18/01/2021
Κόσμος | Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 - 20:44

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: «Τέλος του έτους με αρχές του 2021 η αδειοδότηση των πρώτων εμβολίων»

Ο ΕΜΑ εξετάζει αυτή τη στιγμή την έγκριση τριών υποψήφιων εμβολίων κατά του  Covid-19

Συνεχίζονται τα ευχάριστα νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου, η αδειοδότηση των πρώτων εμβολίων αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του 2020 έως τις αρχές του 2021.

Ο ΕΜΑ που έχει ως έδρα το Άμστερνταμ και αποστολή του είναι να δώσει την αδειοδότηση και τον έλεγχο των φαρμάκων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην ενημέρωση του την Δευτέρα (23/11), αναφέρει τα εξής: «Σε αυτό το στάδιο είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια τους χρόνους αδειοδότησης των εμβολίων, διότι δεν έχουμε ακόμη όλα τα δεδομένα και τα αποτελέσματα των διαρκών αξιολογήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ανάλογα με την πρόοδο της αξιολόγησης, ο EMA θα μπορούσε να είναι σε θέση να ολοκληρώσει την αξιολόγηση των πιο προχωρημένων υποψηφίων προς το τέλος αυτού του έτους ή στην αρχή του επόμενου».

Να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξετάζει την έγκριση τριών εμβολίων. Των, Oxford/AstraZeneca, Pfizer/BioNTech και Moderna, τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία διαρκούς αξιολόγησης από τον Οργανισμό.

Μοιραστείτε το: