18/01/2021
Ελλάδα | Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 - 13:10

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας η απόφαση για τα σχολεία

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση αλλά είναι μια πολύπλοκη διαδικασία

Περιμένοντας το «πράσινο φως»… Η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα μίλησε τη Δευτέρα (30/11) στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» για το θέμα με τα σχολεία και το πότε θα ανοίξουν αυτά.

Η Γκίκα ανάφερε πως: «Πρόθεσή μας να ανοίξει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά είναι μία πολύπλοκη διαδικασία, είναι σύνθετο θέμα. Αυτή η συζήτηση θα γίνει τέλος της εβδομάδας με την εισήγηση των ειδικών».

H γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο θέλει να επιστρέψουν οι μαθητές το συντομότερο δυνατόν στις αίθουσες, καθώς: «Πρόθεσή μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Η δια ζώσης εκπαίδευση δεν αντικαθίστανται».

Τέλος η Γκίκα τόνισε ότι ακόμα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το άνοιγμα των σχολείων πριν τα Χριστούγεννα ή με το νέο έτος, αφού η κυβέρνηση περιμένει πότε οι λοιμοξιολόγοι να δώσουν το «πράσινο φως».

Το σίγουρο είναι πως από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις.

Μοιραστείτε το: