25/07/2021
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ | Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 - 16:08

Παραίτηση Μπύρου στη Δόξα Δράμας

Παραμένει τυπικά στην προεδρία των «Μαυραετών» μέχρι να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση

Την παραίτηση του από τα διοικητικά δρώμενα της Δόξας Δράμας ανακοίνωσε την Τετάρτη (11/9) ο Γιάννης Μπύρος.

Ο πρόεδρος των «Μαυραετών» εξέδωσε σχετική επιστολή στην οποία και ανέφερε την απόφασή του αυτή, αλλά και τους λόγους που τον οδήγησαν στο να παραιτηθεί.

Όπως αναφέρει οι λόγοι είναι καθαρά επαγγελματικοί και προσωπικοί καθώς τα τελευταία τρία χρόνια που ήταν ιδιοκτήτης της ομάδας έχει ξοδέψει ουκ ολίγα χρήματα, αλλά και χρόνο εις βάρος της εργασίας του, αλλά και της οικογένειάς του.

Βέβαια όπως τονίζει δεν πρόκειται να αποχωρήσει μέχρι να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση στα διοικητικά για αυτό και προχώρησε στην πρόσληψη του Κώστα Ανυφαντάκη στη θέση του προπονητή, αλλά και διοικούσα υποστηρικτική επιτροπή Δραμινών.

Όσον αφορά την μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών δωρεάν, αυτή θα γίνει σε όλους τους φιλάθλους που είναι ήδη ή θα θελήσουν να είναι ενεργά μέλη του συλλόγου κάτι που είναι ειλημμένη απόφαση.

Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν την προσπάθειά του, αλλά και τους χορηγούς συν φυσικά τους φιλάθλους της Δόξας.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής Μπύρου:

«Αγαπητοί φίλαθλοι της ΔΟΞΑΣ,

Αγαπητές Δραμινές και αγαπητοί Δραμινοί,

Όπως είναι σε όλους γνωστό, από καιρό εξεδήλωσα την επιθυμία μου να αποχωρήσω από την Προεδρία της ΔΟΞΑΣ για επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους. Είναι επίσης γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι, την τριετία που ανέλαβα και παρέμεινα στο τιμόνι της αγαπημένης μας ομάδας, πέραν του μεγάλου χρηματικού ποσού που δαπάνησα, αφιέρωσα ανυπολόγιστο χρόνο σε βάρος της εργασίας μου και της οικογένειάς μου, χωρίς να υπολογίσω το τεράστιο κόστος και τη δυσβάστακτη ψυχολογική και συναισθηματική φόρτιση, που απέρρεε από τη θέση ευθύνης που κατείχα. Κι αυτό γιατί, επιζητούσα πάντα την καλυτέρα των λύσεων που θα έφερνε την ΔΟΞΑ εκεί ψηλά στην κορυφή, όπου ανήκει και της αξίζει. Είμαι πεπεισμένος ότι τουλάχιστον σε επίπεδο αγαθών προθέσεων, κανείς δεν μπορεί -και ίσως δεν πρέπει- κάτι να μου προσάψει, παρά τα όποια λάθη έγιναν.

Κατά το διαρρεύσαν χρονικό διάστημα, ανεζήτησα την καλύτερη δυνατή λύση αντικαταστάσεώς μου, ώστε η ομάδα να συνεχίσει μια ασφαλή και σίγουρη πορεία. Έγιναν πολλές και διάφορες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, οι οποίες δεν είχαν την απαιτούμενη θετική εξέλιξη. Σε καμία όμως περίπτωση, δεν σκέφτηκα να εγκαταλείψω την ομάδα στην τύχη της. Κατόπιν τούτου, και προπονητής προσελήφθη και διοικούσα υποστηρικτική επιτροπή Δραμινών που αποδεδειγμένα αγαπούν την ομάδα συνεστήθη (η οποία ήδη διαχειρίζεται τα της ομάδος και η οποία μπορεί να διευρυνθεί από όσους θέλουν να βοηθήσουν και να συμμετάσχον) και τα συμβόλαια όλων των ποδοσφαιριστών υπογράφονται (που θα κατατεθούν νομίμως και εμπροθέσμως) και τα οικονομικά της ομάδος εξασφαλίσθηκαν μέχρι κεραίας. Η ιστορική ΔΟΞΑ θα είναι έτοιμη στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Από σήμερα λοιπόν αποχωρώ πλήρως από τα διοικητικά της ομάδος, τυπική και όχι ουσιαστική θα είναι η παραμονή μου μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών εντελώς δωρεάν σε όλους τους φιλάθλους, που είναι ήδη ή θα θελήσουν να είναι ενεργά μέλη του Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, πράγμα που είναι ειλημμένη μου απόφαση. Είναι αυτονόητο ότι θα είμαι κοντά στην ομάδα καλώντας και λοιπούς επιχειρηματίες αλλά και όλους τους Δραμινούς να την υποστηρίξουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο.

Παραδίδω λοιπόν από σήμερα την ομάδα μας, σε σίγουρα χέρια, χωρίς ούτε ένα ευρώ χρέος, με νόμιμη αδειοδότηση κατηγορίας Superleague 1 και αγωνιζόμενη στην Superleague 2, πράγμα που επετεύχθη με πολύ κόπο και πολλές θυσίες. Νομίζω ότι αυτό και μόνο το γεγονός, πρέπει να αφήνει ικανοποιημένο, κάθε υγιή φίλαθλο της ΔΟΞΑΣ και κάθε Δραμινό, ανεξάρτητα της αγωνιστικής πορείας της ομάδος την τελευταία τριετία.

Ευχαριστώ όλους αυτούς που στήριξαν την προσπάθειά μου, ακόμα και αυτούς που μου άσκησαν αυστηρή αλλά εποικοδομητική κριτική, τους χορηγούς μας και τους απλούς φιλάθλους, που επιβάλλεται να είναι και πάλι κοντά στην ομάδα στο νέο της αυτό ξεκίνημα.

Με εκτίμηση

Γιάννης Μπύρος».

Μοιραστείτε το: