09/12/2022
Μπάσκετ | Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013 - 11:47

Κορυφαίος της χρονιάς ο Πεδουλάκης

«ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ», ΤΟΝΙΣΕ Ο ΚΟΟΥΤΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Η κατάκτηση του νταμπλ με τον Παναθηναϊκό συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο Αργύρης Πεδουλάκης να αναδειχθεί ο κορυφαίος προπονητής της περασμένης σεζόν. Σύμφωνα με ψηφοφορία ανάμεσα στους εκπροσώπους του Τύπου, ο κόουτς του «τριφυλλιού» συγκέντρωσε 90 βαθμούς, έναντι 38 του τεχνικού του Ολυμπιακού Γιώργου Μπαρτζώκα, που κατετάγη δεύτερος.

Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, ο Πεδουλάκης θέλησε να απονείμει τα εύσημα σε όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως οι ατομικές διακρίσεις συνήθως «παγιδεύουν» τους ανθρώπους.

«Ουσιαστικά η διάκριση αυτή αντικατοπτρίζει μια ομαδική δουλειά, στην οποία οι πρωταγωνιστές ήταν οι παίκτες. Αυτοί είναι πάντα το επίκεντρο, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά. Και επίσης αφορά σε όλο το τεχνικό επιτελείο αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην ομάδα», επισήμανε αρχικά.

Επίσης, συμπλήρωσε: «Έγινε μια καλή δουλειά στον Παναθηναϊκό, αλλά όχι σε ατομικό, σε ομαδικό επίπεδο. Πιστεύω ότι αυτό είναι το κλειδί και ότι αυτή η διάκριση αφορά σε όλους στην ομάδα, από τον πρόεδρο μέχρι τον Πάρη (και το λέω αυτό όχι γιατί ο φροντιστής μας είναι ο τελευταίος σε προσφορά, αλλά γιατί αυτό είναι το οργανόγραμμα μιας ομάδας), σε μια χρονιά που ήταν διαφορετική και δύσκολη. Και θα ήθελα και να τους ευχαριστήσω όλους για τη βοήθειά τους σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα. Πιστεύω ότι και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ είδαν μια δουλειά που έγινε από μια ομάδα ανθρώπων και αυτή τη δουλειά επιβράβευσαν. Δεν πιστεύω στις ατομικές διακρίσεις, γιατί συνήθως "παγιδεύουν" τους ανθρώπους. Άλλωστε, είναι η εποχή των πολλών και όχι του ενός».

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1η θέση

2η θέση

3η θέση

1. ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ Αργύρης

90

28

2

2

2. ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ Γιώργος

38

1

17

1

3. ΑΓΓΕΛΟΥ Βαγγέλης

30

3

8

5

4. ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Γιάννης

19

0

4

11

5. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Σούλης

12

2

2

2

6. ΒΕΤΟΥΛΑΣ Νίκος

11

1

1

6

7. ΓΙΑΠΛΕΣ Θανάσης

5

0

1

3

8. ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ Γιώργος

1

0

0

1

Μοιραστείτε το: