17/01/2021
Ειδήσεις | Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 - 00:30

Δίωξη των αρχών της Ελβετίας κατά του Τζιάνι Ινφαντίνο

Για διαφθορά κατηγορείται ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ

Ξεκίνησαν την Πέμπτη (30/7) οι διαδικασίες για την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του προέδρου της ΦΙΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο, τον οποίο οι ελβετικές αρχές κατηγόρησαν για διαφθορά.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου έχει πλέον επισήμως την ιδιότητα του κατηγορουμένου, καθώς την άσκηση δίωξης σε βάρος του διέταξε ο Ελβετός ειδικός ανακριτής Στέφαν Κελέρ.

Η εντολή του τελευταίου αφορά εκτός από τον Ινφαντίνο και τον συμπατριώτη του γενικό εισαγγελέα Μικαέλ Λομπέρ, καθώς έχει υποψίες ότι υπάρχει συμπαιγνία μεταξύ των δύο ανδρών και θα πρέπει να γίνει εξέταση των συναντήσεων Ινφαντίνο, Λομπέρ τον Ιούνιο του 2017.

Βέβαια, ο Λομπέρ έχει ήδη παραιτηθεί από τη θέση του υπευθύνου για τα σκάνδαλα διαφθοράς στη ΦΙΦΑ, θέση που κατείχε από τον Μάρτιο του 2015 και σύμφωνα με την έκθεση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, «παραβίασε πολλές φορές το καθήκον του».

Τέλος, τόσο ο Ινφαντίνο, όσο και ο Λομπέρ είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε κατηγορία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το μότο του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας όταν έβαλε υποψηφιότητα για την προεδρία ήταν: «Να υπάρχει η απόλυτη διαφάνεια…».

Μοιραστείτε το: