21/01/2021
Ελλάδα | Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 - 17:20

«Ναι» του Κικίλια για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ!

Άλλαξε στάση ο υπουργός Υγείας μετά την τεράστια ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κόσμου και έδωσε την έγκριση του για την αποστολή του παιδιού στην Αμερική

Την έγκριση του, παρά την αρχική του απόρριψη, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας τη Δευτέρα (21/10) για την αποστολή του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ στην Αμερική, ούτως ώστε να ακολουθήσει τη θεραπευτική αγωγή που θα του δώσει την πιο μεγάλη νίκη, αυτή της ζωής.

Ο υπουργός Υγείας σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένεια του μικρού παιδιού, την οποία διαβεβαίωσε πως επικοινώνησε με το ιατρικό κέντρο της Αμερικής για να φύγει το παιδί για τη Βοστώνη και της κατέστησε σαφές ότι η καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης δε χρειάζεται να συνεχιστεί άλλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, το υπουργείο είχε επικοινωνία με τη φαρμακευτική εταιρεία, η οποία ανέπτυξε την εν λόγω σωτήρια γονιδιακή θεραπεία, καθώς επίσης και με το εξειδικευμένο κέντρο της Βοστώνης.

Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα της Δευτέρας αναφέρει ότι «η σημερινή συνάντηση που έχει προγραμματιστεί με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και εκπρόσωπο της φαρμακευτικής εταιρίας Avexis, της εταιρίας που αντιπροσωπεύει στην Ευρώπη τη γονιδιακή θεραπεία για τη νόσο της Νωτιαίας Μυικής Ατροφίας, θα έχει ως θέμα τη διαπραγμάτευση της τιμής της θεραπείας. Κατά πληροφορίες η τιμή ξεκινά από τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μία κομβική συνάντηση, η οποία δρομολογήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Βασίλη Κικίλια σε έμπρακτη συνέχεια των δηλώσεων του προς την οικογένεια Γλωσσιώτη πως θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να τους βοηθήσει».

Πλέον όλα φαίνεται να μπήκαν στο σωστό δρόμο για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ και ολόκληρη η Ελλάδα προσεύχεται πλέον για τον μικρό αγωνιστή της ζωής να κερδίσει σε αυτή τη μεγάλη μάχη που δίνει.

Μοιραστείτε το: