2.

Με την πανδημία να μην υποχωρεί και τη θωράκιση της δημόσιας υγείας να αποτελεί πρώτιστη αποστολή όλων μας, επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας για αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου απ’ όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος, έτσι ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι διασποράς του ιού.

Η συγκεκριμένη χορήγηση άδειας διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Super League 2, ωστόσο, δεν δίνει ολοκληρωτική λύση στο ασφυκτικό αδιέξοδο που “πνίγει” εδώ και μήνες εκατοντάδες οικογένειες επαγγελματιών που ζουν από το ποδόσφαιρο, καθώς παραμένει σε αδράνεια το πρωτάθλημα της Football League 2, στις ομάδες του οποίου δεν έχει δοθεί ακόμη άδεια ούτε για επιστροφή στις προπονήσεις.

Η Ένωση μας βρίσκεται σε καθημερινή συνεργασία τόσο με την κυβέρνηση, όσο και με τις υγειονομικές αρχές της χώρας, προκειμένου να δοθεί διέξοδος και στο δικό τους πρόβλημα που, δυστυχώς, παραμένει ακόμη άλυτο. Το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ένα και αδιαίρετο και οφείλουμε άπαντες να αγωνιζόμαστε για την προάσπιση όλων των επαγγελματιών που βιοπορίζονται από αυτό, από την ψηλότερη μέχρι τη χαμηλότερη βαθμίδα του».

Παράλληλα, η Ένωση SL2-FL γνωστοποίησε ότι τη Δευτέρα (11/1) θα διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη για τα θέματα που αφορούν τη Football League.

«Σας γνωρίζουμε ότι τη Δευτέρα 11/1/2021 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των ομάδων της Football League μέσω τηλεδιάσκεψης (11:00 Βόρειος Όμιλος, 13:00 Νότιος Όμιλος) με θέματα: Ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις, Υγειονομικό Πρωτόκολλο», αναφέρεται σχετικά.

Μοιραστείτε το: