29/03/2024
Κύπελλο Ελλάδας | Σάββατο 22 Μαΐου 2021 - 23:08

«Σκότωσε» στο 90' τον Ολυμπιακό και πήρε το Κύπελλο ο ΠΑΟΚ!

Με killer τον Κρμέντσικ οι Θεσσαλονικείς νίκησαν με 1-2 στο ΟΑΚΑ τους πρωταθλητές, τους στέρησαν το νταμπλ και πήραν την όγδοη κούπα στην ιστορία τους * Είχε ισοφαρίσει στο 50' ο Εμβιλά το γκολ του Βιεϊρίνια

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δική του η βραδιά και κυπελλούχος Ελλάδας για όγδοη φορά στην ιστορία του... Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1 τον Ολυμπιακό στον τελικό του ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου (22/5), εκμεταλλευόμενος τις ευκαιρίες του και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κρμέντσικ, που πρόλαβε να παίξει σκάρτα 18 λεπτά, αλλά έβαλε το νικητήριο γκολ στο 90' κι έδωσε το έναυσμα για τους έξαλλους πανηγυρισμούς του Πάμπλο Γκαρσία και των παικτών του.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν σε γενικές γραμμές πιο συγκεντρωμένος και πιο αποφασιστικός, την ίδια στιγμή που οι πρωταθλητές στο δικό τους καλό διάστημα στο παιχνίδι (από το 46' έως το 65' για την ακρίβεια) βρήκαν μόνο το γκολ της ισοφάρισης και σπατάλησαν από εκεί και πέρα όποιες ευκαιρίες δημιούργησαν, σε ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς έχασαν τη συγκέντρωσή τους από το 80' και μετά, με τον Κρμέντσικ να αστοχεί σε δύο σημαντικές φάσεις, δεν θα μπορούσε όμως να αστοχήσει και τρίτη φορά, αφού κοιμόταν η «ερυθρόλευκη» άμυνα και ο στόχος του δεύτερου συνεχόμενου νταμπλ χάθηκε για τον Ολυμπιακό.

Πέραν του MVP Κρμέντσικ ο Μπάμπα και ο Ουάρντα ήταν πολύ καλοί στο α' ημίχρονο, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να ανεβάζει την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος και με τον Πασχαλάκη να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις. Από πλευράς ηττημένων ο Καμαρά ήταν ο πιο σταθερός σε απόδοση, βοήθησε αρκετά ο Φορτούνης με την είσοδό του στο β' ημίχρονο, ανέβηκε σε αυτό το διάστημα και ο Μπουχαλάκης.

Για τους Πειραιώτες αποδείχθηκε εντέλει καταλυτική η πρόωρη αποχώρηση του Παπασταθόπουλου, που ήταν ανέτοιμος λόγω του τραυματισμού του και η οπισθοφυλακή αποσυντονίστηκε. 

Δεν εκμεταλλεύθηκε το μομέντουμ ο Ολυμπιακός και o Kρμέντσικ ήταν killer...

Το πρώτο 45λεπτο στο ΟΑΚΑ είχε εξαιρετικό ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το προβάδισμα από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 34' κι ενώ είχε προηγηθεί το δοκάρι με τον Σβιντέρσκι στο 26'.

Μετά το πρώτο 25λεπτο δηλαδή που ήταν ισορροπημένο οι «ασπρόμαυροι» εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο τον αποσυντονισμό που έφερε στην άμυνα των πρωταθλητών η αναγκαστική αλλαγή του Παπασταθόπουλου.

Ο Μαρτίνς έβαλε στο ματς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τον Φορτούνη, ο οποίος αμέσως έδωσε ώθηση στην ομάδα του και από δική του εκτέλεση κόρνερ ήταν ο Εμβιλά αυτός που στο 50' έγραψε το 1-1.

Ήταν καταιγιστικοί οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι το 65', αλλά από τη στιγμή που δεν μπόρεσαν έχοντας το μομέντουμ να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους, ο ΠΑΟΚ πάγωσε το ρυθμό από εκεί και πέρα.

Κι εντέλει αποδείχθηκε ότι είχε έμπνευση ο Γκαρσία με την είσοδο του Κρμέντσικ στην αναμέτρηση, καθώς ο Τσέχος φορ έκανε άνω κάτω την άμυνα των πρωταθλητών, για να γίνει και ο ήρωας της τελευταίας στιγμής με το γκολ στο 90'.

Η ιστορία, λοιπόν, έγραψε κυπελλούχος ο «Δικέφαλος του Βορρά» για 8η φορά, κερδίζοντας ξανά τους Πειραιώτες σε τελικό μετά από 20 χρόνια (4-2 τότε στο παλιό γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια).

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ολλανδός Μάκελι με βοηθούς τους συμπατριώτες του Στέεγκστρα και Ντε Φρις. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο επίσης Ολλανδός Μπλομ και βοηθός ο Πετρόπουλος του Συνδέσμου Αρκαδίας. 

Κίτρινες: 45'+1 Ντάγκλας Αουγκούστο, 90'+2 Σβαμπ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (25' λ. τρ. Ρέαμπτσιουκ), Εμβιλά, Ανδρούτσος, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χολέμπας, Μασούρας (86' Χασάν), Μπρούμα (46' Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Ροντρίγκο, Ντάγκλας Αουγκούστο, Σβαμπ, Μπάμπα (90'+5 Μιχάι), Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (80' Τσιγγάρας), Σβιντέρσκι (80' Κρμέντσικ).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: