25/04/2024
ΑΡΗΣ | Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 - 00:14

«Σκοτώθηκε» στο 120' ο Άρης και τέλος η Ευρώπη!

Οι «κίτρινοι» έδωσαν τα πάντα, αλλά γνώρισαν πικρό αποκλεισμό από την Αστάνα στην παράταση με 2-1 * Με δέκα παίκτες από το 85’ η ομάδα του Μάντζιου λόγω αποβολής του Ματέο Γκαρσία * Στο 2-0 η κανονική διάρκεια

Αποκλεισμός σκέτη μαχαιριά... Ο Άρης κατέβαλλε μία συγκλονιστική προσπάθεια κόντρα στην Αστάνα, έφτασε στην ισοφάριση του σκορ του πρώτου αγώνα (2-0), το βράδυ της Πέμπτης (29/7), στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ωστόσο στο τελευταίο λεπτό της παράτασης είδε την πρόκριση να χάνεται με το τελικό και καταδικαστικό 2-1.

Πραγματικά, κρίμα και άδικο για τους «κίτρινους» που αποκλείστηκαν πρόωρα από το νεοσύστατο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, παρότι έδωσαν τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παλεύοντας και με παίκτη λιγότερο από 85’, λόγω της αποβολής του Ματέο Γκαρσία με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου μπήκε από το ξεκίνημα με το μαχαίρι στα... δόντια, γνωρίζοντας πως είχε να ανεβεί ένα βουνό, λόγω του σκορ του πρώτου αγώνα. Από το πρώτο κιόλας λεπτό, ο Άρης έδειξε μεγάλη διάθεση για να βρει νωρίς ένα γκολ, το οποίο θα του επέτρεπε να κάνει το πρώτο βήμα αλλά και θα του έδινε περισσότερη ώθηση, σε συνδυασμό με την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες μετά από 17 μήνες απουσίας.

Η πίεση για ένα γρήγορο γκολ δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς η άμυνα των Καζακών ήταν πολύ δύσκολο να διασπαστεί όταν και οι 11 παίκτες ήταν πίσω από την μπάλα και σχεδόν μέσα στην μεγάλη τους περιοχή.

Οι «κίτρινοι» κατάφεραν μέσω των πολλών κόρνερ που κέρδιζαν να ανοίξουν το σκορ στο 36’ με τον Μάνο. Ο Γκάμα εκτέλεσε το κόρνερ από στα αριστερά, ο Φαμπιάνο έπιασε την κεφαλιά, ο Νεπογκόνοφ απέκρουσε, όμως ο Έλληνας επιθετικός πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ φυσικά ανέβασε την ψυχολογία και το ηθικό της ελληνικής ομάδας, η οποία πήρε άριστα στα αμυντικά της καθήκοντα στα πρώτα 45 λεπτά. Παρόλα αυτά, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάτι περισσότερο.

Στο δεύτερο μέρος, οι Θεσσαλονικείς είχαν ακόμη περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους, είχαν δύο καλές στιγμές, όμως η αναποτελεσματικότητα καλά κρατούσε. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο ο παράγοντας κούραση άρχιζε να γίνεται εμφανής από τους ποδοσφαιριστές του Άρη. Η Αστάνα, λοιπόν, χτύπησε εκεί, ωστόσο ο Ντένις έσωσε τους «κίτρινους» με απόκρουση που πραγματοποίησε σε τετ α τετ με τον Εουτζένιο στο 72’.

Έξι λεπτά μετά, η ομάδα του Άκη Μάντζιου ευτύχησε από ένα ακόμη κόρνερ να κάνει το 2-0 και να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, με τον Σάσα που προωθήθηκε και με ωραία κεφαλιά από την εκτέλεση του Γκάμα έφερε τα πάντα σε απόλυτη ισορροπία.

Από εκεί και πέρα, ο Άρης δεν ήταν διατεθειμένος να πάρει μεγάλα ρίσκα, όμως η δεύτερη κίτρινη κάρτα που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του Ματέο Γκαρσία άλλαξε εντελώς τα δεδομένα του παιχνιδιού. Τα παράπονα των «κίτρινων» δεν επικεντρώθηκαν μονάχα στην αποβολή, αλλά και σε μαρκάρισμα που επέφερε πτώση του Μπερτόγλιο στην περιοχή στο 90’+7, με τον Φάμπρι να μην δείχνει το σημείο του πέναλτι και το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Η Αστάνα έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, πήρε την κατοχή της μπάλας και είδε τον Άρη να οπισθοχωρεί και να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο, εξαιτίας της κόπωσης. Στο 100’, μάλιστα, οι Καζάκοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν σκορ πρόκρισης, αλλά ο Ντενίς απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Αϊμπέτοφ, στέλνοντας εν συνεχεία την μπάλα στο δοκάρι.

Αντίθετα, ο Μανός δευτερόλεπτα αργότερα δεν κατάφερε να κερδίσει σε ανεπανάληπτο τετ α τετ τον Ζαρούτσκι, που μπήκε στην παράταση ως αλλαγή.

Στο δεύτερο έξτρα 15λεπτό της παράτασης, ο Άρης ήλεγξε το ματς και είχε σπουδαία διπλή ευκαιρία για να βρει για τρίτη φορά δίχτυα. Όμως, και αυτή τη φορά ο Ζαρούτσκι είπε δύο διαδοχικά «όχι» τόσο στην κεφαλιά του Μπεναλουάν, όσο και στην προβολή του Σάσα.

Εκεί, που όλα έδειχναν ότι το ματς θα πήγαινε στη διαδικασία των πέναλτι, ήρθε η κεφαλιά του Μπίτρι και το 2-1 από το γέμισμα του Εουτζένιο με εκτέλεση φάουλ στο 120’, με τον Άρη να παθαίνει έμφραγμα στο φινάλε της παράτασης και να λέει αντίο στην Ευρώπη.

Από πλευράς «κίτρινων» σε εξαιρετική βραδιά βρέθηκε ο Σάσα, ενώ πολύ σημαντικός στο παιχνίδι τους ήταν ο Μπρούνο Γκάμα. Από την άλλη, η είσοδος του Ζαρούτσκι στην παράταση ήταν ξεκάθαρα καταλυτική, καθώς ο 27χρονος τερματοφύλακας εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή των Καζάκων.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μίχαελ Φάμπρι (Ιταλία), με βοηθούς τους Περέτι (Ιταλία) και Ιμπεριάλε (Ιταλία). 4ος ρέφερι ήταν ο Σάτσι (Ιταλία).

Κίτρινες: 22’ Σούντγκρεν, 32’ Μαντσίνι, 68’ Ματέο Γκαρσία, 90’+7 Ματίγια - 37’ Μπαρσεγιάν, 80’ Αϊμπέτοφ, 90’+8 Καντέτε, 116’ Γκούρμαν

Κόκκινες: 87’ Ματέο Γκαρσία

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Σάσα, Ματίγια (83’ Τζέγκο), Μαντσίνι (66’ Ματέο Γκαρσία), Μπερτόγλιο (115’ Χαϊροβιτς), Μπρούνο Γκάμα, Μάνος (102’ Μπρούνο).

AΣΤΑΝΑ (Αντρέι Τιχόνοφ): Νεπογκόντοφ (91’ Ζαρούτσκι), Ρουκαβίνα, Μπίτρι, Τομάσεβιτς, Μπεϊσεμπέκοφ, Εμπόνγκ, Κουάτ (65’ Γκούρμαν), Τσουπέρκα, Μπαρσεγιάν (79’ Αϊμπέτοφ), Εουτζένιο, Μπετσιράι (46’ Καντέτε).  

-ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE 

Μοιραστείτε το: