25/04/2024
Πρωτάθλημα | Κυριακή 30 Μαΐου 2021 - 21:29

Επτάψυχος και… πάντα στη Σούπερ Λίγκα 1 ο Παναιτωλικός!

Οι Αγρινιώτες νίκησαν (1-0) με εύστοχο πέναλτι του Βέργου στο 83' την Ξάνθη, που έμεινε με την πίκρα πως έχασε την άνοδο στη διαφορά του εκτός έδρας γκολ * Αποστολή του a-sports.gr στην Αιτωτολοακαρνανία

Στο τέλος χάρηκε ο Παναιτωλικός... Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα νίκησε εντός έδρας με 1-0 την Ξάνθη στο δεύτερο μεταξύ τους μπαράζ το βράδυ της Κυριακής (30/5), ανανεώνοντας έτσι την παρουσία της στη Σούπερ Λίγκα 1 εν όψει της επόμενης σεζόν.

Για άλλη μία χρονιά, λοιπόν, τη γλίτωσαν τα «καναρίνια», έστω κι αν αυτή τη φορά είδαν το... χάρο (βλέπε υποβιβασμός) με τα μάτια τους έχοντας χάσει στο πρώτο μπαράζ με 2-1, αλλά στις λεπτομέρειες ήρθε η νίκη στο δεύτερο παιχνίδι και οι πανηγυρισμοί στο φινάλε ήταν έξαλλοι.

Για τους δίχως άλλο... επτάψυχους Αγρινιώτες κορυφαίος με διαφορά ήταν ο Μεντόσα, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Ντουάρτε και Ντίας.

Οι ακρίτες, από την πλευρά τους, έχουν κάθε λόγο να είναι στενοχωρημένοι, καθώς έφτασαν λίγα λεπτά μακριά από το να γυρίσουν στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο έμειναν στο τέλος με την πίκρα ότι δεν τα κατάφεραν κι ενώ ο Μπάμπης Τεννές είχε στήσει άψογα την ομάδα του ανασταλτικά.

Όμως, η Ξάνθη προδόθηκε τελικά από τα έντεκα μέτρα με το πέναλτι που υπέπεσε ο Θανάσης Παπάζογλου στο 83' και θα πρέπει να ξεκινήσουν τα πλάνα τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, που θα τους βρει εκ νέου στη Σούπερ Λίγκα 2.

Όσο αγωνίστηκε ο Τάσος Παπάζογλου ήταν ο καλύτερος των φιλοξενούμενων, εξαιρετικός στο κέντρο της άμυνας ο Τζούρμαν, έδωσε πολλές μάχες ο Δημούτσος. 

Στις λεπτομέρειες και στο πέναλτι...

Ο Παναιτωλικός είχε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να φτιάξει επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Ίτσο, ωστόσο ο γκολκίπερ των Θρακιωτών μόνο σε ένα σουτ του Μεντόσα χρειάστηκε να επέμβει στο α' ημίχρονο.

Δεν είχαν τον τρόπο οι γηπεδούχοι να... τρομάξουν πραγματικά την αντίπαλό τους, η οποία ήταν άριστα τακτοποιημένη στον αγωνιστικό χώρο, αν και στο επιθετικό κομμάτι με τη σειρά της δεν φανέρωσε τις αρετές της.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, όσο περνούσε η ώρα το άγχος κυρίευε τους παίκτες του Δέλλα και φαινόταν ότι η Ξάνθη θα κρατούσε τη «λευκή» ισοπαλία.

Ωστόσο, το πέναλτι στο 83' από το χέρι του Θανάση Παπάζογλου (από κοντινή απόσταση η μπάλα βρήκε στο χέρι, που ήταν απλωμένο όμως) αξιοποίησε ο Βέργος και στα εναπομείναντα λεπτά, παρά την πίεση των ακριτών, το 1-0 δεν άλλαξε.

Έτσι, ο Παναιτωλικός έσωσε την παρτίδα, ενώ οι Θρακιώτες θα προσπαθήσουν να φανούν ακόμη πιο δυνατοί τη νέα σεζόν στην SL2 για να πετύχουν τον στόχο της ανόδου.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ευαγγέλου του Συνδέσμου Αθηνών με βοηθούς τον Απτόσογλου του Συνδέσμου Αθηνών και τον Δημητριάδη του Συνδέσμου Καστοριάς. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Σκουλάς του Συνδέσμου Θεσσαλίας και βοηθός ο Σαμοΐλης του Συνδέσμου Αθηνών.

Κίτρινες: 16' Μαλής, 57' Ταχάρ, 84' Βέργος, 87' Ντίας, 90'+6 Κνετ - 54' Μικελτάτζε, 65' Θυμιάνης, 67' Παντελιάδης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Ντουάρτε, Περέιρα (77' Μάζουρεκ), Μαλής, Κωνσταντόπουλος (77' Αριγίμπι), Εντινγκά, Ταχάρ (58' Ματσόλα), Ντίας, Μπαρμπόσα, Μεντόσα, Βέργος (87' Βάντερσον).

ΞΑΝΘΗ (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Πέτροβιτς (85' Ντίνας), Παντελιάδης, Βέρκερ, Τζούρμαν, Τ. Παπάζογλου (64' Θυμιάνης), Δημούτσος (85' Τεσίγια), Σιατραβάνης, Μικελτάτζε (64' Τάτος, 78' λ. τρ. Σχρόιγεν), Έμπερτ, Θ. Παπάζογλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: