25/07/2021
Μπάσκετ | Κυριακή 31 Μαΐου 2020 - 14:05

Μπερτομέου: «Θεωρώ ότι θα μείνει στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός»

Αισιόδοξος αναφορικά με τον μέλλον των «πρασίνων» ο ισχυρός άντρας της λίγκας

Μπορεί οι σχέσεις του Παναθηναϊκού με την Ευρωλίγκα να βρίσκονται σε κακό σημείο, ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος του θεσμού εξέφρασε για μία ακόμη φορά την πεποίθησή του πως οι «πράσινοι» δε θα αποχωρήσουν από τη διοργάνωση.

Μιλώντας στο maxbetsport.rs την Κυριακή (31/5), ο Ισπανός υποστήριξε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που μας έρχεται κάτι τέτοιο από την πλευρά του Παναθηναϊκού Υπάρχουν φήμες αλλά δεν υπάρχει κάτι επίσημο για αποχώρηση της ομάδας. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουμε, αλλά νομίζω ότι οι ομάδες ξέρουν πως το μέλλον τους εκτός Ευρωλίγκας δεν είναι και το πιο λαμπερό. Πιστεύω πραγματικά ότι ο Παναθηναϊκός θα μείνει μαζί μας, όπως έκανε τα τελευταία είκοσι χρόνια».

Αναφορά έγινε επίσης στην απόφαση για την οριστική διακοπή της φετινής σεζόν, με τον Μπερτομέου να λέει ότι «υπήρχαν δύο επιλογές. Η πρώτη ήταν να τελειώσει η σεζόν με τη συμμετοχή όλων των ομάδων, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα τελειώναμε μέχρι τον Ιούνιο, ώστε να ξεκινήσουμε την επόμενη σεζόν χωρίς προβλήματα.

Η άλλη ήταν να τελειώσει η σεζόν έτσι, όπως και τελικά συνέβη. Δεν υπήρχαν ενδιάμεσες επιλογές, ειδικά από όταν έγινε σαφές ότι οι ομάδες βρίσκονται σε διαφορετικές καταστάσεις, όσον αφορά την πανδημία, κι ότι δε μπορούσαν να ταξιδέψουν όλες χωρίς προβλήματα για να προετοιμαστούν. Η κατάσταση ήταν συγκεκριμένη στη Ρωσία, όπου δεν υπήρχε ένδειξη μείωσης της πανδημίας. Σε τέτοιες συνθήκες, η μόνη πιθανή πρόταση ήταν το φινάλε της σεζόν».

Μοιραστείτε το: