16/04/2024
Champions League | Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 - 23:57

Νίκησε τη Νέφτσι και το... κακό μάτι ο Ολυμπιακός

Με το φτωχό 1-0 από γκολάρα του Μαντί Καμαρά οι πρωταθλητές επικράτησαν με 1-0 των Αζέρων και πήραν προβάδισμα πρόκρισης * Με 10 από το 43' οι «ερυθρόλευκοι» με κόκκινη του σκόρερ, για να επέλθει ισορροπία στο 63' με την αποβολή του Τσελίκ

Τέτοια ατυχία ούτε στον χειρότερο εχθρό του, αλλά δεν λύγισε και πήρε προβάδισμα πρόκρισης... Το βράδυ της Τετάρτης (21/7) στο «Γ. Καραϊσκάκης» εξελίχθηκε πολύ περίεργα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είδε να του συμβαίνουν συνεχόμενες αναποδιές, ωστόσο κέρδισε με 1-0 τη Νέφτσι για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ κι έχει τον πρώτο λόγο για να συνεχίσει στον θεσμό εν όψει της ρεβάνς στο Μπακού.

Πριν το ματς είχαν γίνει γνωστά τα δυσάρεστα νέα με τους Ελ Αραμπί, Παπασταθόπουλο και Εμβιλά, για να ακολουθήσει η αποχώρηση με τραυματισμό του Μπουχαλάκη και η αποβολή του Μαντί Καμαρά, συνεπώς στερήθηκε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς τη ραχοκοκαλιά της στη μεσαία γραμμή από το πουθενά!

Ο Καμαρά, πάντως, ήταν αυτός που με φοβερό φαλτσαριστό πλασέ στο 29' έμελε να σημειώσει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης κι ενώ ο Πορτογάλος τεχνικός μάλλον δεν φανταζόταν ότι θα έφτανε στο σημείο να τελειώσει το παιχνίδι με τον Σουρλή καθαρόαιμο μέσο στον άξονα.

Το θετικό για τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι κράτησαν το μηδέν ενάντια σε μια ομάδα που ναι μεν έδειξε επικίνδυνη σε διάφορα διαστήματα στον αγώνα, ωστόσο έγινε αντιληπτό ότι είναι σαφώς μικρότερης δυναμικότητας από τον Ολυμπιακό, κάτι που φάνηκε όταν με τη σειρά της έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 63' με την αποβολή του Τσελίκ.

Κοινώς, οι Πειραιώτες καλούνται να φανούν σοβαροί στο Αζερμπαϊτζάν, ευελπιστώντας να μην έχουν και τόση... γκαντεμιά, προκειμένου να περάσουν στον 3ο προκριματικό με μια δεύτερη νίκη κι ενώ βέβαια θα πρέπει να τονιστεί και η συνεισφορά των οπαδών των πρωταθλητών, που -έστω κι αν ήταν κοντά στις 10.000 ελέω των περιοριστικών μέτρων που υπάρχουν στην επιστροφή τους μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο στις εξέδρες- έσπρωξαν τους ποδοσφαιριστές της ελληνικής ομάδας να κρατήσουν τη νίκη. 

Ανδρούτσος και Ρέαμπτσιουκ βοήθησαν αρκετά σε άμυνα κι επίθεση όσο είχε αριθμητικό μειονέκτημα ο Ολυμπιακός, με ηγετικό τον Βαλμπουενά που μπήκε γρήγορα στο ματς ως αλλαγή και κράτησε το κέντρο, ενώ χρήσιμη αποδείχθηκε και η παρουσία στο τελευταίο τέταρτο των Αγκιμπού Καμαρά και Βρουσάι. Και αναμφίβολα πολλά μπράβο παίρνει ο νεαρός Τζολάκης, που και πάλι έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει κάτω από τα γκολπόστ, όντας σταθερότατος και με μια σπουδαία απόκρουση στο ενεργητικό του. 

Οι παίκτες του Μαρτίνς, όπως στο πρόσφατο φιλικό με τον Άρη, μπήκαν νωθροί στον αγώνα και αρχικά έδειξαν να δυσκολεύονται στις γρήγορες αντεπιθέσεις των Αζέρων.

Σιγά σιγά άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα oι «ερυθρόλευκοι» και τη λύση έδωσε ο Καμαρά με την γκολάρα που πέτυχε, για να ακολουθήσει η σημαντική επέμβαση του Τζολάκη τρία λεπτά αργότερα στο πλασέ του Αλασκάροφ.

Το ημίχρονο φαινόταν ότι θα κυλούσε δίχως άλλες συγκινήσεις, αλλά προέκυψε η σωστή αποβολή του σκόρερ του Ολυμπιακού στο 43' για το σκληρό φάουλ στον Αλασκάροφ, με τους Πειραιώτες να αλλάζουν υποχρεωτικά σκεπτικό για τη διαχείριση του δευτέρου 45λέπτου.

Η αλήθεια είναι ότι η Νέφτσι με παίκτη παραπάνω δεν προβλημάτισε τον Τζολάκη και μετά την αποβολή του Τσελίκ, σωστή και αυτή στο 63' για το επίσης πολύ σκληρό φάουλ στον Ρέαμπτσιουκ, οι πρωταθλητές είχαν τον απόλυτο έλεγχο.

Δεν μπόρεσαν ωστόσο να φτάσουν σε ένα δεύτερο τέρμα για να απλοποιήσουν την κατάσταση εν όψει του επαναληπτικού, αλλά και το φτωχό 1-0 τους δίνει πλεονέκτημα, αρκεί φυσικά να μην συνεχιστεί το... κακό μάτι εναντίον τους. 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Πορτογάλος Ζοάο Πινέιρο με βοηθούς τους συμπατριώτες του Τιάγκο Κόστα και Ριμπέιρο. 

Κίτρινες: 7' Mπουχαλάκης, 71' Mάρκοβιτς, 90'+4 Σουρλής - 22' Αλασκάροφ, 53' Μαχμούντοφ.

Κόκκινες: 43' Καμαρά - 63' Τσελίκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Tζολάκης, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Σεμέδο, Μάρκοβιτς (78' Βρουσάι), Μπουχαλάκης (18' λ. τρ. Βαλμπουενά), Καμαρά, Κούντε (69' Σουρλής), Ραντζέλοβιτς (46' Σισέ), Μασούρας, Χασάν (78' Α. Καμαρά).

ΝΕΦΤΣΙ ΜΠΑΚΟΥ (Σαμίρ Αμπάσοφ): Μαμάντοφ, Τσελίκ, Μπότζι, Στάνκοβιτς, Χαραμίζ, Μαχμούντοφ (89' λ. τρ. Μπασκέ), Μπουγκρινέ (86' Μπουλούντοφ), Κανέ, Λαβάλ, Κόλι (86' Νατζάφοφ), Αλασκάροφ (45'+1 λ. τρ. Αμπάσοφ).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: