01/12/2021
editorial | Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 - 16:30

Η... αλά καρτ τήρηση κανονισμών και νομιμότητας συνεχίζεται στο ποδόσφαιρο

Αυτό δείχνει το τελευταίο ντου Μελισσανίδη στο γραφείο των διαιτητών στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ με απλούς… θεατές τους αστυνομικούς, το μέγεθος της ποινής, αλλά και η αθώωση Παπαδόπουλου * Αστείο το πρόστιμο σε Καραπαπά για αναρτήσεις κατά του VAR να είναι μεγαλύτερο από αυτό στον ηγέτη της Ένωσης!

a-sports-dimitriou-dimitrisΤου ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  

Όλα είναι σχετικά και αυτό αποτελεί παράδοση στα ελληνικά γήπεδα δεκαετίες τώρα… Κάποτε κάθε τρεις και λίγο ο Γιώργος Βαρδινογιάννης κατέβαινα στα αποδυτήρια και τα… έχωνε στους ρέφερι, ενώ ποιος δεν θυμάται από τους παλιούς το κράξιμο που είχε ρίξει το 1995 σε τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ σε αστυνομικό!

Στα νεότερα χρόνια στο ναζίρ έφτασε η κατάσταση με τη… βόλτα του πιστολέρο Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο στις 11 Μαρτίου 2018 στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, αλλά η παράδοση κρατιέται ζωντανή από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης μπούκαρε στα αποδυτήρια των ρέφερι στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του στα διοικητικά των «κιτρινόμαυρων», Γιάννη Παπαδόπουλο. Αυτό δεν έγινε για πρώτη φορά, αλλά το αστείο είναι ότι τρεις αστυνομικοί απλώς κοιτούσαν τον Μελισσανίδη να «κράζει» τους αλλοδαπούς διαιτητές ανενόχλητος.

Απίστευτες καταστάσεις, που δείχνουν μια... αλά καρτ τήρηση κανονισμών και νομιμότητας στα ελληνικά γήπεδα που δεν αλλάζει όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Ο Ελβετός ρέφερι της αναμέτρησης, Στέφαν Κλόσνερ έγραψε χαρακτηριστικά στο Φύλλο Αγώνα του ματς της 29ης Σεπτεμβρίου τα ακόλουθα για το περιστατικό: «Με τη λήξη του ημιχρόνου και καθώς κατευθυνόμουν στα αποδυτήρια της διαιτητικής ομάδας μου έδειξα κίτρινη κάρτα στο δηλωθέντα στο φύλλο αγώνα εκπροσώπου της γηπεδούχου ομάδας ΠΑΕ ΑΕΚ κύριο Δημητριάδη Βασίλειο διότι διαμαρτυρόμενος μου φώναζε: ‘‘Δώσε και σε μας κανένα φάουλ, τι είναι αυτά που κάνεις;’’. Καθώς πλησίαζα στα αποδυτήριά μας οι κύριοι Μελισσανίδης Δημήτριος και Παπαδόπουλος Ιωάννης με περίμεναν έξω από αυτά και άρχισαν να μου διαμαρτύρονται έντονα φωνάζοντάς μου “Δώσε και σε εμάς κανένα φάουλ. Τα δίνεις όλα στον ΠΑΟΚ”. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας αυτής υπήρχαν 3 αστυνομικοί οι οποίοι καθόντουσαν πίσω από αυτούς τους δύο κυρίους και όχι ανάμεσά μας προστατεύοντάς μας. Μετά από αυτό μπήκαμε στα αποδυτήρια και οι δύο αναφερθέντες με ονοματεπώνυμο κύριοι μας ακολούθησαν και μπήκαν στα αποδυτήρια και συνέχισαν να διαμαρτύρονται. Κανείς από τους αστυνομικούς δεν προσπάθησε να τους σταματήσει να εισέλθουν. Αφού μπήκα στα αποδυτήρια έκατσα στον καναπέ και οι 2 κύριοι στεκόντουσαν από πάνω μου και συνέχισαν να διαμαρτύρονται έντονα. Κατά τη διάρκεια αυτού του γεγονότος ο 4ος διαιτητής προσπάθησε να μπει ανάμεσά μας για να με προστατεύσει και η προσπάθειά του διήρκησε παραπάνω από 1 λεπτό. Κανένας αστυνομικός δεν προσπάθησε να μπει για να μας βοηθήσει […]».

«Ομορφιές» δηλαδή, που έγιναν μεγαλύτερες και από τη συνέντευξη του επικεφαλής της ελβετικής διαιτησίας, Ντάνιελ Βερμελίνγκερ στη εφημερίδα «Blick» λέγοντας τα εξής: «Είναι αλήθεια. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια του Στέφαν Κλόσνερ για να συζητήσει δύο ή τρεις φάσεις μαζί του. Αλλά επειδή μιλούσε μόνο ελληνικά, ήταν σύντομη η επίσκεψη. Οι δυο τους δεν μπορούσαν πραγματικά να επικοινωνήσουν», σχολίασε για να προσθέσει ότι δεν είναι συνηθισμένο να εισβάλλει κανείς στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο και να προσθέσει: «Μπορώ να το πω όσο πιο κομψά γίνεται: Άλλες χώρες, άλλα έθιμα».

Και βέβαια είχαμε και την τιμωρία 30 ημερών στον Μελισσανίδη και πρόστιμου 10.000 ευρώ μαζί με την απαλλαγή του Παπαδόπουλου! Τόσο φοβερή και τρομερή ποινή, η οποία είναι εφέσιμη και δεν αποκλείεται να μειωθεί περαιτέρω!

Αντίθετα, μόνο για κρίσεις κατά του VAR μέσω δημόσιων τοποθετήσεων στον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Κώστα Καραπαπά επιβλήθηκε από την ΕΠΟ πρόστιμο 18.000 ευρώ! Έτσι για να αντιληφθεί ο οποιοδήποτε το μέγεθος και τη διαφορά ανάμεσα στη σοβαρότητα του παραπτώματος και την τιμωρία, που επιβλήθηκε σε κάθε περίπτωση σε δύο πρόσφατα γεγονότα.

Κατά τα λοιπά και νόμοι υπάρχουν και κανονισμοί, αλλά και διάθεση για αλλαγές από τη νέα πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού, αφήστε την ΕΠΟ της... εξυγίανσης.

Μοιραστείτε το: